Zatemňovacie závesy na okno
Ahojte, kde sa daju kupit zatemnovacie zavesy na okno, sirka okna 2 metre, vyska 1,5 metra. Garnizu rozmyslam s dlzkou 240cm. Ale nikde na nete neviem najst zaves s takym rozmerom, aky potrebujem na okno... Jedina moznost je dat spravit na mieru? Alebo ako sa to kupuje, ake rozmery na dany typ okna? Dakujem
Ahoj, necitala som vsetky odpovede ale poradim v tomto. Ano mam aj ja z Bon prixu, som spokojna, tiez mame saunu v lete- panelak vyssie poschodie. Riesim zavesami, pomaha to. ODPORUCAM ti kupit si na tie biele stropne kolajnicky NIE STIPCE, ALE TAKE HACIKY, totizto ak si das tazsi zaves alebo viac pri zatahovani potiahnes bude sa ti vzdy vytahovat /padat zaves dole. Nemala som nato.nervy, pomenila som si vsade tie hacikove a mam pokoj, drzi to a rovno s tym aj dam prat. Multifunkcny pas znamena ze je na stahovanie-riasenie a ze si na ne mozes dat tie haciky alebo.stipce. Dalsia alternativa je chod na BONPRIX mas tam nasuvacie aj nalepovacie kolajnicky priamo na okno a teda si mozes dat zavesy akoby priamo na okno-sklo kde ti nic nezavadzia. Neviem ci ma rozumies.ale tak pohladaj si na nete, verim.ze najdes aj pekne foto😉
Odfotila som, zatial ich mam takto provizorne... Dva rovnake diely, len teda som príliš stiahla riasiacu pasku, trocha menej ju nazberam, aby bolo zakryte cele okno. Tak by to malo na sirku povodne vychadzat. Vedľa su balkonove dvere, tam je jeden dlhy zaves. V spalni som riasenie vobec neriesila, davala som sit z inej firmy a strasne draho to vychadzalo. A v noci ked zatiahneme zavesy, je nam sumak, jak vyzeraju 😁
No a ako sa tu spomina, stipce nie su najlepsie riesenie, len teda pri mojich super aktivnych detoch, pri ktorych furt nieco cistim a periem, je toto pre mna najpohodlnejsie 😁

@hettinka Držalo by. Blackout sa bežne na také vešia. Žiadne štúdio to nezavesí na štipce. Ovšem, tak ako napísala @viestta, chcelo by to inú pásku. Na záclony stačí 4 - 5 cm široká, záves si však podľa normy vyžaduje 8 - 10 cm, aby pekne držal záhyb a tvar, keďže je ťažší. Takisto sa dolu na záložku počíta 2 x 10 - 12 cm, nech zaťaží. Tak sa dosiahnu pekné záhyby odhora nadol.