Tipy na údržbu drevených garážových dverí
Ahojte. Chcela som len poradiť,dvere na garáži. Je to drevo. Ošmirglivat normálne šmirglom papierom tym jemným? Či len kefou? Tieto sa posúvajú, využívajú stále,tie vedľa sú skoro bez chyby,aj keď na ne pečie slnkom tak isto. Nechcem porušiť drevo(vlákna,narobiť ryhy),ale farba opadáva,už dlhšie (podľa mňa je to tým častým otváraním,nie slnkom). Viem,že zošmirglovat a potom rovno natierať? Ďakujem

Ešte dodám, ze po zbrúsení a prípadnej oprave (lepidlom s pilinami) treba postupovať podľa návodu na farbe/lazúre/oleji/vosku (podľa toho, čo tam chcete dať).
Na toto asi najlepšia excentrická brúska so suchým zipsom, na ktorý ide brúsny papier (šmirgeľ).
@cutespider och 🙄,nechcem zapínať žiadne stroje a vecičky. Som žena,môj chlap si všimne iba vtedy keď bude natretá, (pavučiny vidí všade) 🤭. Ale nie to som chcela. Ako zájde ☀️ za dom,chystám sa na to,chcela som len vedieť,či šmirglom (tým jemným samozrejme), neporušim vlákna dreva,keď to potom budem natierať. Dúfam ,že nie.
@cutespider och 🙄,nechcem zapínať žiadne stroje a vecičky. Som žena,môj chlap si všimne iba vtedy keď bude natretá, (pavučiny vidí všade) 🤭. Ale nie to som chcela. Ako zájde ☀️ za dom,chystám sa na to,chcela som len vedieť,či šmirglom (tým jemným samozrejme), neporušim vlákna dreva,keď to potom budem natierať. Dúfam ,že nie.
@zuzanita1609, ak nebudeš šmirgľovať jedno miesto viac než ostatné, nič sa nestane. Len je to dosť veľká plocha na ručné šmirgľovanie.
Ako pise kolegyna nadomnou, velke plochy excentrickou/vibracnou bruskou. Nakupit si patricne zrnotosti brusneho papiera od najhrubsieho po najjemnejsie a brusit ( donekonecna ). Zahyby budes musiet rucne, aby si bruskou neznicila hrany. Bude to hrozna robota, ale ako psychohygiena ideal 🙂 Po obruseni dokonale ocistit napriklad povysavanim a nasledne natierat vhodnou farbou/kombinaciou naterov. Toto si nechaj poradit v krame, tych materialov je dnes mrte, hlavne nech to je odolne voci slnku a poveternostnym vplyvom. Aj tak to vydrzi pekne max par rokov.
Ako pise kolegyna nadomnou, velke plochy excentrickou/vibracnou bruskou. Nakupit si patricne zrnotosti brusneho papiera od najhrubsieho po najjemnejsie a brusit ( donekonecna ). Zahyby budes musiet rucne, aby si bruskou neznicila hrany. Bude to hrozna robota, ale ako psychohygiena ideal 🙂 Po obruseni dokonale ocistit napriklad povysavanim a nasledne natierat vhodnou farbou/kombinaciou naterov. Toto si nechaj poradit v krame, tych materialov je dnes mrte, hlavne nech to je odolne voci slnku a poveternostnym vplyvom. Aj tak to vydrzi pekne max par rokov.
@tato_ ja som vedela,že to nebude jednoduché,ale našla som si. Brúskou to naozaj nebudem robiť,to radšej ošmuglujem. Našla som dokonca aj papiere,aj iné materiály.
Stačí ak zapneš brúsku, keď budeš mať doma chlapa a on určite pribehne. Potom ho popros, či by Ti to neukázal (ako to máš robiť) a on to nakoniec celé dokončí sám 😁
@zuzanita1609 skus odstranovac starych naterov.
Napr.
https://www.efarby.sk/abbeizer-expres-odstranov...
Stačí ak zapneš brúsku, keď budeš mať doma chlapa a on určite pribehne. Potom ho popros, či by Ti to neukázal (ako to máš robiť) a on to nakoniec celé dokončí sám 😁
@cutespider nie niee,keď bude doma chlap,už bude tma. Šucham to šmirglom,šucham tak,aby neboli ryhy,po vkakne dreva. A v zahyboch ten jemnejší. Ja toto proste bruskou robiť nebudem,bo to zrovnam do roviny 🤭. Radsej manuálne 😁. A potom sa pobavim s vyhladením dočista.
Ináč, páči sa mi aj tá "patina" 🤭. Ja by som to natrela iba nejakým olejom na drevo. Ale to by mi neprešlo 😁.

Na toto asi najlepšia excentrická brúska so suchým zipsom, na ktorý ide brúsny papier (šmirgeľ).