Zepter hrnce

6. feb 2023

Mama sa dala zlákať na tieto dokonalé hrnce a snaží sa mi ich vnútiť. Sama ich ešte neskúšala- okrem varenia špagiet. Keď sa dostane teplomer do zeleného poľa, mám ich vypnúť a vari sa to samo. Podľa mňa absolútny nezmysel, aby som napríklad vývar nechala v zakrytom hrnci na
vypnutom sporáku. Používate ho niektorá? Mám milión otázok. Okrem toho, že sú ťažké ako xxxxx, 10x predražené a nevidno do hrnca cez pokrievku sú podľa mňa obyčajne ako všetky ostatné a neverím, že sa v nich uvarí napríklad mrkva, keď bude len plávať v teplej vode.

veronikaszabova
6. feb 2023

Nizsie mas diskusiu o hrncoch. Snad ti to pomoze 🙂
Inak moja mama ma jeden plus ten Mixsy a je spokojna.

puertorico
6. feb 2023

my sme mali voľakedy jeden hrniec, niečo ako panvica ale bez tej dlhej úchytky. Rezne z neho boli brutálne a nikdy som lepšie jedlo nejedla ako z tej panvice. Ale nepamätám si, že by sa to vypínalo v tom "zelenom poli". Ja si pamätám, že ako to bolo v zelenom, to znamenalo že ten hrniec bol pripravený na varenie .

janai1
6. feb 2023

Rodičia majú zepter už hádam aj 15 rokov 😀 vývar sa varí normálne na ohni stále.
Ale ryža, cestoviny sa len zavari voda a vypnú šporák a sú výborne uvarené

autor
6. feb 2023

@veronikaszabova ou ďakujem. Nehľadala som

autor
6. feb 2023

@puertorico toto ny dávalo logiku

autor
6. feb 2023

@janai1 potrebovala by som k tomu taky manual, aby som jej s ním mohla argumentovať, lebo jasne ze cestovina sa uvari aj v teplej vode... ale nie zemiak, cvikla, mrkva, mäso....🥵

viestta
6. feb 2023

Tazke su preto lebo maju akumulacne dno, preto sa jedlo dovari aj na vypnutom sporaku. Ale to akumulacne dno sa musi vykurit, takze reci o tom ako setria energiu popieraju fyziku. Ani Zepter nevymyslel perpetum mobile. Okrem toho, daju sa kupit aj ine hrnce rovnakych parametrov a ovela lacnejsie. Napriklad Berghoff. Tie mam dva a nestali ani polovicu z toho co Zepter. Aj Tescoma ma podobnu radu.
A k tej mrkve, dusena sa ti spravi aj z toho naakumulovaneho tepla v dne, tak isto ryza, zemiaky sa dovaria, ale musia byt len ponorene do vody. Maso napriklad kuracina sa dovari, ale nie ze hodis do hrnca, zohrejes a odstavis. Jedine, ze by bola nakrajana na tenucke rezanceky. Cvikla sa neuvari, tu musis uvarit aspon do 3/4 a nechat dojst. Zeleninova polievka sa dovari, ale vyvar alebo fazulova urcite nie. Gulas mozes varit az do fazy, ked tam das zemiaky, tie privedies do varu a potom uz odstavis, tie sa dovaria z naakumulovaneho tepla.

lopka1313
6. feb 2023

Moji rodicia maju zepter, ja som sa nich ucila v detstve varit, kedze sme ich mali doma. Teraz na inych varit neviem :D ale to nie je znackou. Aj ja som si potom kupila ako spomina @viestta berghoff a je to tym dnom. Vari sa v nich dobre, ja nedokazem varit v hrncoch s tenkym dnom - vsetko mi prihara :D Inak nasi tie pokrievky nepouzivaju, teda, pouzivaju ich ako klasicke a varia normalne, nesleduju ich, ale je to aj rokmi skusenosti varenim v tomto type hrncov...

lukbe
6. feb 2023

Mám zepter,tak,ako píšeš, varím ryžu a zeleninu, hrniec sa náhradné a keď je ručička v zelenom poli,vypne sa. Naozaj je ryža z tohto hrnca výborná. Podobne aj zelenina. Dá sa takto robiť aj mäso so zeleninou či ovocím spolu,vznikne také diétne jedlo,ale zase,nie často to robíš. Brala som to na výlety,nahriala v hrnci,zabalila do utierky,išli sme na výlet a na obed to bolo v hrnci uvarené a teplé. Inak hrnce používam ako obyčajné. Vývar v tom varím samozrejme tiež normálne,musí to pomaly vrieť,ak by bol hrniec zakrytý,tak by to už nebol vývar,aký mi chutí.

lukbe
6. feb 2023

@lukbe nahreje má byť

martinka13
6. feb 2023

Moja mama vari len v nich. Ja som mala vok a jeden hrniec. Za mňa sú extrémne ťažké. Preto ich nepoužívam. Mixér od nich je topka.

kengurica
6. feb 2023

Svoju slávu zažívali tieto hrnce pred 20 rokmi, keď ľudia varili väčšinou v klasických tenkostenných smaltovaných. Áno, oproti nim to bol veľký rozdiel.
Majú ich svokrovci, takže som na nich varila párkrát aj ja... Ale ako tu už bolo spomenuté, dnes tú ich výhodu akumulačného dna majú hocijaké kvalitnejšie hrnce - sada za 400€. Mám Fissler, a nevidím rozdiel. Ryžu robím tiež tak, že ju opražím, zalajem vodou, tá o chvíľku zovrie a vypínam. Takže Zepter by ju neuvaril energeticky úspornejšie.
Nemám problém pustiť €, ale len na veci zmysluplné. A za mňa je tento zázrak mega predražený.
Rezeň vyprážaný na oleji nikdy zdravší nebude.
A variť bez soli zeleninu - jasné keď ju uvaríš na pare, a živiny sa nevyvaria do vody, tak je chutnejšia, ale to sa predsa dá aj bez Zepteru.
A mne hlavne vadí celý ten ich cirkusantský marketing (z počutia svokrovcov, a známych)....

oli18
6. feb 2023

Ja mám sadu hrncov Zepter už 25 rokov. Využívam ich jedine na ryžu a parím knedle , keďže majú taký dierkovaný hrniec . Inak kvôli ich váhe ich nerada používam, keďže nemám umývačku a musím ich ručne umývať a pulirovať. Podstata týchto hrncov je varenie na sebe (komín), preto ten dierkovaný hrniec a ešte jedná dierovaná nasada. Keď som bola vtedy na predvádzačke, veľmi sa mi to páčilo, ale nikdy som tak nevarila. Vtedy je tá úspora energie, keďže sa varí naraz viac vecí na jednej platni.