Tipy na opatrenia pred zlodejmi
Ahojte baby, leto sa žiaľ spája aj s nepríjemnosťami, ako sú zlodeji. Otvorené okná, balkóny, prázde domy počas dovoleniek, vykrádanie apartmánov na dovolenách pri mori.. máte tipy, ako sa brániť? Čítala som, že napríklad v Taliansku, Bibione, najskôr ľudí v noci uspia plynom a následne rabujú. Čiže ideálne je, aby si váš apartmán ani nevybrali. Pamätám si, že keď som bola dieťa a šli sme počas Vianoc k starej mame, moja mama dávala na dvere odkaz pre zlodejov v zmysle, že sme chudobní a u nás aj tak nič nenájdu, že zbytočne nám zničia dvere :D :D :D Máte aj vy nejaké tipy, čo zlodejov odradí? Ďakujem
@smoulingirl myslela som to tak, ze vacsinou ani psa nie je tazke poriesit. Naozaj maloktory by si nezobral spekacik alebo kusok sunky.
Bývam v Taliansku v dovolenkovej zóne a hovorí sa že ak zlodej chce niekoho okradnúť, tak ho okradne a nezastaví ho nič ani kamery, alarm... Na znepríjemnenie jeho rozhodnutia vykradnúť nás máme holandského vlčiaka. Poznám rodinu, ktorú uspali, to sa stalo cca pred 20 rokmi, zaspali do práce a nenašli auto v garáži, kľúče mávali v predsieni. Nám pred rokmi ukradli z garáže bicykle.🤷♀️
@lululilien ak je na dome alarm, nema ako dom vykradnut, alarm je napojeny na bezpecnostnu firmu, v dome su kamery+senzory pohybu. Vsetko funguje na baterie, takze aj ked vypne elektrina, alarm funguje dalej, ale z firmy hned avizuju, ze nieco nie je v poriadku.Takto to mame aj v dome, aj vo firme. Zazila som uz, ze zamestnanec nieco zle stlacil, nevedel heslo a policia tam bola do 5 minut, alarm hucal ako poziarnicka sirena
Na dovolenke si vyberam ubytovanie v hoteloch, a aj v noci nechavam vsetko okrem mobilu v trezore, ale velmi zalezi od destinacie, v takom Singapure ci Malajzii sme nechavali tablet ci Iphone na nabijacke cez deñ, a nikdy sa nic nestalo, upratovacky maximalne spolahlive a poctive
Vonku mame tusim tieto. Ma to aj sirenu a sleduje pohyb https://www.mistores.sk/produkt/xiaomi-imilab-e...
@karinka223 to ani netvrdim,ze je 100%. Ale asi si nezaregistrovala cast o napojeni na vlastnu bateriu,ziadne prestrihnute droty z vonku,ci vypadok elektriky u nas nehrozia ani pri routeri,ani pri kamerach. Proste vysielas 😉. Mozno ta rusicja,ale to by ju museli mat zapnutu neviem odkial,kedze kamery na ulici u nas maju hadam vsetci (ano,ano,nemal by si,na verejne priestranstvo mat namierene. Tam je dolezite to Nemal by si 🤣). A to by ich este vo vnutri cakala uloha najst zabudovany trezor a piplat sa s otvaranim. Ale stale,nie som miliardar,co ma doma Van Gogha,ani politik so zlatymi tehlickami a nepotrebujem teda zapajat ani na pult ochrany,ani riesit bezpecnost extra nakladne. Takze klasicky zlodej si rozmysli,ci bude riesit psa,sirenu,kamery,alebo proste pojde o ulicu dalej. Lahka volba podla mna.
@misulka22 tak urciteeee. Inak ked BMW,mi pripomenulo. Auta,motorka atd. Veeelmi sikovna vecicka,ked to dobre schovas https://www.datart.sk/apple-airtag-4ks-mx542zm-... . Manzel tak stratil tasku. Policajti cucali,ked ich doviedol k zamknutemu autu na jednom BA parkovisku,kde ta jeho panska tasticka bola v pristrojovej doske ulozena 🤣. Majitela auta uz nasli oni.
@tenerifka priatelia svokrovcov majú “haciendu” s alarmom a kamerami a vykradli ich… aj my mame alarm, ale so psom sa mi spí lepšie.
Autorka, doma alarm a kamery
@lululilien tak ale asi zalezi od toho, aky alarm a ake kamery.Ak si nejaky tatka kupi na bazosi nejake zariadenie a je lakomy platit profikom, tak ano, stane sa to, co pises. My platime mesacne 30 eur za kompletne strazenie objektu, takze ak by sa hocijaky zlodej cez to dostal (co je v nasom pripade absolutne vylucene), bezpecnostna firma vsetko hradi. Znovu pisem, mam vsetko cez bezpecnostnu firmu,ktora je v pozore 24 hodin denne, pre mña je najdolezitejsi pokojny spanok, a ten mam.
Zlodeji nas dom ako aj firmu obchadzaju oblukom, ved je tolko domov, kde su lakomi pustit za bezpecnost par eur....
@elizabet173 v hoteli
@elizabet173 ze nie v hotely.
@misulka22 belgicania?
@hladamematku nie, pyrenejci

@luccija s otravou samozrejme spravila som chybu