icon

Upratovanie bytu - systém

eviku777
11. dec 2021

Ahojte. Aky mate system upratovania bytu a kolko cca vam trva 3 izbovy byt? Ja mam 3,5 izbovy stale si hladam system, kedysi som upratovala tak ze kazdy den 1 izbu 30-40 min. ale podstate som potom nemala “ volny” ani jeden den v tyzdni co sa tyka upratovania. Teraz posledny pol rok skusam tak ze vsetko naraz len ono to zabera 3,5-4 hodiny…
neratam pranie, zehlenie, varenie to pokladam za dennu samozrejmost.
Myslim podlahy, prach… ono nemam deti , sme domacnosti dvaja ale som detailista monk🙂 ak sa najde niekto podobny povedzte aky mate system. Kupelna mi trva vyse hodiny… ked si svihnem🙂 Pre mna upratanie neznamena obist prachovkou predmety a nezdvyhnut a “ zotriet podlahy…🙂
dam priklad napr obyvacka: zaluzie, dvere, klucky, radiator, parapeta, obyvackova stena, policky, konfernecny stol, vysatie gauca podlahy, umytie podlahy, lampy to vsetko tyzdenne v kazdej izbe… ak je nejaky taky maniak poradte system🙂 uvitam rady. Mamicky co spracu hracky a “ zotru podlahu” prosim ani nepisat to pre mna nie je upratanie ale hadat sa nechcem🙂

Strana
z3
lasona
12. dec 2021

Ja tiež milujem poriadok. V neporiadku sa necítim dobre. Všetko musí byť na svojom mieste, čisté. Asi to mám po starej mame, ona mala neskutočný poriadok a ani zrnko prachu. To som obdivovala. Všetko voňavé a čisté. Moja domácnosť taká je😉, ale mám problém keď idem k rodičom na návštevu, necítim sa tam komfortné. Všade majú veci, somariny, haraburdy, samozrejme mama to nestíha upratať, všade prach( ona síce povie že upratala, ale pre mňa to nie je upratanie) preplnený stôl, až ma striasa...ja rada upratujem a to čisto po Tom... vôňa no krása...a vôbec mi nevadí že veľa času trávim upratovaním..

diefca
12. dec 2021

@eviku777 este mi napadlo, pusti si k tomu nejaky zaujimavy podcast do usi a mozno nebudes mat pocit, ze stracas cas 😁 aspon ja sa pri tom nemusim do toho tolko nutit

jackie_1992
12. dec 2021

@eviku777 😀😀😀 odkedy.mam krpca, povysávam a utriem prach kým sa hrá, to je za polhodinu a hotovo. Niekedy len raz za dva týždne 😀😀 posteľné prádlo periem.v nedeľu, kvety zaliebam.umyvam v utorok. Kúpeľný umyjem keď mám chvíľku voľná raz za týždeň, riadu každý umýva priebežne a nejaké okná a žalúzie riešim raz za rok 😀 kašľať na to.

eviku777
autor
12. dec 2021

@ibrunova samozrejme ze mam zaluby a to co som popisovala robim 1x tyzdenne

Strana
z3