icon

Vaňa alebo sprchový kút v nájomnom byte

17. sep 2025

Ahojte, prosím vás o radu. Ak hľadáte nájom -2 izbový byt - uprednostníte sprchový kút alebo vaňu? Čo by ste tam radšej mali?

Strana
z3
patka06
17. sep 2025

sprchový kút

anonym_a73e55
17. sep 2025

@anonym_autor vždy a všade len vaňu

gladys_07
17. sep 2025

Sprchovy kut

denkabemommy
17. sep 2025

@anonym_autor mala som oboje a radšej som stála v sprche. Teraz mám len vaňu a neviem sa dočkať, kedy ju vyhodíme a dáme sprchu 🙏

beata_k
17. sep 2025

@anonym_autor Vanu. Ale v pride podnajmu by to nehralo klucovu ulohu.

sara07
17. sep 2025

sprchový kut ale taký nie tá zatvaracia skrinka ale len sklo , vyspadovany spodok ak je to možne , ak nie tak no vanu no

columbovazena
17. sep 2025

@anonym_autor Jednoznačne vaňu. Vo vani sa viesť aj osprchovať, aj okúpať, kdežto v sprche sa neokupes. Tie dnešné akoze wau trendy, celé na hlavu . Ale slabšie kusy sa chytia..a potom nariekaju, ake to bolo blbé rozhodnutie. Poznám ich v svojom okolí nie málo

anonym_d69e7c
17. sep 2025
@columbovazena

@anonym_autor Jednoznačne vaňu. Vo vani sa viesť aj osprchovať, aj okúpať, kdežto v sprche sa neokupes. Tie dnešné akoze wau trendy, celé na hlavu . Ale slabšie kusy sa chytia..a potom nariekaju, ake to bolo blbé rozhodnutie. Poznám ich v svojom okolí nie málo

@columbovazena ty si asi mladsi rocnik, ze? Moj 80+ svokor a dokonca ani moja 56rocna svagrina uz do vane nevyjdu. Nie su to trendy.

guudy
17. sep 2025

Mame vanu aj sprchovy kut. Vana sa pouzivala len kym boli deti male. Odvtedy nam len zavadzia. Pouziva sa len sprchovy kut.
Pri prenajme to podla mna take dolezite nie je.

anonym_fb5bd4
17. sep 2025
@columbovazena

@columbovazena mám jedno aj druhé, nekúpala som sa asi 8 rokov, možno aj viac, muž sa nekúpe nikdy, vždy sa iba sprchoval

anonym_a8013f
17. sep 2025

@anonym_autor vo vani kupem len psa 😁 ak raz nebude pes tak vaňa pôjde preč.
Za mňa sprchový kút

liusa82
17. sep 2025

ja som tiež za sprchový kút.Nerada ležím vo vani.My sme síce v dome ale máme iba sprchu.Ani na sekundu sme nerozmýšlali že dáme aj vaňu aj keď som bývala v byte tak najskôr sme mali vaňu ale pri prerábke sme ju vymenili za kút a nelutovali sme ani vtedy ani teraz 😊 ale tak každý podla seba

cina1
17. sep 2025

to je o vasom nastaveni, ja som nikdy nevylihovala vo vani, pre mna je to otravne, ale ak to mate radi, tak vana. inak vana zbytocna...

autor
17. sep 2025

Ďakujem všetkým za odpovede. Tým že byt plánujem prenajímať a je možné teraz rozhodnúť či vaňa či kút chcem vyhovieť väčšinovej preferencii.

michaela789
17. sep 2025

Máme aj to, aj to. Vaňa je hlavne pre deti a psa, sprcháč pre nás - dospelých. 🤷🏻‍♀️

biba_18
17. sep 2025

to je veľmi individuálne…

kristiii
17. sep 2025

@anonym_autor za mňa vaňa, ale do prenájmu by som dala sprcháč

deedol
17. sep 2025

vanu - moj dovod tu tusim este nezaznel 🙂 lepsie sa cisti, este som nevidela dobre vycisteny sprchovy kut, hlavne v podnajmoch/ubytkach/airbnb. a zaves, nech clovek pri sprchovani neokupe celu kupelnu. lepsie ako vselijake tie moderne zasteny, kde je zas len kopa plesni. zaves bud operies, alebo raz za cas vymenis.

ivik4
17. sep 2025

Kút

anonym_d7e82a
17. sep 2025

Sprchový kút

truhlikvseved
17. sep 2025

@anonym_autor Sprchovy kut ale taky velky ze sa tam nemusis jak do mraznicky zatvarat. Iba sklo a vela miesta (proste namiesto vane)

vlastnynazor
17. sep 2025

@anonym_autor vana

wolf_
Autor odpoveď zmazal
barka1
18. sep 2025

Co spotreba vody? Na tu by som pozerala ja. Takže sprchový kut, jednoznacne.

anonym_fb5bd4
18. sep 2025
@deedol

vanu - moj dovod tu tusim este nezaznel 🙂 lepsie sa cisti, este som nevidela dobre vycisteny sprchovy kut, hlavne v podnajmoch/ubytkach/airbnb. a zaves, nech clovek pri sprchovani neokupe celu kupelnu. lepsie ako vselijake tie moderne zasteny, kde je zas len kopa plesni. zaves bud operies, alebo raz za cas vymenis.

@deedol nikdy sme nemali v sprchovom pleseň, máme v kúpeľni okno a vaňu treba čistiť tak isto, ako vaňu. Písala som, že mám oboje, vaňa je u nás zbytočná, ale chápem, že ju niekto preferuje

brrunetkaa
18. sep 2025

V prenajme mi to je asi jedno ale skôr vaňu. Keď už sprchovy kút, tak pozerám hlavne odtok, lebo niektoré novodobé odtoku sú riešené katastrofálne v sprchách…

cyberk
18. sep 2025

Mame aj aj, a radsej vyuzivam vanu. Aj v podnajmoch som toto preferovala, je to lahsie na udrzbu. Cistit to sklo na sprchovom kute je na nervy a upchaty odtok furt tiez.

earlgrey
18. sep 2025
@deedol

@deedol Príď sa pozrieť ku mne 😁 pred rokom mi firma robila kúpelňu, kde mám sprchový kút...ako nový...ešte aj majiteľ firmy (bol u mňa cca pred 2 týždňami) vravel, že je prekvapený...že kúpelňa vyzerá presne tak, ako mi ju pred rokom odovzdal, akokeby to včera dokončil...proste ak ten sprchový kút vieš čistiť a robíš to pravidelne, nie je možné, že by bol špinavý, zanesený atď. 😉

@autorka
Za mňa sprchový kút ale oddelená kúpelňa od WC.

mandzula
18. sep 2025

Urcite vana, ak ma byt sprchac ten taky kabinkovy so zasuvacimi dvierkami - presne z dovodu udrzby. Mam co robit, aby som ho udrzala cisty. Ze ho takto budu udrziavat cudzi ludia, by som sa nespoliehala, a ked sa zanedba, tazko sa to zachranuje.

janinque
18. sep 2025

Ja by som dala kút, aby si podnájomníci nedávali vaňu každý deň, budeš potom sa s nimi potom naťahovať kvôli nedoplatkom za vodu (vlastná skúsenosť).

Strana
z3