icon

Zatuchnutý smrad z bubna práčky

12. apr 2023
micusa2222
12. apr 2023

zle servisuješ..po každom praní dosucha vytrieť, keď treba ,zapnúť samočistiaci režim,,a podľa možnosti nechávať práčku vždy otvorenú...

31majka12
12. apr 2023

Mne pomohlo dať kapsulu ktorá sa dáva do umývačky a zapnúť program na min 60stupnov.
Nič iba samotná kapsula alebo ešte zvyknú dávať ocot....ktorý sa tiež vyleje do bubna ...aspoň 0.5l

andrea_82
12. apr 2023

aký prostriedok používaš na pranie? Dávaš aj aviváž? Mne pomohlo striedať a používať okrem gélu aj prášok na pranie, nechávam práčku otvorenú. Používam čističe práčky určené na dezinfekciu bubna.

@31majka12 už viackrát som tu čítala vyjadrenie od opravárov práčky, že ocot do práčky nepatrí, ničí tesnenia a súčiastky.

tosomja
12. apr 2023

Nevytieram dosucha, ale po praní nechávam otvorenú. Čistím aj filter raz do týždňa, aj keď je stále čistý. Umývam nádobu na prací prostriedok. A sem tam hodím do bubna tabletu do umývačky riadu a dám na 90st prať.

autor
12. apr 2023

@tosomja a ta tabletka do unyvacky pomoze? To mam dat do bubna a zapnut na najvyssi program?

niekto2hy
12. apr 2023

Samocistiaci program nemá práčka?

hedviga2
12. apr 2023

Baby, ja mam už kopu rokov na krku. Už tretiu prácku v zivote. Prvu /tatramatku 1977/ Vtedy bol na čistenie nejaky Betron. Opravari to vôbec neodporučali. Dominala som ho a odvtedy do prácky nedavam nič. Nesmrdi perie krasne. Nevytieram ju. Necham otvorene dvierka a nasypnik na prach. To je všetko. Niekedy / raz za rok/ ked upratujem povy tieram tesnenie bubna. S gelom periem na 40, na 60 a 95 davam vždy prások. Periem v tom čo je, pradlo mam krásne snehobiele.

odesi
12. apr 2023

Pracka ma podla mna cistiaci program, takze na ten by si ju mala potom zapnut. Ono to raz za ca proste treba. Neviem si predstavit, ak by som to nerobila, ako by smrdela ta moja hlavne po psich chlpoch

tosomja
12. apr 2023

Je to na prevonanie. A vyčistenie. Ešte predávajú taký prášok na vodný kameň, aj ten sem tam dám. Ale máme práčku 7 rokov a zatiaľ nesmrdela, možno aj kvôli tomu, že ju nechávam otvorenú a aj zásobník na prášok.

miimss
12. apr 2023

Treba nechávať otvorené dvierka aj nádržku na práci prostriedok, raz za čas vyčistiť filtre, a existujú prostriedky na čistenie práčky ktoré sa vylejú do zásobníka a na 60° pustiť bežný program, ktorý najviac používaš... Taktiež tu gumu v zahyboch treba pretriet.

zorkahorka
12. apr 2023

Vyumyvaj tesnenie okolo bubna, hod do pracky handru a nalej za lyžicu jari- alebo spominanu tabletu do mycky. Zapni na najvyssiu teplotu. Mas zanesenu pracku od gelu. Jar tu mastnotu vycisti.
Ja pracku neutieram, nechavam otvorenu a ani ju preventivne necistim. Cistim, az ked smrdi - ca 2x do roka

31majka12
12. apr 2023

Áno ja dávam aj na 60stupne ...ale kľudne na 90tku môže...na staršej práčke dávam na 90tku

31majka12
12. apr 2023

@andrea_82 ja ocot nedávam ...ale viem že ľudia dávajú.
Ja dávam tabletu do mycky...

viestta
12. apr 2023

Tabletka do umyvacky uvolni vsetky zvysky avivaze a v nich usadenu spinu. Ja hodim dve talbletky, tie uplne najobycajnejsie, dam tam stare obliecky co pouzivam na zakryvanie pri spinavych pracach a necham ich vyprat na najdlhsi program a aspon na 80°. Staci tak raz za 3 mesiace.

autor
12. apr 2023

@viestta dakujem pekne skusim

vivik22
Autor odpoveď zmazal
milos1311
13. apr 2023

My sme dali aj do zajdeneho hrnca od čaju cca cca 8l tu tabletku na costenie umyv.riadu-fantazia bol ako novy.a ked sme isli prat staršie biele veci do sluzieb tak sme dali tiez tuto tabletku no krásne tu belobu vratilo-nie nerozpalo sa z pradla nič...

flavinka1
11. máj 2023

Skúsim aj ja, dvierka mám nestále otvorené aj nádržku ale posledný mesiac ju cítim😭 predtým nie 😁

flavinka1
11. máj 2023

@flavinka1 tie tablety do umývačky 😁 skúsim 😁

flavinka1
11. máj 2023

Dnes som kúpila tablety (umývačku nemám) dala som tam hneď dve zvolila najvyšší stupeň po pol-hodinke som pridala liter octu, zatiaľ super 👍 dúfam že aj tak ostane 😁 zopakujem o týždeň 😊

jancibakanci
13. máj 2025

my ame pol roka tento problem, smrdi pradlo aj bubon, smrd po tekutom aj po sypanom prasku, zaciatky sme skusali tony sody bikarbony, ocot citron, sol , savo potom tablety z nemecka , lanza na cistenie , tablety do mycky3x, vsetko skusane na teplote 60 a aj 90 , na dlho 4 hodinovom program aj na kratkom 60min tiez , nic nepomohlo , tekute cistiace na pracku aj kvalitne nemecke tablety ci ŕakuske ,

akvi
Autor odpoveď zmazal
akvi
13. máj 2025
@jancibakanci

my ame pol roka tento problem, smrdi pradlo aj bubon, smrd po tekutom aj po sypanom prasku, zaciatky sme skusali tony sody bikarbony, ocot citron, sol , savo potom tablety z nemecka , lanza na cistenie , tablety do mycky3x, vsetko skusane na teplote 60 a aj 90 , na dlho 4 hodinovom program aj na kratkom 60min tiez , nic nepomohlo , tekute cistiace na pracku aj kvalitne nemecke tablety ci ŕakuske ,

@jjancibakanci nakup rôzne čističe do práčky a pusti niekoľkokrát za sebou na 90 len s čističom. Mala som tiež tento problém a takto som sa ho zbavila. Mňa zaujímalo, čo z tej práčky vylezie a keď vypúšťala vodu, tak som ju odchytila do vedra, no riadny humus z nej šiel. Čistila som dovtedy, kým nešla čistá voda a teraz pravidelne čistím cca každé tri týždne. A všetko je ok.

jancibakanci
14. máj 2025
@akvi

@jjancibakanci nakup rôzne čističe do práčky a pusti niekoľkokrát za sebou na 90 len s čističom. Mala som tiež tento problém a takto som sa ho zbavila. Mňa zaujímalo, čo z tej práčky vylezie a keď vypúšťala vodu, tak som ju odchytila do vedra, no riadny humus z nej šiel. Čistila som dovtedy, kým nešla čistá voda a teraz pravidelne čistím cca každé tri týždne. A všetko je ok.

@akvi ved som napisal co vsetko som uz robil a to od rana do vecera cele 3 dni , vsetko co som mal aj naraz aj po jednom na vsetkych moznych urovniach teploty , mne vzdy cista voda raz vysli akoby 3 malinke kamienky , inak cista vonava voda