Vychytávky do domácnosti

jankakovy123
16. aug 2023

Ahojte, pomaličky zariaďujeme domček a poprosila by som vás aby ste odporučili svoje overené vychytávky do domácnosti. Čo ste oľutovali, čo by ste spravili ináč, čo by ste už nekúpili a naopak čo sa vám osvedčilo 🙂) Ďakujeeem 🙂)

hortenziaj
16. aug 2023

zistis postupne, kde co chyba , kde co je navyse. ale v zasade radsej uzavrete skrinky, nech sa neprasi a neposobi to tak neupratane, menej veci = menej upratovania. ale zistujem, ze vela veci mame zbytocne, a nevyuzivame, iba zavadzia. takze radsej potom dokupit veci co vyuzijes ako teraz vela

bora0123
16. aug 2023

@jankakovy123 mozno by bolo dobre este spomenut co mas na mysli s tymi vychytavkami 😄 ci vanu, kuchynsku linku alebo vyslovene len nabytok/doplnky?

heln
17. aug 2023

@jankakovy123 ak myslis domace a kuchynske potreby, tak si kup nejaky zaklad, a ostatnemu daj cas, casom na to prides co ti treba a co nie.
ked som si zariadovala domacnost, tak som si myslela ze potrebujem nejake veci co mali rodicia ako mlyncek na mak, orechy, na maso a ine veci. a veru nikdy som nepotrebovala mlynceky. teraz po rokoch uz mam urcity vkus a preferencie a nepotrebujem hocico, skor sa zameriavam na urcity dizajn.

jankakovy123
autor
17. aug 2023

@hortenziaj áno takto som to myslela - napríklad s tými uzavretými priestormi to je super nápad a tiež mám radšej menej vecí nech nieje zbytočne neporiadok 🙂)

rebrambora
17. aug 2023

Bidet.

katulkagajdos
17. aug 2023

@jankakovy123 čo som neoľutovala bola indukčná varná doska s odsávaním, nedala by som si už dekoračnú stierku miesto kachličiek v kupelni a podlahu by som medzi izbami už nedala vcelku ale nechala dilatačnú medzeru medzi miestnosťami.

bora0123
17. aug 2023

@jankakovy123 my sme zariadovali a ak sa bavime aj o vybaveni ako takom jednoznacne je to taka asymetricka vana kde je ako keby sprchovy kut, velky drez a vsade baterie so sprskou (umyvadlo v kupelke aj drez, tie su asi top investicia, ani neboli drahsie ako normalne), my sme nekupili skoro ziaden nabytok, mame male deti a iba by zavadzal, skor sme investovali do zopar kvalitnejsich kuskov (uciaca veza, stolik pre deticky), odkvapkavace co sa davaju rovno na drez su tiez super nemusis to pod nimi cistit odkvapka to rovno do drezu a ten potom umyjes
Ak mas deti jednoznacne taka ta zabrana mrezova do kuchyne, nemusis potom kazdu skrinku zabezpecovat, tiez si skus pozriet yamazaki organizery do kuchyne (napr bonami) a ja som dost nakupila aj v tchibe, mne sa nechce utierat plochy pokial je na nich vela veci, preto som dala vsetko "lietajuce" 😂 zvolila som stojan na kefky co nalepis na stenu a davkovac mydla tiez, potom ked umyvas umyvadlo nemusis vsetko presuvat dvihat atd, v kuchyni to iste, co sa dalo to som zavesila (odporucam hlavne zavesne haciky na hornu skrinku od yamazaki, das tam toho vela a nezaberie to miesto ani to nevyzera gycovo)
A tiez organizery do zasuviek su super, niekedy ti az zdvojnasobia miesto 😄 my sme takto kupili na panvice a pokrievky, lahko sa to vybera a uklada, na oblecenie sme do zasuviek kupili take tie zarazky na knihy, lacne a prakticke 😊 a co sa kachliciek tyka jednoznacne nelutujem investiciu do protismykovych (Rako, Geotiles), fakt sa nesmykaju ani ked clovek na nich cely mokry z vane vystupi
Tiez sa pri zariadovani sustreduj aj viac na celok, v akom style chces byt zariadit, my mame napr spojenu kuchynu a obyvacku tak sme vela chodili s kachlickami do kuchyne (to je tiez dobra vec, do laminatovej podlahy v kuchyni by som nesla asi som staromodna 😂) ze ktory laminat sa nam k tomu hodi aby to netahalo oci a tak
Drzim palce pri zariadovani 😄

hankab
17. aug 2023

@jankakovy123 nedala by som si dlazbu do kuchyne a na chodbu, vacsinu roka je studena a musim nonstop nosit papuce, ktore neznasam. Do kupelne urcite vanu aj sprchac, mame iba vanu a po kazdom sprchovani mojho draheho mame v kupelni bazen 😅
Veeelku kuchynsku dosku, nech je dost priestoru na krajanie a pripravy. Aj ked mam mycku, prijala by som vacsi drez v kuchyni, lebo tych veci ktore do nej nemozu ist sa zbiera viac a viac, a potom mi zavadzaju na linke. Zastenu za plynovym sporakom mame riesenu vo forme drevenej dosky, na ktorej zostavaju stopy po plameni, ked pustim silnejsie plyn.
V kupelke uz nikdy lesklu bledu dlazbu, vidno na nej kazdy chlp a akonahle pouzijem trosku viac prostriedku na umyvanie podlah, mam z nej smuhove klzisko. Umyvadlovu skrinku vylucne dat na stenu bez noziciek, zavadzaju mi pri umyvani. Nad zrkadlom mame moderne podlhovaste led svetlo, taky pasik, ktory svieti uplne naprd a slabo 🙈
Mame velky mrezovy radiator v kupelni a je to perfektna vec, v zime sa mi za par minut vysusia vsetky osusky a uteraky.
Vacsinu nabytku sme davali na stenu, nie na nohy, aby roboticky vysavac mohol chodit po celej ploche.
Chladnicku by som si dala jednoznacne zabudovanu, mame volne stojacu a vytrca nam o hodny kus z kuchynskej linky a zavadzia.
Urcite spajzu!!! To je top priestor v dome, upracem tam vsetok bordel a spotrebice, ktore denne nepouzivam, takisto kopec potravin.
Dom sme uz kupili s hotovou kuchynskou linkou, ale rozmiestnila by som ju uplne inak. Mame podlhovaste skrinky na pohare a taniere otvaratelne do hora, spolu 4, teda 2 nad sebou a 2 vedla nich a je to des, do tych vrchnych sice na spickach dosiahnem, no ked necham dvere do hora uplne otvorit, tak ich neviem naspat zavriet 🤦🏽‍♀️ Jednu vrchnu skrinku mame rohovu a ta je uplne prazdna, lebo by ma nebavilo lovit v nej veci a odsuvat tie v predu, aby som sa dostala k tym, co su “v bokoch”.
Ak by bol priestor, dala by som si spravit potravinovu skrinu s vysuvnymi kosikovymi dielmi, a tam uskladnila vsetky dozy s cestovinami, mukami, cerealie, atd.
Na terasove dvere urcite zabudovatelnu posuvnu sietku, aby sa v lete dalo vetrat s otvorenymi dverami. Mame tam nalepenu otvaraciu sietku s magnetmi a aj tak mame vkuse vo vnutri muchy, je to onicom.
A pre mna uplny top je mat v dome 2x WC, inak si to uz ani neviem predstavit 🤣

akvi
17. aug 2023

@jankakovy123 WC bidet 2v1,
-velikanske umyvadlo v technickej miestnosti (dorabali sme dodatocne, akosi mi nedoslo, ze zablatene cizmy asi nesvihnem do toho dizajnoveho umyvadla v kupelni, v byte som to neriesila a dala do vane a umyla ked bol cas) a samozrejme aj na ine veci je to must have.. ),
-dlazba v kuchyni - velka chyba, papuce cely rok, aj ked mame podlahove kurenie, ta dlazba je na pocit vacsinu roka studena
-tiez mam rada utavrete skrinky v kuchyni, ALE - dorabali sme otvorenu policku na hrnceky a koreniny, pretoze ja varim rada a vela a vzdy som mala spinave dvierka ked som milionkrat otvarala skrinku koli koreninam. Hrnceky detto, u nas taky blby zvyk, ze napijem sa hodim do umyvacky, cize hrnceky musia byt po ruke..
-osobitna chladnicka a mrazak. Chladnicku mam pomerne malu, zabudovanu a staci.. Co nestaci, je mrazak, dnes by som kupila chladnicku bez mrazaku a do komory osobitny velky mrazak..
-vsetok nabytok vcetne gauca na nozickach (skrinky v obyvke na stene)..koli robotickemu vysavacu a aj lahsiemu zmyvaniu
-stmievacie svietidla, milujem ich
-uzavreta skrinka v kupelni (neznasam porozkladane veci po vani a umyvadle), sufliky pod umyvadlom
-satnik, za mna top vec na dome..to iste spajza
-ak planujes mat macku, ktora bude chodit aj von, tak macacie dvierka (robim vkuse vratnika nasim mackam)
- terasa jedine prekryta (branila som sa jej, koli svetlu v obyvke, ale je to nutnost proste, mat poriadne prekrytie)
-voda vyvedena vonku na polievanie, resp. studna na polievanie a pod..