Valček na maľovanie steny

1gramofon
16. feb 2023

Ahojte,
Viete mi prosím poradiť valček na maľovanie steny - je to panel v bytovke, veľmi hladký.
Skúšala som rôzne valčeky a vždy sa mi robila textúra na stene a niektoré nechávali na stene chĺpky alebo co...

andreatytler
17. feb 2023

@1gramofon Chod na forum Modra strecha a napis tam. Bude tam viac ludi co budu vediet poradit ako tu na mimickovskom fore. Chlpy zanecha nekvalitny valcek. Investuj do lepsieho. Okrem valceka zalezi aj od farby a techniky. Netreba farbu prilis vela valcekovat, prejdes usek steny raz jednym smerom a potom naspat aby si odstranila ciary co robia okraje valceka,. Dbaj na to aby bol valcek dostatocne navlhceny farbou... musis dat na stenu dostatocne mnostvo farby aby sa mohla na tej stene rozliat do rovnomernej vrstvy. Kazdy dokaze namalovat stenu, ale ak chces skutocne kvalitne a pekne musis trenovata skusat a ucit sa. Nie je to take jednoduche ako sa zda.

1gramofon
autor
17. feb 2023

@andreatytler idem pozrieť to fórum, ja už som nevedela kde a koho sa opýtať 😅 čakala som ze to bude ľahšie, ale naozaj ako píšeš, nie je to také jednoduché
Dakejm za radu 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1gramofon
autor
17. feb 2023

@mamula20 problém je, že nám predávajúci zatiaľ dobre neporadili, tak už hľadáme na nete

luccija
17. feb 2023

@1gramofon dobry valcek a dobre ho obtriet na tej plastovej podlozke co predavaju.a hlavne mat dobre rozriedemu farbu ci mala si presne zamiesanu?dala si najprv penetrak?ja malujem uz druhy den🙂

luccija
17. feb 2023

Ja malujem malu plochu ty si kup vacsi

rol76
17. feb 2023

@1gramofon Kúp si valček na maľovanie,na sádrokartôn.Sádrokartôn je hladký,rovný,priam na to sú aj valčeky.A farba nesmie byť hustá,len akurát,a natrieť to min.dva razy.

andreatytler
17. feb 2023

@1gramofon
Neviem ci ste robili poriadnu pripravu pred malovanim steny. Pri malovani je priprava pred samotnym malovanim 80% roboty.
1. Steny musite povysavat alebo utriet prachovkou (najlepsie oboje) a velakrat aj umyt ak malujes kuchnu a ine miesta kde moze byt mastnota na stene. Tie chlpky co sa ti robia, moze kludne sposobovat prach co je na stene.
2. Je dobre pouzit penetracny nater.
3. Po zaschnuti penetracny nater jemne zbrusit jemnuckym smirglom.
4. Povysavat a utriet dokladne prach zo smirglovania. Tieto tri kroky 2-4 pomozu vyhladit drobne nerovnosti na stene.
5. Samotne malovanie farbou.

Ak si uz dala na stenu jednu vrstvu farby a vytvorila sa ti textura, nestaci dat na stenu dalsiu vrstvu farby, lebo ta povodna textura vystupi. Musis to poriadne zosmirglovat ale to nebude take lahke, lebo farba sa neda smirglovat. Potom dat aspon 2 vrstvy penetracneho nateru a medzi kazdou vrstvou zosmirglovat a utriet prach. Proste musis tu stenu najskor vyhladit od textury co tam teraz je.

1gramofon
autor
17. feb 2023

@andreatytler tak toto všetko sme nerobili. Ani sme ju najprv nevysavali, ani neutreli, nič 😄 zatial sme maľovali len chodbu, ako nie je to hrozne, ale niekomu kto tomu rozumie... Zvyšok bytu už chceme spraviť tak aby sme sa nehanbili 😁 ďakujem za rady

1gramofon
autor
17. feb 2023

@rol76 ďakujem, určite vyskúšam 🙂

andreatytler
17. feb 2023

@1gramofon A malujete uz omalovanu stenu? Je ta stena hladka alebo tam uz je textura zo starej farby?