Výber krbu: Defro alebo Hortex? Ako často čistiť dvierka?
Dobrý deň, stojíme pred výberom krbu - rozhodujeme sa medzi dvomi - Defro a Hortex. Zaujmalo by ma, či máte skúsenosť s niektorým? Ako často musíte čistiť dvierka na svojich krboch a akú máte značku? Mate niekto Defro krb?
Ďakujem veľmi pekne.
@btus a prosim viete aku mate značku?
@stonozkasimona čistím maximálne dva krát za rok
@katica06 super to znie dobre 🙂 a viete prosim aku mate značku krbu?
@stonozkasimona 😉,,hand made,,😉 kamarát vyrábal, náš vyrobil roku 2006
@stonozkasimona my maˇe krbovu vlozku defro. cistim dvoerka podla toho ako muz kuri- niekedy dava este zbytkove drevo zo stavby a tak sa to zadymi, niekedy vobec. cca kazdych 10kureni (ale aj to nie je extremne zadymene) to vycistim za par minut
@dori2 dakujem veľmi pekne za odpoved 🙂 .. nikde totiž nie su žiadne recenzie na defro - ani negativne ani pozitivne ..
@stonozkasimona nam sluzi tri zimy zatial. mame teplovodnu verziu a s nicim nie je problem. sme spokojni
@stonozkasimona ja cistim dvierka na krbe len po zime.Cistilq som častejšie ale nevidela som v Tom zmysel.🤷Stále sa zadymí.A nepalime každý deň takže dvierka sú také aké sú.To čistenie zaberie tiež dosť času.Neviem či ja som divná???To naozaj čistíte dievčatá od tej sadze dvierka každú chvíľu?*krb znacky osburn
Čítam odpovede a nestačím sa diviť. U nás môj muž čistí dvierka po každom jednom zakúrení. Ale my máme krb len ako doplnkové kúrenie, nekúrime v ňom denne. (Ale aj keď sme kúrili veľmi často, či dokonca denne, tak čistil. Aj každý deň.)
@stonozkasimona my máme krb walfer..vždy sa nám zaspini sklo ale zas nie cele...q čistenie,no podľa toho ako často ho chcete používať...my sme chceli často,predstavy krásne ale mame tu aj tak teplo aj bez toho takže na efekt a ze si ho užijeme ho používame max 5x do roku 😁 takže umyvame 1-2x za sezónu 🙂
@h2 u nás presne tak isto 🙂
Čítam mužovi odpovede a sme normálne zhrození, kdeže čistiť 5x za rok 🤭🤭
Možno čistíme 5x za rok, ale to aj 5x kúrime 😃
@h2 moja mama takisto čistí každý deň!
@leonakr okej super to je zaujmava info 🙂 a aku znacku krbu mate prosim?
@h2 rovnako chceme kurit len doplnkovo 🙂 .. aku mate prosim znacku krbu?
@16simona16 :D a prosim aku mate znacku krbu? 🙂
My dokurujeme pieckou kazdy vecer, dvierka necistime vobec. Zavisi aj od kvality dreva a sposobu kurenia. Znacka Jotul
@stonozkasimona Máme ABX Laponia. Takýto (hnedý):
https://krbykzp.sk/produkt/abx-laponia/
@stonozkasimona hoxter - krbová ložka. A kúrime skoro každý deň.
My kurime iba drevom a ked sa aj niekedy odymi vnutro alebo sklo pri rozkurovani, tak sa to aj samo vycisti pocas kurenia a nic netreba cistit. Iba popol povymetame
Máme romotop a čistím tak raz za týždeň. Asi by to ani nebolo úplne nutné lebo do nepriehľadnosti sa to nezadymi nikdy...len ja mám rada úplne čistý výhľad na oheň a je to robota doslova na dve minúty.
My mame hitze. Cistim, ked ho povysavam,,ked vychladne. Par minutova zalezitost.
@stonozkasimona https://www.pece-krb-krby.sk/p/1918/krbova-vloz... tento máme my
@btus hoxter je veľmi kvalitný krb ktorý má vraj špeciálne upravené sklo aby to takto fungovalo, že máte s tým minimum roboty 🙂 .. takže možno je to tým, že ich enmusíte čistiť ..

no, my sme za 6 rokov čistili asi 5x. Ale my máme ťažký akumulačný krb.