icon

Ako poslať balík do USA?

22. aug 2025

Ahojte, ako môžem este poslať balík do USA ak sa poštou neda? Vraj teraz sa vôbec nedá poslať balík tam ,vraj par týždňov sa nebude dat posielať

viestta
22. aug 2025

Dhl napriklad, alebo FedEx

muchotrafka298
22. aug 2025

Kurierske firmy bezne do USA dorucuju. Priprav sa ale, ze ta zasielka bude stat desiatky EUR a mozes posielat iba veci, ktore sa mozu, nie hocico. Lebo tie baliky su kontrolovane. Je na tvojom zvazeni, ze ci sa Ti to oplati.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
autor
22. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub akými konkretne prepravcami? Lebo aj FedEx ma pozastavené balíky do USA tak ako aj pošta vraj pre CLO alebo dane ci co

mirokub
Odpoveď bola odstránená
lucka_ke
23. aug 2025

teraz nijak, treba počkať kým sa to trochu utrasie

isadoraisa
23. aug 2025

neda sa az od pondelka 25.8., dnes este stihas aj postou

lucka_ke
23. aug 2025
@isadoraisa

neda sa az od pondelka 25.8., dnes este stihas aj postou

@isadoraisa môže sa to vrátiť, lebo USA 29. augusta 2025 plánuje zrušiť bezcolný režim „de minimis“ pre všetky poštové zásielky obsahujúce tovar s hodnotou do 800 dolárov

isadoraisa
23. aug 2025
@lucka_ke

@isadoraisa môže sa to vrátiť, lebo USA 29. augusta 2025 plánuje zrušiť bezcolný režim „de minimis“ pre všetky poštové zásielky obsahujúce tovar s hodnotou do 800 dolárov

@lucka_ke preto je to pozastavene od 25.8. lebo baliky ktore by boli podane v pondelok by to uz nestihli do 29 vsetky, ale dnes este ma sancu aby to balik stihol do datumu, ja som este vcera posielala napriklad

isadoraisa
23. aug 2025

samozrejme treba poslat EMS, nie obycajny balik ktory ide dlho

lucka_ke
23. aug 2025

ja mám skúsenosť, že do USA to ide dlhšie ako 4-5 dní, ale však nech skúsi

isadoraisa
23. aug 2025
@lucka_ke

ja mám skúsenosť, že do USA to ide dlhšie ako 4-5 dní, ale však nech skúsi

@lucka_ke 3-4 dni ems