Tipy a triky pre dokonalé sušenie v sušičke
Ahojte, nemám veľmi komu napísať, spýtať sa..., ale kúpili sme si sušičku, lebo sme mali vysokú vlhkosť v byte keďže sme sušili prádlo v obývačke/kuchyni...
Keďže som z nej nadšená, bola to rýchla kúpa a zaujímali by ma hlavne nejaké vychytávky. Ako pomôcť prádlu, aby bolo voňavé? Periem s kapsulami Ariel, tie zelené, aviváž som nedala a prádlo cítim akoby jemne a akoby za sušičkou...
Alebo aký program je super, že nemusíte ani žehliť? Alebo koľko maximálne stupňov, aby sa nezrazilo oblečenie? Či do sušičky ešte dať a čo už vôbec? Napríklad sako, vetrovku? Alebo nejaké tipy, čo je super a uľahčí život, ďakujem.😘
A este jedna vec - nechavaj jej otvorene dvierka lebo ked susicka stuchne nie je to dobre a to nemas ani ako velmi vycistit
Aj ja sa ucim stale na susicke a uz som na nu ponadavala ked mi poscvrkala veci, ze uz ju okrem postelneho uterakov nebudem pouzivat, ale niekto mi poradil davat na program mix a este k tomu davam pridavok susenie na nizkej teplote (teplomer ikona) ale este som to az tak vo velkom nepouzila ale zatedy lepsie 😊
ja suším v sušičke všetko, je tam xks programov, aviváž nedávam, prádlo vonia po gele na pranie, mne to vyhovuje lebo používam parfémy a s avivážou sú nezlučiteľné
Avivaz nepouzivam aj koli detom aj koli susicke. Periem podla programov a podla toho co susim. zvlast program na navliecky, na uteraky, na mix pradlo, na studeny vzduch alebo tam mam ze rovno do skrine ikonku takze treba spravne zvolit. Hned teple skladat, vtedy netreba zehlit. Cistit filter, vylievat zasobnik na vodu ak nemas priamo hadicou von a nechavat otvorenu nech sa vetra. Susim vsetko okrem funkcnych materialov, aj ked aj tie sa mi tam uz primotali a prezili to niektore tricka sa scvrkli na dlzku ale malo
No minule som tu pisala o pouziti susenia nizkou teplotou a teraz sa mi zbehlo dcerkine oblubene tricko 😔, ja zas poviem keby som nepotrebovala susicku koli obrovskemu mnozstvu prania post.pradla ani ju nekupujem. Ja som z nej vobec neni taka nadsena ako niektore zeny
Mam v sušičke vlnené gule, lepšie " prebúchajú" prádlo. Na tričká používam program mix + jemný program, zvyšok podľa zloženia oblečenia. Suším snáď všetko. Avivaž sa používať môže, ale v malom množstve. Ale je to zbytočné, sušička prádlo zmäkčí, vyrovná, s avivažou sa suší trochu dlhšie.
Tiež používam vlnene gule, skracuje to dobu sušenia. Sú aj plastové atď. Sušička je najlepšia na uteráky a obliečky, a v zime🙂
Aviváž používam normálne a sušičke to nijako neškodí, prádlo mám mäkké, nadýchané a voňavé. Používam klasické prášky - Persil, Ariel, Weisser Riese z Rakúska.
Suším všetko (okrem košiel, bluzok, podprseniek, sák). Suším aj drahé páperové bundy, páperové vankúše a paplony. Nesuším ešte rifle a mužove profi veci na bike.
Takmer všetko suším na programe mix, gule do sušičky nepoužívam. Moja sušička má samocistiaci kondenzátor, ja iba vylejem vodu a vyčistím zachytávací filter. Suším aj keď je vonku 40'C, pretože som zvyknutá na mäkké prádlo a to inak zo sušičky nebude.
@petrusa87 súhlasim neviem či to je značkou ale ja tiež nemôžem sušiť všetky veci lebo mi ich scvrkne používam vždy studený vzduch
@summer23456 ja normálne v kauflande v akcii. Vlnené pohlcujú časť vlhká a skracujú čas sušenia. A ako skáču v sušičke, lepšie načechrajú prádlo, hlavne veľké veci, bundy..a ako skáču, oddeľujú prádlo, tak je I jemnejšie. môže sa ne aj kvapnúť nejaká vôňa a bude prádlo viac voňať, ale neviem, neskúšala som.
@ekira1 ďakujem ti.
Ma pekne rovne pradlo skus rozne programy. Mne prv susicka vyhodila pradlo polosiche a pokrcene. Susila som na programe mix. Potom som presla na program outdoor a pradlo je krasne presusene, nepokrcene. Avivaz nepouzivam, takze ti neviem poradit
@anonym_autor pozri si lotunia, mne veľmi pomáhajú ich vlnené gule a mám menej pokrčené prádlo a na mäkšie a voňavé prádlo dávam aviváž bez parfumácie a parfém Freedom ... riadne krásne to potom vonia a aj keď vyberám zo sušičky, tak mám potom mäkšie a voňavé prádlo pripravené do skrine

Skusim poradit aspon v dacom - avivaz sa neodporuca ak chces aby ti pradlo vonalo pridaj do prania tie vonne perlicky a bude to vonat. Nie tak silno ako pri klasickom suseni na susiaku lebo susicka trocha tu vonu znici. Na taky program silny ktory vysusi veci extra do sucha by som nedavala susit nic co ti je vzacne. Urcite nie detske veci (tie sa zrazaju podla mna najcastejsie). Musis sa zariadit aj podla programov ake mas. Nedavaj tam susit take ako ciapky a podobne to mam odskusane - vacsina sa zrazi. Inak kludne ak mas program na bundy mozes dat aj bundy. Kazdopadne odporucam hlavne v lete susit co najviac vonku pretoze susicka casom naozaj oblecenie nici aj ked si to niektore uzivatelky odmietaju priznat. Sama budes vidiet kolko vlakien z filtra budes po kazdom jednom suseni vytahovat - o tolko sa prave zmensil objem toho oblecenia a latky pri jednom suseni. Obcas si vyber tu nadobu na vodu vyvetrat aby ti nesplesnivela