Výber medzi Krups a De'Longhi
Ahojte,
potrebujem poradiť — idem mojej mame na 50. narodeniny kupovať kávovar a vybral som dva top modely s množstvom receptúr a automatickými funkciami. Problém je, že obe majú veľmi podobné parametre, len s jemnými rozdielmi. Neviem sa rozhodnúť.
Tu sú možnosti:
1. Krups Intuition Preference+ EA875E10 — plne automatický kávovar, ktorý sa čistí sám. Výhoda: menej práce pre používateľa. Nevýhoda: nemá odnímateľnú spaľovaciu jednotku (brew group), čo znamená, že sa nedá manuálne vybrať a vyčistiť. Mám obavy z toho, že keď sa zle vyčistí alebo zanedbá, môže vo vnútri vzniknúť pleseň, zápach kávy alebo stroj môže preťažovať.
2. De'Longhi Magnifica Plus ECAM 320.60 — taktiež veľmi dobrý model, má manuálnu spaľovaciu jednotku (odnímateľnú), čo uľahčuje ručné čistenie a údržbu.
Mám teda dilemu:
Chcem niečo prémiové, s veľkou pohodlnosťou (pre mamu, nech je čo najmenej starostí).
Zároveň sa obávam údržby a dlhodobej spoľahlivosti.
Otázka pre vás:
Máte skúsenosti s plne automatickými kávovarmi (ako Krups bez odnímateľnej spaľovacej jednotky)? Ako sa správajú po čase — v zmysle údržby, či sa ľahko čistí, či chyba odnímateľnej časti je problém? Alebo by ste radšej odporúčali model s manuálnou odnímateľnou spaľovacou jednotkou (ako De’Longhi) práve kvôli dlhodobej spoľahlivosti a jednoduchšiemu čisteniu?
Vopred vám ďakujem za vaše skúsenosti a odporúčania! 👌
@anonym_0fadc6 ahoj posielal som fotky nižšie ze aky model chcem, aku mate verziu? ked tak dlho vydržala, lebo niektorý hlásia strašne zle recenzie na alze odišla obrazovka po roku, tečie, a neviem čo ešte a je to delongi 😳
@sebastian88 toto je môj. Áno, ma už skoro 11 rokov- ale musíš sa on pravidelne starať, čistiť , odvapnovat.
@moze no viem ale viete aj delongi ma strašne recenzie, ba alze, posiela som dole fotky, celé zatopené, nejde dispej, pokazena tryska na mlieko, a neviem čo ešte takže ma to tak odplašuje.
@sebastian88 Urcite ma kazdy svoje skusenosti, ale ide aj o pravedpodobnost, nie? Moji rodicia maju tiez delonghi, nieco sa im pokazilo v zarucnej dobe (uz si nepamatam, co), doviezli stroj do elektra a maju ho opraveny a funkcny. To, ze ti tu radia Delonghi, neznamena, ze sa urcite nepokazi. Stava sa, vsetko sa moze pokazit. Ale myslim, ze delonghi je proste robeny na kvanta kav a vacsinou slape absolutne spolahlivo.
My máme krups jeden rok a bol v oprave 3 krát. Samozrejme nevymenili nám ho za iný a ani nevrátili peniaze , pretože vždy išlo o inú chybu, vraj... Pokazil sa mlynček, pretekala z neho voda vonku 😶 alebo káva po namleti bola v celom kávovare 😀 len nie v nadobe na to určenej... Prestal robiť mlieko, nedal sa zapnúť, nedalo sa nic stlačiť len blikaj displej ako šialený a mohla by som písať ďalej...Ale, v rodine majú delonghi a to už roky, a tým kávovarom nic nie je
@sebastian88 ale veď predsa oba kávovary medzi ktorými sa rozhoduješ sú automaty. Čistenie s týmto nič nemá. Automat je automatom preto, že doň nasypeš kávu, on si ju sám zomelie, stlačí a sparí a káva je hotová jedným stlačením gombíka, kdežto "neautomaticke kávovary" alebo teda pákové, nemusia mať ako súčasť mlynček, hlavne lacnejšie verzie, takže kávu si musíš zomlieť na zvlášť mlynčeku alebo použivať mletú, musíš si ju nasypať do páky, utlačiť tamperom, stlačíš gombiček a kávu to spraví cez páku, odpad následne vyhodiš, vyklepeš z páky. Toto je voľba pre tých čo sa chcú doma s kávou hrať, a je to hygienickejšia verzia, kedže káva vôbec neprechádza vnútrom kávovaru ako pri automatoch. Ale žiaden automat nie je bezúdržbový, každý jeden treba odvápňovať, každy jeden treba od zvyškov kávy čo zostanú vo vnútri čistit, inak to tam zaplesnie, preto pokiaľ sa rozhoduješ, tak si kúp kávovar kde je k sparovacej jednotke prístup a je manuálne čistitelná, ak ku nej prístup nie je, neznamená to že sa to čistí automaticky, v takom prípade sa to nečistí vôbec.
@sigma510 mate pravdu, ale oni píšu na každom kavovare že je automat, ale krubs to je to ze nemusíte nič čistít, vsetko zvládne prečistiť on sám, ale je to blbosť ked on nema manuálna separáciu jednotku c
/ cize sa vôbec neda vyčistít ručne ani otvoriť, a to su práve automaty, delongi síce sa prezentuje ako automat ale je to poloautomat oproti krubs, ale beriem ten delongi mate pravdu môže tam byt hocičo plesen mast a neviem čo ešte plus za tie roky sa to môže nazbierať a kvôli tomu moze zlyhať motorček
My máme krups jeden rok a bol v oprave 3 krát. Samozrejme nevymenili nám ho za iný a ani nevrátili peniaze , pretože vždy išlo o inú chybu, vraj... Pokazil sa mlynček, pretekala z neho voda vonku 😶 alebo káva po namleti bola v celom kávovare 😀 len nie v nadobe na to určenej... Prestal robiť mlieko, nedal sa zapnúť, nedalo sa nic stlačiť len blikaj displej ako šialený a mohla by som písať ďalej...Ale, v rodine majú delonghi a to už roky, a tým kávovarom nic nie je
@cakanka22 no to nepoteší mali by vsetko vymieňať za nové, nech si staré nechajú a nech sa začne odznova ☺️
@sebastian88 ak ti môžem poradiť určite nie značku Krups, mám doma, vydržal cca 5 rokov, následne servis taký drahý ako polovica z ceny nového vysvetlenie servisu, drahé náhradné diely na Krups a nebolo možné vymeniť len chybný diel, lebo Krups má vnútro ako celok oproti Delonhgi, kde sa diely dajú vymeniť jednotlivo a jeho cena v mojom prípade by bola len 30 EUR, ešte mi povedali v servise, že majú v oprave Delonghi, ktorý urobil 30 tisíc káv a je v servise, môj Krups bol v servise už po 6 tisíc kávach.
Ja mám Krups a naj kávovar čo som mala, kúpim zasa Krups👍
Keď treba kávu, robí kávu, nikdy sa mi nestalo, že by sa akurát potreboval čistiť ako ostatné kávovary
Ja mám Krups a naj kávovar čo som mala, kúpim zasa Krups👍
Keď treba kávu, robí kávu, nikdy sa mi nestalo, že by sa akurát potreboval čistiť ako ostatné kávovary
@anonym_c360b2 lenze nevieš co tam za tie roky máš, môže tam byť špina pliesen atď, nema to otváracíu komoru ako vie ten kávovar krubs umyť celý kávovar keďže káva je mastná?
@sebastian88 ak ti môžem poradiť určite nie značku Krups, mám doma, vydržal cca 5 rokov, následne servis taký drahý ako polovica z ceny nového vysvetlenie servisu, drahé náhradné diely na Krups a nebolo možné vymeniť len chybný diel, lebo Krups má vnútro ako celok oproti Delonhgi, kde sa diely dajú vymeniť jednotlivo a jeho cena v mojom prípade by bola len 30 EUR, ešte mi povedali v servise, že majú v oprave Delonghi, ktorý urobil 30 tisíc káv a je v servise, môj Krups bol v servise už po 6 tisíc kávach.
@trieslo aha no to ma nenapadlo že ked to je celok že to bude predražené to je pravda
@trieslo jednu vec som nepochopil máš krubs a si povedala ze krubs je predražený lebo je to celok a delongi lacnejší lebo on sa skladá, z viac častí, tomu rozumiem, ale tých 30€ v tvojom prípade to znamená ze 30€ bola oprava krubs?
@anonym_c360b2 lenze nevieš co tam za tie roky máš, môže tam byť špina pliesen atď, nema to otváracíu komoru ako vie ten kávovar krubs umyť celý kávovar keďže káva je mastná?
@sebastian88 tak keď je to hermeticky uzavreté tak sa tam špina nemá ako dostať, mastnota z kávy pre mechaniku nie je problém, skor nejaké odmastňovanie.. nezamýšľala som sa nad tým, vodu dávam iba z Brita a nasypem kávu a vyprázdnim kávový odpad to je celé. Bezúdržbový kávovar mojich snov😀 iný už nechcem
Ahoj, mozno trochu poradim ja mam Delonghi uz nejakych 5r, konkretne model Eletta Capuccino Evo,ano bol drahsi ale neviem si vynachvalit, udrzba je uplne super. Ked pozeram na ten co si pridal tak len upozornujem ze to je asi nejaky kompaktnejsi model, ta nadobka na mlieko je celkom mala, to je tak na jedno latte. Pozri si aka je velka nadobka na vodu aby si nemusel vkuse dolievat, spotreba vody je celkom dost velka, skontroluj si ci ma auto preplach po zapnuti, pri vypnuti (necitala som si podrobnosti), moj ma 1,7l a je to postacujuce. V mojom okoli ma viacero ludi delonghi a su spokojni, nasim sme kupili Tchibo ale bez mliecneho systemu lebo mliecne nepiju a robi super kavu ale ked porovnam udrzbu a taku tu "bezblbovost" tak ma dost velke rezervy. Krups neviem posudit, Philips lattego z mojho okolia - dost kazovy, kamaratovi odisiel po roku a pol a nerobil ani taku krasnu penu ako moj
@sebastian88 tak keď je to hermeticky uzavreté tak sa tam špina nemá ako dostať, mastnota z kávy pre mechaniku nie je problém, skor nejaké odmastňovanie.. nezamýšľala som sa nad tým, vodu dávam iba z Brita a nasypem kávu a vyprázdnim kávový odpad to je celé. Bezúdržbový kávovar mojich snov😀 iný už nechcem
@anonym_c360b2 ale nechcem ta strašiť ale špina síce sa nema ako dostať, ale ta kava ked tam zostane tým že je tam veľký tlak a veľká teplota para tým vznika pliesen, čiže aj ked to je hermeticky uzatvorené vzniknúť tam môže od tej kávy niečo, ale rozhodol som sa pre delongi 120.60 lebo pani vyžšie mala pravdu, v tom ze krubs ked sa bude reklamovať alebo opravovať vyjde strašne vela€ lebo on je ako celý celok, nema také rozdielne súčiastky ako delongi, cize vyjde o dosť drahšie.
Ahoj, mozno trochu poradim ja mam Delonghi uz nejakych 5r, konkretne model Eletta Capuccino Evo,ano bol drahsi ale neviem si vynachvalit, udrzba je uplne super. Ked pozeram na ten co si pridal tak len upozornujem ze to je asi nejaky kompaktnejsi model, ta nadobka na mlieko je celkom mala, to je tak na jedno latte. Pozri si aka je velka nadobka na vodu aby si nemusel vkuse dolievat, spotreba vody je celkom dost velka, skontroluj si ci ma auto preplach po zapnuti, pri vypnuti (necitala som si podrobnosti), moj ma 1,7l a je to postacujuce. V mojom okoli ma viacero ludi delonghi a su spokojni, nasim sme kupili Tchibo ale bez mliecneho systemu lebo mliecne nepiju a robi super kavu ale ked porovnam udrzbu a taku tu "bezblbovost" tak ma dost velke rezervy. Krups neviem posudit, Philips lattego z mojho okolia - dost kazovy, kamaratovi odisiel po roku a pol a nerobil ani taku krasnu penu ako moj
Ahoj, ďakujem, rozhodol som sa pre De'Longhi. Len ma hnevalo, že sa tam nedajú spraviť hneď dve mliečne kávy naraz, keď príde návšteva. U Philipsu a Krupsu je to výhoda, pretože majú hadičku, ktorú stačí pichnúť do mlieka hneď. Najprv som chcel Krups, pretože tam nič nikdy nemusíš umývať – všetko sa vyčistí samo. Ale môže sa stať, že časom to nebude dobre umývať, môžu sa tvoriť plesne a motor bude viac zaťažený. Preto sa idem rozhodnúť pre De'Longhi, a nádrž má 1,9 l, čo je v pohode.
@anonym_c360b2 ale ja tomu chápeme úprimne ani mna by to nenapadlo ze niečo take je, viete lebo vsetky automaticke kavovary píšu ze su automatické ale jediný automat je krubs, pretože tam ta nádoba sa čistí sama, a este daju aj taky blbý názov ze odnímateľna sparovacia jednotka, to si človek nevie ani predstaviť co tým myslia, a pritom to znamená že sa to nedá vyčistiť zvnútra , fakt mam velku dilemu na druhej vidím veľké výhody krubs že nemusíš nič robiť a na druhej strane vela ludi mi hovorilo že je lepšie mať tu odnimatelnu sparovaciu jednotku, nay mi toto poslala tolko budem rozmýšľať až to výpredaju 😳
Ďakujem všetkým za rady a odpovede, ktoré ste napísali. Je super, že si vieme poradiť.
Ahoj, ďakujem, rozhodol som sa pre De'Longhi. Len ma hnevalo, že sa tam nedajú spraviť hneď dve mliečne kávy naraz, keď príde návšteva. U Philipsu a Krupsu je to výhoda, pretože majú hadičku, ktorú stačí pichnúť do mlieka hneď. Najprv som chcel Krups, pretože tam nič nikdy nemusíš umývať – všetko sa vyčistí samo. Ale môže sa stať, že časom to nebude dobre umývať, môžu sa tvoriť plesne a motor bude viac zaťažený. Preto sa idem rozhodnúť pre De'Longhi, a nádrž má 1,9 l, čo je v pohode.
@sebastian88 jasné, tiež dobrý výber👍
moj Krups stál okolo 300€ tak ho opravovať nebudem, mám ho 5 rokov a keď potiahne ešte aspoň rok bude fajn a zadovážim si nový.
Nemám šajnu ani ako sa to čistí, nikdy sme kávovar taký nemali, či to je otravné? a račej ísť rovno do automatu no nevieme , ja som videl na tiktoku ako typek otvoril kávovar, a mal tam plesen a kosniače lebo to neumyval, dúfam ze automat to nebol 🤣🤣
@sebastian88 to je automat.
nekupovala by som si kávovar,ktorý nemá vyberaciu sparovaciu jednotku
My mame aj Krups a De'Longhi. De’Longhi doma Dinamicu, odporucam vsetkymi 10 timi prave preto, ze robi super kaffe latte aj 5 x denne. Krups je tiez super, mame ho na firme ako lacnejsiu alternativu, kde robime len kavu bez mlieka.
@trieslo jednu vec som nepochopil máš krubs a si povedala ze krubs je predražený lebo je to celok a delongi lacnejší lebo on sa skladá, z viac častí, tomu rozumiem, ale tých 30€ v tvojom prípade to znamená ze 30€ bola oprava krubs?
@sebastian88 30 EUR by stála oprava tej istej súčiastky, ak by bola pokazená v Delonghi, lebo sa dala samostatne vybrať zvnútra a samostatne objednať, pri Krups bola tá súčiastka spojená s celým komplexom súčiastok vo vnútri, nedala sa samostatne objednať, len ako celok a oprava ma stála 200 EUR
@sebastian88 30 EUR by stála oprava tej istej súčiastky, ak by bola pokazená v Delonghi, lebo sa dala samostatne vybrať zvnútra a samostatne objednať, pri Krups bola tá súčiastka spojená s celým komplexom súčiastok vo vnútri, nedala sa samostatne objednať, len ako celok a oprava ma stála 200 EUR
@trieslo aha jaj tak fuha dosť no to je bohužiaľ nevýhoda
Ďakujem všetkým za rady a odpovede, ktoré ste napísali. Je super, že si vieme poradiť.
@sebastian88 poradím Delonghi elleta ta najnovšia s ľadovými nápojmi najmenšia údržba na ňom za mňa najlepší kávovar mám ho doma ale stojí 800 vyse

@sigma510 ďakujem za odpoveď, ktorá je dosť užitočná, tieto 2 modeli ja mam, ale stále ma láka automat, nemusíš nič robiť a ešte je aj drahši o dosť len je vysoká akcia, cize je lacnejší, od delongi na druhej strane máš pravdu, ani boh nevie čo tam po roku moze vsetko byť, keby ten horok spravili priehľadný 🤣🤣🤣🤣 no neviem asi zoberiem to delongi len to uz je vela tých 530€ bol strop, siemens som pozeral drahší, nema tolko receptúr do 500€ a nemaju ani nádobu na mlieko čo nechapem on ma ze 7 receptúr a stoji 580€ na tiktoku som videl taky extrémne ze typek tam mal vnútri už aj kosniačou co sa mi rozum pozastavuje
@sebastian88 ale veď predsa oba kávovary medzi ktorými sa rozhoduješ sú automaty. Čistenie s týmto nič nemá. Automat je automatom preto, že doň nasypeš kávu, on si ju sám zomelie, stlačí a sparí a káva je hotová jedným stlačením gombíka, kdežto "neautomaticke kávovary" alebo teda pákové, nemusia mať ako súčasť mlynček, hlavne lacnejšie verzie, takže kávu si musíš zomlieť na zvlášť mlynčeku alebo použivať mletú, musíš si ju nasypať do páky, utlačiť tamperom, stlačíš gombiček a kávu to spraví cez páku, odpad následne vyhodiš, vyklepeš z páky. Toto je voľba pre tých čo sa chcú doma s kávou hrať, a je to hygienickejšia verzia, kedže káva vôbec neprechádza vnútrom kávovaru ako pri automatoch. Ale žiaden automat nie je bezúdržbový, každý jeden treba odvápňovať, každy jeden treba od zvyškov kávy čo zostanú vo vnútri čistit, inak to tam zaplesnie, preto pokiaľ sa rozhoduješ, tak si kúp kávovar kde je k sparovacej jednotke prístup a je manuálne čistitelná, ak ku nej prístup nie je, neznamená to že sa to čistí automaticky, v takom prípade sa to nečistí vôbec.