Zapekacia misa: s vekom alebo bez
S vekom či bez?
Áno som úplný neznalec, kupujem si prvú “vybavu” do kuchyne. 🤣
Ktorá je praktickejšia? Kľudne ma poučte aj o iných parametroch, pre ktoru sa rozhodnúť

@isis234 potrebujem aby to bolo praktické a multifunkčné. Aj na tiramisu, zapekané cestoviny, zapekané zemiaky. Nechcem mať xy produktov doma, stačí mi jeden na xy vecí 😁👍 a toto je tretí kandidát 🤣 ozaj neviem
Ja mam toto z jenskeho skla a je to u mna top.
To je na všetko. Záleží aký tvar má.. Lepšie je obdlžnikový, ako je foto. Ak i na zákusky.
@isis234 takže za vás ten tretí?ten Z varneho skla? ❤️
Ahoj,tie prve dve vyzeraju s plastovym vekom a zrejme budu aj male.
Ta tretia je klasika, mozes zakryt a potom odkryt a dopiect.
Len pozor,vo vseobecnosti sklenene misy sa davaju do studenej/vlaznej rury a az potom rozohriat, nemaju rady teplotne soky, cize ani horucu zaliat niecim chladnym pri peceni.
Tak nie je to uplne univerzalny pekac
S plastovým vekom využiješ skôr ako dózu, radšej to varné sklo. To sa vždy zíde.
Tá tretia za mňa 👌🏼 môžeš využiť aj bez veka aj s vekom
Ja mam tu tretiu, mam obdĺžnikovu s vekom aj bez a okrúhlu! Robievam v nich mäso, cestoviny, zapekané zemiaky!
A ako bolo spomínané, nemôžeš zať studenú z chladničky do horúcej rúry alebo naopak, horúcu obliat studenou vodou! Ja som všetky dostala darom, preto mam 3 🙈
ano. Nedávam ju do chladničky. Je to ťažké sklo. Do rúry dávam keď nadstavím teplotu. Nie do horúcej.

Podľa toho, čo v nej chceš piecť. Ja mám veľa rokov sklenú, s vekom, z jenského skla. cca 12€