icon

Tipy na farebné a veľkostné zariadenie obývačky

alena68
1. mar 2025

Ahojte prosim poraďte:
1. co by ste dali za telku. Premyslala som nad zastenou v drevodekore ako mam stolik alebo dekore vo farbe skrinky ,no neviem ako by to ukazalo
2. Aky veľkostne by ste dali koberec, chcela by som bezovy cca ako je gauc
4. V akej farbe by som mala dat dekoracie, paci sa mi púdrova alebo svetlo olivova
Závesy mi tiez celmi farebne nesedia chcela by som dat bezove
Dakujem za kazdu cennu radu

Tipy na farebné a veľkostné zariadenie obývačkyTipy na farebné a veľkostné zariadenie obývačkyTipy na farebné a veľkostné zariadenie obývačky
petamich
1. mar 2025

@alena68 stol mame takyto

minenkaa
1. mar 2025

do hodiny som doma odfotím a poslem
@alena68

zuzikak
1. mar 2025

@alena68 ano to by slo ale v tom pripade musis aspon nejaku dekoraciu este pri televizor alebo na stol dat v ciernej farbe. Potom uz vela ciernej nedavaj aby si si to nestmavila

alena68
autor
1. mar 2025

@zuzikak jej ta tapeta je pekna, len ak by mala ist na celu stenu tak by som musela zasa niekomu davat dole stolik ak by sla az poza neho a po zem

alena68
autor
1. mar 2025

@petamich jaj no to ano mate cierne nohy,ja ma stôl uz roky je to masiv aj som uz zmyslala ho dat prerobit nejako,ze vrch v drevodekore ako mam konferencny a nohy bud cierne alebo v kasmire ako mam linku, neviem no ako by to vyzeralo

zuzikak
1. mar 2025

@alena68 ale za pokus ti to stoji. Dat dole stolik nemoze byt problem pre trocha zrucnejsieho cloveka. Potom nemusis velmi riesit zelen a vela dekoracii

zuzikak
1. mar 2025

ten stol v kuchyni v ziadnom pripade neries - je perfektny tak ako je.

alena68
autor
1. mar 2025

@zuzikak ano preto som dala cierne ramy na obraz lebo planujem takto lampu dat, plus ramceky na fotky,len tak pomenej jasne

fantaghiro21
1. mar 2025

@alena68 ten koberec som myslela presne tak,ako to zakreslila @zuzikak aby pri vstupe do obývačky,bol nie len pod gaucom(presne tak ako to zakresila,len ja by som ho dala fakt do tej 1/3 -z praktického aj dizajnového hľadiska )ale aj vytŕčal z pod gauča smerom k dverám ...

Praktického: nebude sa ti tak vyťahovať z pod nožičiek gauča.
Dizajnového: aspoň mojím okom ,lepšie to vyzerá ,keď je ten koberec hlbšie pod gaučom- mam tak tiez doma , vyzerá to prirodzenejsie podľa mňa)

alena68
autor
1. mar 2025
oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
alena68
autor
1. mar 2025

@zuzikak myslis teraz ten jedalensky s bielymi nohami a drevo,alebo konferencny? Uz sa stracam 😁 Ide o to ze ja mam jedalen prepojenu s obyvackou a tam tiez riesim ze ake stolicky dat. Preto aj zvazujem co s jedalenskym stolom nakolko je to masiv plus k nemu stolicky

zuzikak
1. mar 2025

@alena68 ja som myslela, ze ten jedalensky stol, co je tu na obrazku, ze ten je u vas 🙂

petamich
1. mar 2025

@zuzikak nie to je nas 🙂 chcela vidiet @alena68 aky mame, lebo som pisala, ze mame cierne nohy a preto aj ciernych par dekoracii som dala

a ja tu hladam ten jedalensky u nich ale nenasla som fotku

spenat9
1. mar 2025

Daj tam koberec bezovy co najvacsi, idealne aj cez celu miestnost lebo parkety nikdy nebudu pekne (nielen tvoje ale vsetky co existuju) a daj tam vysoke rastliny (v ikey maju velmi pekne vysoke a huste palmy za 30e, pripadne monstery su velmi pekne do interieru) vo vysokom kofliku (tieto vysoke kvety robia zazraky ver mi) a vsetok nabytok zlad v bezovej farbe aj zavesy, konferecny stolik by som vymenila tiez za bezovy alebo pripadne aj biely a inofarebne daj len dekoracie vsetky v jednej farbe to uz mozes dat farbu aka sa ti paci

mameha7
1. mar 2025

@alena68 Ahoj, my máme pudrovo-ružové závesy, zástenu z drevených panelov z Nemitrade a doplnky v olivovozelenej a čiernej. Koberec biely okrúhly z Westwing, priemer 2 m (zasahuje pod sedačku).

dusankomoj
1. mar 2025

@mk1111111111 mne? Ja mám doma prales 🤣 takže ja by som kvety dala úplne samozrejme,ale ja kvety nepovažujem za dekoráciu ( pre mňa sú to maznáčikovia). Autorka má super základ a doplnky môže meniť,podľa nálady.

kitycat
1. mar 2025

@alena68 ja uz by som tam dalsi drevodekor nedavala, radsej tapetu s jemnym vzorom

alena68
autor
1. mar 2025

@zuzikak takyto som objavila nieje prilis svetly? Lebo sa mi paci😃

evansova
2. mar 2025

@minenkaa Aj mne to pripada fadne. Vela béžovej, chce to kontrast, béžový koberec by to dorazil. Za televizor by som nedala nic (hlavne nie kachlicky), radšej dva farebne obrazy oravaa a zlava. A umelé listy zo skrinky odlozit, radsej dve elegantne vazy.

guudy
2. mar 2025

@alena68 za mna mate dobry zaklad 👍🏼
Za tv by som dala neutralnu bezovu/kapucino tapetu s jemnym vzorom ton v tone. Teraz ta stena posobi velmi sterilne a prazdno.
Koberec, obrazy a zavesy by som dala vo farbe. Bud zvolit nejaku vyraznu zelenu/ petrolejovu, alebo ak sa na to necitis, tak napr olivovo zelenu. Kazdopadne, pyta si to nejaku farbu. Ked ta po rokoch prestane bavit ta farba, koberec, obraz aj zaves lahko vymenis za inu farbu, pricom zakladne velke a ‘vstavane’ veci ti ostanu nadcasove a neutralne. Obraz nad sedacku by som dala 1 velky, horizontalne orientovany.
Doplnila by som este zivymi kvetmi vo vyssich kvetinacoch. Vyslovene si to ziada vedla sedacky pri okne a tiez medzi tv skrinkou a dverami. Napr zamiokulkas vo vysokom kvetinaci. 🙂

alena68
autor
2. mar 2025

@zuzikak https://www.mojkoberec.sk/twin-supreme-koberce/...

Obojstranny, neviem v takej farbe malo je

alena68
autor
2. mar 2025

@zuzikak https://najkoberce.sk/c/moderne-koberce/obojstr...

Len taky nejaky cudny material mi pride neviem co to je

alena68
autor
2. mar 2025

@zuzikak https://www.top-koberce.sk/moderny-koberec-mode...

Alebo skor do takeho podobneho stylu,niekto tu radil bezovo cierny

alena68
autor
Autor odpoveď zmazal
zuzikak
2. mar 2025

@alena68 Mas svetly nabytok aj sedacku. Tmavy by tam nesedel. Len by som sla asi skor do niecoho hranateho.

zuzikak
2. mar 2025

@alena68 ano tento prvy https://www.mojkoberec.sk/twin-supreme-koberce/... ten je asi naj. Tie dalsie maju zvlastny vzor s oblukmi a mne to tam velmi nesedi

zuzikak
2. mar 2025

nesledovala som rozmery kobercov ale zalezi od vkusu. Ak mas rada trosku vintage a retro tak tieto su fajn

zuzikak
2. mar 2025

ak hladas nieco jednoduche tak potom taketo nieco

zuzikak
2. mar 2025

a ak by si sa rozhodla predsa len ist do tej celostenovej tapety ako som ti prvy krat spominala tak tento by bol uplne mega