Začali ste už s vianočným upratovaním?
Ahojte, už ste začali vianočné upratovanie? Ja už po na aký áno. Viem,že Vianoce nie sú o vylestenom byte,ale mňa vytešuje,keď je vsade poriadok. Pod pojmom vianočné upratovanie myslím taký dôkladný poriadok, ako skrinky v kuchyni a pod. Ako to máte vy?
ano ja som zacala uz vianocne upratovanie. Umyvam vtedy okna, vytiahndm vsetky skrinky v kuchyni, satniky, kupelke, triedim utieram a to robim len 2x do roka, prach utieram tam kde bezne nie ako nad klimamy, nad zarubnami atd…ocistim vypinace a proste take veci si inokedy nevsimam
To je jediny rozdiel. Takze dnes vsetko tip top a uz len zbezne ako kazdy vikend a den dva pred vianocami este poriadne raz utriem prach a klasika vysat vytret.
Nie som otrok domu, nerada upratujem ale taketo “sviatocne” alebo sezonne upratovanie vzdy robim takto v zime a na jar.
Hĺbkovo neupratujem v lete... po lete postupne upratujem hĺbkovo všetko, umyjem skrine zvnútra, pretriedim veci.... - to už mám, okná a zaclony som umyla a oprala tento víkend, čiže už len vytiahnem výzdobu a urobím bežný poriadok... neviem ci sa to dá nazvať vianocne upratovanie ...
ja vacsinou take vacsie upratovanie robim na jesen a na jar (take to odtahovanie nabytku, upratovanie vnutri v skriniach, vyradovanie oblecenia a pod)..pred Vianocami este okna poumyvam, vsetky textilie poperiem, vianocnu vyzdovu vycapim..teraz som prace dokoncila jesenne upratovanie - minuly vikend som povyberala vsetko z kuchynskej linky, potravinovej skrine, rura, chladnicka, mikrovlnka, kavovar.. tento vikend sme piekli medovniky 🙈
Upratujem ako vždy.Zavesy, deky tiež periem často.Nerobim veľké upratovanie mne to tiež znechutila babka ako som s diavou u nej natierala dvere, sidolom lestila také strieborné doplnky mama mala na šťastie k upratovanie normálny vzťah.Ale šatník topánky, čapice, zimné veci som upratovala včera.Okna som umyla v posledné slnečné dni a už upratujem iba bezne
Nerobím žiadne špeciálne upratovanie. Skrinky a skrine upratujem priebežne, okná budú umyté vtedy, keď nájdem niekoho, kto to urobí, ostatné normálne ako vždy.
Žiadne Vianočné ani iné upratovanie nerobím, úplne prakticky robím hlbšie upratovanie vtedy, keď sa nedeje nič iné a mám na to čas. Pred Vianocami radšej v kľude nakupujem, objednávam, balím, zdobím, plánujem, pečiem 😍 a upratovať budem potom, v období, keď nebudem robiť nič vyššie spomínané.
Ja praktizujem vianocne aj velkonocne upratovanie. Ked vygabem vsetko, som spokojna. Pracu si rozdelujem po tyzdnoch, lebo naraz popri detoch, je toho vela. Tak som naucena z domu, a teraz to robim aj vo vlastnej domacnosti.
Postupne zacnem.ano,mame radi ked je na Vianoce pekna atmosfera a ked je aj poriadok vacsi ako bezne😀nejake okna este umyjem a tie policky.ostatne ako v beznom upratovacom rezime
nerobím už žiadne také upratovania, upratujem, keď mám chuť. Bežne je u nás upratané, tiež mám rada poriadok, sem-tam riady, nejaké veci pohodené ale žiadny neporiadok a už nie je pre mňa dôležité mať tip top všetko upratané a práve na Vianoce. Uprednostňujem iné veci.
Ja sa chystám od tohto týždňami, šatník, skrinky... okná - kým nie su mrazy, kuchyňa, uvidíme ako sa to bude dať 😁
@evka258 tak to skús prehodnotiť. Na Vianoce nechodí kontrola z hygieny 🙂 Chápem, každá to chceme mať pekné, vyvoňané. Aj ja utriem prach na polici skôr než na ňu švihnem girlandu, vytriem kút, do ktorého viem, že sa mesiac kvôli obrovskému stromčeku nedostanem, otriem zábradlie na schodišti, kam príde zelený volán z ihličia... Ale tým môj "vianočný" úklid končí. Pretože všetko ostatné robím priebežne, takže vlastne ani nie je treba gruntovať. Vždy sa to snažím udržiavať po tom ako to tu vyrajbe firma. Mne toto strašne pomáha, že oni urobia takú tú "fuj" prácu a na mne je bežné, nenáročné šmrdlanie 🙂

Ja priebezne hlbkovo upratujem. Teraz na jesen som vyhadzovala nepotrebne veci a robila poriadok v skriniach. Vzdy to robim na jesen,ked je uz vonku skoro tma a nie je co robit vonku. Linku upratujem priebezne. Celu domacnost priebezne upratujem a uz len zo zasady nerobim velke upratovanie pred sviatkami. Mam z toho "traumu" z detstva,ked mama salela a museli sme gruntovat cely dom. Neznasala som tu uzasnu atmosferu pocas toho gruntu. Ak aj gruntujem napr. ako teraz na jesen,robim to z nudy a sprijemnim si to filmom alebo hudbou.