icon

Xiaomi robot vacuum x20+. Pužívate na mopovanie destilovanú vodu?

lusanko
13. feb 2025

Ahojte, používate na mopovanie destilovanú vodu? Všeobecne sa to odporúča, mňa zaujímajú vaše reálne skúsenosti po nejakom čase používania.
Neupchali sa trisky? Všetko funguje ako má? Máme tvrdšiu vodu. Ďakujem za info.

lucia23529
13. feb 2025

Pripnem sa, používame 3 mesiace normálne z kohútika zatiaľ je to ok

veklipo
13. feb 2025

Už ho mam 2 roky a nikdy som nepoužila destilovanu vodu. Na dlažby dokonca pridávam dezinfekciu a na parkety prostriedok na drevo.

martyzpp
13. feb 2025

Pripojim sa do diskusie. Zvažujem kúpu. Ako to máte s jedálenskými stoličkami? Dávate ich hore na stôl aby vysávač priešel aj popod stôl? Ďakujem.

lucia23529
13. feb 2025

@veklipo aj vidíš rozdiel oproti tomu keď to umýva len s vodou ?

lucia23529
13. feb 2025

@martyzpp ako kedy 😀 keď tak len odsuniem jednu a nech prejde, občas všetky hore ale tak ide každý druhej deň niekedy každý

krasneleto
14. feb 2025

@lusanko pouzivame vodu zo susicky... alebo destilovanu vodu... alebo vodu z brity...

veklipo
14. feb 2025

@lucia23529 jasne, podlaha je lesklá a cistestia

lindus_esterka
14. feb 2025

baby, chcem sa aj ja spýtať, pokukujem presne po tomto modeli, nemá problém s prekážkami pri návrate k základni? Nie som si istá, či zvládne prekážkovú dráhu, ktorú som mu vymyslela 😅 Kvôli zástrčke ho chcem dať do rohu, kde z jednej strany je stojaca lampa a z druhej záves (ani jedno by neprekrývalo dok, len by boli tesne vedla) + by musel ísť popod kreslo, lebo pred kreslom je koberec s vysokým vlasom kde sa asi zasekne. Zvládne/nezvládne ?

lucia23529
14. feb 2025

@lindus_esterka v návode je koľko cm musí mat z každej strany. My sme to ale neriešili z bokov ale hlavne z predu pretože on potrebuje priestor vyjsť a takisto aj keď ide naspäť sa potrebuje otočiť ale dali sme mu nejak cez meter a je to v pohode.
Návod: https://mi-store.sk/wp-content/uploads/2024/04/...

lindus_esterka
14. feb 2025

@lucia23529 dik moc 🙏 tolko miesta v tom rohu vobec nie je, takze v mojom prípade to je cesta zarúbaná 😂:

blanir
4. apr 2025

@veklipo Dobrý deň, v návode je písané, že prípravky by sa nemali používať, nakoľko môžu upchat/poškodiť mechanizmus...ale tiež zvažujem, ze by som to skúsila (nejaký špeciálny prípravok na robotické vysávače).
Dávate tie prípravky prosim priamo do nádržky na vodu alebo len apikujete priamo na cistenu plochu?

veklipo
4. apr 2025

@blanir Davam do vody. A hocico, ajax, sanitol..podla toho, kde umyvam. Mam velky dom, umyvam casto a nie je problem

blanir
4. apr 2025

@veklipo jeeej, ďakujem za odpoveď.
Normálne ste ma potešili 😊 Veľmi som sa bála to vyskúšať.

lula3108
4. apr 2025

@blanir no ja som raz skusila a veru skoro som ho pokazila. Nemozu tam ist penive prostriedky, pretoze vzdy ked sa tie mopy umyvaju tak z toho bolo hrozne vela peny az sa mi zastavil

blanir
4. apr 2025

@lula3108 mam taky el.mopovač od karcharu (nepoužívam ho) kde ide špeciálny saponat, ktorý vôbec nepení (ani po prúde horúcej vody).Nakoľko mam celu flasu a je mi luto vyhodit ju. Nebol ten, prípravok lacny preto ho chcem vyskúšať v Xiaomi.
Dúfam, že nebudem ľutovať.
Teraz je kopec reklam na rôzne prípravky do robotických vysávačov, ale žiadne recenzie aky to ma vplyv na vysávač.