Tipy na skladovanie sezónnych vecí v malom byte
Ahojte, mame 3izbak. 4 ludia. Nezmestíme sa tam my všetci, a to este musíme skladovať veci. Mate nejake tripky, ze ako riešite skladovanie sezónnych vecí v malom byte?
Vakuove vrecia a naskladat to pod postel alebo boxy s vrchnakom na skrine. Ale zacat treba vytriedenim, ked uz to budes mat v ruke, tak sa rozhodni ci to treba odkladat ci nie.
Vakuove vrecia a naskladat to pod postel alebo boxy s vrchnakom na skrine. Ale zacat treba vytriedenim, ked uz to budes mat v ruke, tak sa rozhodni ci to treba odkladat ci nie.
@viestta vákuové vrecia, dik. Som napísala vzduchotesné, lebo mi nenapadlo toto správne pomenovanie. 😀
Zacat riadnym vytriedenim veci. Nielen oblecenia, ale vsetkych veci v celej domacnost. Zbavit sa nepotrebnych veci. Rozdat rodinam, ktore to potrebuju. Pozriet sa na domacnost s odstupom a zvazit, kde sa daju dat skrine az po strop. Az potom nakupit vakuove vrecia.
Rovnako upratat pivnicu.
Ak stale nestaci, tak prenajom skladovacich priestorov.
@viestta A máš nejaký tip kde kupovať vrecia? Lebo mne zatiaľ všetky časom vyfučali :-/
Kamarátka zasklila balkón a tam má po celej dĺžke komody a sezónne veci, topánky, oteplovacky
@viestta A máš nejaký tip kde kupovať vrecia? Lebo mne zatiaľ všetky časom vyfučali :-/
@srdiecko4u Jysk, jednoznace najlepsie a opakovatelne pouzitelne
@srdiecko4u Jysk, jednoznace najlepsie a opakovatelne pouzitelne
@viestta Ďakujem, zbehnem tam. Tie som ešte nemala, vyskúšam.
@mirokub vies co je najlacnejsie riesenie ked sa nevedia pomastit? Triedenie. Kazdy ma doma tolko zbytocnosti, ze ked ich vytriedi zrazu zisti, ze ma skrine prazdne a netreba ziadnu dalsiu dokupovat. (vlastna skusenost). No a celkom lacna je organizacia. Kazda vec ma svoje miesto. Ked pride nieco nov domov, nieco stare musi ist z domu. Este lepsie je ak sa nove kupuje az vtedy ked stare dom opustilo.
My máme 3i, sme piati. Deti majú veľkú detskú - úložné priestory pod posteľami, v schodíkoch na poschodku, skrinky zavesené na stene nad posteľou a nad stolikmi a kopec voľného miesta. A hlavne v spálni máme posteľ s úložným priestorom, nie suflicky ale jeden veľký priestor. Každý má svoju úzku vysokú skriňu a jedna veľká skriňa je na chodbe. A pravidelne triedim, neskladujem
@mirokub vies co je najlacnejsie riesenie ked sa nevedia pomastit? Triedenie. Kazdy ma doma tolko zbytocnosti, ze ked ich vytriedi zrazu zisti, ze ma skrine prazdne a netreba ziadnu dalsiu dokupovat. (vlastna skusenost). No a celkom lacna je organizacia. Kazda vec ma svoje miesto. Ked pride nieco nov domov, nieco stare musi ist z domu. Este lepsie je ak sa nove kupuje az vtedy ked stare dom opustilo.
@viestta tie vákuové vrecia JYSK, keď to vrece vyfuknes, nie sú veci pokrčené? Plánujem do kufra na dovolenku dik dnes ich pôjdem pozrieť
@viestta tie vákuové vrecia JYSK, keď to vrece vyfuknes, nie sú veci pokrčené? Plánujem do kufra na dovolenku dik dnes ich pôjdem pozrieť
@marcellka32 na dovolenku som ich nebrala, takze neviem, ale pokrcene su aj z kufra, zalezi od materialu
@marcellka32
Sú pokrčené. Určite viac ako nechané len voľne v kufri. Mám odskúšané. Na letných veciach veľmi vidno, je jedno, aký materiál, na zimných veciach menej, ale tiež vidno. A tie letné som mala len počas cesty lietadlom a hneď po príchode na hotel vybalené.

Pivnica? Letné veci na jeseň zbaliť do vzduchotesných saklov, do krabide a do pivnice, detto zimné oblečenie na leto. A potom efektívne vstavané skrine, kde horné časti sa využijú na tento účel. Poličky, priečky mať nastavené tak, aby bol priestor maximálen využitý. Posúvať preč veci, ktoré sa nepoužívajú. ČO sa oblečenia ale aj iného týka. Nekupovať, čo nepotrebujete. Nemať 10 hrncov, ale radšej 5 rozumne vybratých. 4 ľudia v 3 izbovom a nezmestíte sa? Ak nekupujete blbosti a neskladujete nepotrebné veci a ak máte rozumne vyriešené skrine/šatníky, tak sa musíte zmestiť. Ak nie, tak potom ste neefektívni.