icon

Podvody pri dobierke

ikolach
5. dec 2025

Ahojte. Stala sa mi nemilá vec - poslala som balik s dobierkou pre pani. Tá ma neskor po prevzatí balíka kontaktovala , že vraj som ju oklamala a v balíku nič nebolo. Automaticky, bez riesenia, co sa mohlo stať. Nahlásila balik ako odvod na pošte a posta zablokovala peniaze. Teraz nemam ani tu vec a ani čiastku vo vysokej sume. S osobným odberom nesúhlasila, čo už vtedy mi prišlo divné , avšak neriešila som to. Čakám na vyjadrenie posty. Balik som nepoistila, moja hlúposť. Mate skúsenosť ako takáto vec dopadne ?
Balik bol odoslaný pei vahe 100g, pani mi dokonca volala , že jej to pani za okienkom vážila, avšak až po dlhšej dobe dobe, po odbalení “bohvie kde”, a balík má o 60g menej. Taktiež mi fotila balíček bez obsahu krabice a veci, ktoru som poslala - vraj bol roztrhaný a žiadna krabicka sa tam nenachadza - takú zásielku však posta nevidá, keď je nstoľko poškodená. Lenze to zistila až obaleni mimo prevádzky. Ako to, že pani za okienkom tento podnet LEN TAK prijme. A vobec - riesi taketo nieco policia ?

Strana
z2
alianko9
5. dec 2025

@ikolach pochybujem, že by sa polícia zaoberala niečím takýmto, veď to by potom nič iné nerobili. Mne to skôr príde, že pani kupujúca bola podvodníčka a že si tovar vybrala a potom ti fotila, že tam nič nemá, atď.

hortenziaj
5. dec 2025

Vidíš, vieš že na dobierku už nič neposielaj ,normálny človek pošle peniaze hned a nemá s tým problem ,a ak sa boji,hľadá niečo na osobný odber.
A hlavne n amk kde sa dajú pozrieť aj recenzie,tak tu nemám.problem poslať peniaze aj dopredu, lebo viem že ma tu nesklamú

dadis
5. dec 2025

Podla mna to posta uhradi v ramci poistenia. A dostanes peniaze aj ty, aj pani. Ja som raz reklamovsla stratenu zssielku a sumu mi celu vyplatili
.Treba si pozriet podmienky posty. Dobra sprava je, ze hnotnost pri podaji bola vyssia ako pri prevzati. Som zvedava, ako to uzavru. Pokojne to mohol zobrat aj niekto pocas cesty

hipuska
5. dec 2025
@dadis

Podla mna to posta uhradi v ramci poistenia. A dostanes peniaze aj ty, aj pani. Ja som raz reklamovsla stratenu zssielku a sumu mi celu vyplatili
.Treba si pozriet podmienky posty. Dobra sprava je, ze hnotnost pri podaji bola vyssia ako pri prevzati. Som zvedava, ako to uzavru. Pokojne to mohol zobrat aj niekto pocas cesty

@dadis mýlis sa. Pri nepoistenej zasielke ti posta neuhradi nic.

dadis
5. dec 2025
@hipuska

@hipuska Ja som poistenu zasuelju nemala a podala som reklamaciu a nahrada mu bola zaplatena. Prosim ta, to by mala posta potom ake jednoduche podnikanie? https://www.posta.sk/files/68384ff484936d59ffef...

sense
5. dec 2025

Podaj reklamáciu má poštu aj ty, blved keď si balík podávala tak sa balík váži, a na podacom lístku máš predsa hmotnosť podaného balíka.

martinka17
5. dec 2025
@dadis

@hipuska Ja som poistenu zasuelju nemala a podala som reklamaciu a nahrada mu bola zaplatena. Prosim ta, to by mala posta potom ake jednoduche podnikanie? https://www.posta.sk/files/68384ff484936d59ffef...

@dadis a čo bude reklamovať? Dotyčná balík prebrala a potom nahlásila podvod. Nenahlásila krádež na pošte, pri preberaní ale podvod odosielajúcej. Tak čo má teraz odosielateľ reklamovať?
@ikolach myslím, že dotyčná vymyslela nový spôsob podvodu, pretože ak by bol balík poškodený, tak jej rovno povedia, že balík prišiel poškodený a k by nesedela váha, rovno by jej povedali, ako postupovať. Mne sa to stalo viac krát, že zásielka prišla poškodená a vždy riešili ako prvé váhu. Ak sa pani odmietla stretnúť, prebrala poškodenú zásielku s nižšou váhou vedome a potom nahlásila podvod a nie reklamáciu... no nechce sa mi veriť, že tu niečo ukradli na pošte.

simsalabim
5. dec 2025

@ikolach ale povodnu vahu balicka musis predsa ty mat na svojom potvrdeni - ak pani balik vazila a ma o 60g menej, je to chyba posty, ze obsah zmizol ci?

anonym_24851a
5. dec 2025

@ikolach V prípade, že ste balik posielali expresne, tam je automatické poistenie na 1000€

ikolach
autor
5. dec 2025
@alianko9

@ikolach pochybujem, že by sa polícia zaoberala niečím takýmto, veď to by potom nič iné nerobili. Mne to skôr príde, že pani kupujúca bola podvodníčka a že si tovar vybrala a potom ti fotila, že tam nič nemá, atď.

@alianko9 to si myslím aj ja. Ta komunikácia a detaily mi nesedia. Nerozumiem ako pošta s tymto rozdielom váhy toto mphla prijať ako opodstatnenie.

ikolach
autor
5. dec 2025
@dadis

@dadis lenže ja som ju nepoistila - moja blbosť. Toto sa mi nikdy nestalo, volala som aj na infolinku a tam mi nevedeli povedať. Vraj mam kontaktovať odosielatelku a vysvetlit je to 😄 nerozumiem tomuto riešeniu ale ok. A mám si podať reklamáciu.

ikolach
autor
5. dec 2025
@hipuska

@hipuska presne, ak to nie je poistené. Bola to listová zásielka cez epodaci hárok. Čiže doklad síce mám ale poistenie nie. V tejto dobe už zneužívajú ľudia na obohacovanie sa aj kadečo.. ale toto by ma v živote nenapadlo

ikolach
autor
5. dec 2025
@anonym_24851a

@ikolach V prípade, že ste balik posielali expresne, tam je automatické poistenie na 1000€

@anonym_24851a nebol expresne , bola to listová zásielka cez epodaci harok bez expresu

maranco
5. dec 2025

@ikolach v Česku bol prípad cez Packetu posielal niekto na bazárový predaj Iphone, nepoistil to a príjemcovi prišiel namiesto telefónu sprcháč

zverejnili prípad v TV a potom sa ozvala pani že má doma Iphone a poslala ho pôvodnému príjemcovi, kuriér pravdepodobne zamenil balíčky a zle nalepil nálepky

kamarátke sa stalo posielala nový čiastočne nefunkčný tablet cez poštu na odstúpenie od zmluvy, poistila ho, v sledovaní bola zásielka ako doručená a firma nevracala peniaze že nič jej nedošlo
nakoniec sa zistilo že tablet zmizol počas prepravy a kuriér označil ako prevzaté, pošta vyplatila cenu tabletu, ak by nebolo poistené tak pošta vráti len poštovné sa možno niečo drobné

takže aj tú zásielku mohol vykradnúť pracovník pošty a príjemca je oprávnene naštvaný že bol "podvedený od vás"

simca06022011
5. dec 2025

pozri sa na kolko su poistene bezne zasielky, su... mne tiez poslali za stratenu zasielku nejaku fix sumu.
V prvom rade, pani ak prebrala otvoreny balik = je to jej chyba. A na postu by som staznost podala a reklamaciu ja, ze s postupom nesuhlaism, lebo otvoreny balik nema co posta vydat = cize ak by to bola pravda, tak by to ani adresat neprevzal a zasielka sa ti mala normalne VRATIT.
Stavaju sa straty aj kradeze v ramci posty aj kurierov, ale to je vsetko dopatratelne. Zasielku vazili na zaciatku, vazili na konci.. = ty si doniesla nieco co ma kilo, adresat ak to zistil na pobocke a zistia ze je to vyrabovane, to nema prebrat a reklamacia sa riesi.

hipuska
5. dec 2025

Treba pockat na vyjadrenie posty. Nasledne, na to vyjadrenie zaslat tvoj podaci listok, s uvedenim vahy - odvolkat sa, ze tvoja zasielka bola odoslana kompletna. Nasledne treba uviest, co si pisala tu, ze balicek bol vazeny spatne, nie pri prevzati. Alebo, to mozno treba riesit skor. Kym peniaze blokuje posta. Ona tu vinu bude chciet prisudit jednej z vas a jedna z vas dostane peniaze...

anonym_24851a
5. dec 2025
@ikolach

@anonym_24851a nebol expresne , bola to listová zásielka cez epodaci harok bez expresu

@ikolach Neviem s istotou, ale asi aj doporučené zásielky sú automaticky poistene do určitej sumy.Skuste sa informovať na stránkach SP, prípadne na ich info linke

bomba36
5. dec 2025

Takže ty si poslala zásielku, pani prebrala, otvorila a následne podala reklamáciu lebo v nej "nič nebolo", alebo ho dostala už otvorený poloprázdny? Lebo v tom druhom prípade by jej to ani nemali vydať. A len pre zaujímavosť, čo bolo, alebo malo byť v tej zásielke?

ikolach
autor
5. dec 2025
@maranco

@ikolach v Česku bol prípad cez Packetu posielal niekto na bazárový predaj Iphone, nepoistil to a príjemcovi prišiel namiesto telefónu sprcháč

zverejnili prípad v TV a potom sa ozvala pani že má doma Iphone a poslala ho pôvodnému príjemcovi, kuriér pravdepodobne zamenil balíčky a zle nalepil nálepky

kamarátke sa stalo posielala nový čiastočne nefunkčný tablet cez poštu na odstúpenie od zmluvy, poistila ho, v sledovaní bola zásielka ako doručená a firma nevracala peniaze že nič jej nedošlo
nakoniec sa zistilo že tablet zmizol počas prepravy a kuriér označil ako prevzaté, pošta vyplatila cenu tabletu, ak by nebolo poistené tak pošta vráti len poštovné sa možno niečo drobné

takže aj tú zásielku mohol vykradnúť pracovník pošty a príjemca je oprávnene naštvaný že bol "podvedený od vás"

@maranco lenže pani adresatka mi poslala fotku kde je prazdna obalka a roztrhaná. Nebola to zamena balíkov

ikolach
autor
5. dec 2025
@bomba36

Takže ty si poslala zásielku, pani prebrala, otvorila a následne podala reklamáciu lebo v nej "nič nebolo", alebo ho dostala už otvorený poloprázdny? Lebo v tom druhom prípade by jej to ani nemali vydať. A len pre zaujímavosť, čo bolo, alebo malo byť v tej zásielke?

@bomba36 ja viem, ze to znie absurdne, lebo sa v tejto situácii absurdne cítim aj ja, no tak ako píšeš: pani podpísala prevzatie, atakovala ma vraj prišielka listová zásielka roztrhaná a nič tam nieje. Potom dodatočne nahlásila toto pani pri okienku, odvážila to a o 60g menej mala zásielka váhu. Ako toto mohli prijať ako opodstatnené nerozumiem.

martinka17
5. dec 2025
@ikolach

@bomba36 ja viem, ze to znie absurdne, lebo sa v tejto situácii absurdne cítim aj ja, no tak ako píšeš: pani podpísala prevzatie, atakovala ma vraj prišielka listová zásielka roztrhaná a nič tam nieje. Potom dodatočne nahlásila toto pani pri okienku, odvážila to a o 60g menej mala zásielka váhu. Ako toto mohli prijať ako opodstatnené nerozumiem.

@ikolach tá pani klame. Ak by bola zásielka potrhaná pri vydávaní, existoval by zápis. štandardný postup na pošte.

ikolach
autor
5. dec 2025
@martinka17

@ikolach tá pani klame. Ak by bola zásielka potrhaná pri vydávaní, existoval by zápis. štandardný postup na pošte.

@martinka17 nerozumiem, že aj napriek tomu, že toto je klasický štandardný postup - roztrhané = neprevezmem = pošta nemá dodatočne prijat takýto podnet , sa toto fakt deje. A infolinka teda naprd… nič neporadia, o ničom nevedia, len že mam kontsktovať adresátku. Slovakistan

ikolach
autor
5. dec 2025
@bomba36

@bomba36 retiazka v krabicke 10x10x4cm vysoka. Zabalená do obálky. Pani prevzala listovú zasielku, lenze to hneď si všimneš, že je prázdna, ved to je obálka. Nonsens .. vymýšľa si.

maranco
5. dec 2025
@ikolach

@martinka17 nerozumiem, že aj napriek tomu, že toto je klasický štandardný postup - roztrhané = neprevezmem = pošta nemá dodatočne prijat takýto podnet , sa toto fakt deje. A infolinka teda naprd… nič neporadia, o ničom nevedia, len že mam kontsktovať adresátku. Slovakistan

@ikolach * roztrhané = neprevezmem *
neviem či to takto funguje na pošte, že máš možnosť skontrolovať zabalenú zásielku pred prevzatím
aspoň u nás funguje takto zaplatíš, podpíšeš prevzatie až vtedy dostaneš do ruky list a následne môžeš zistiť že je natrhnutý alebo prelepovaný

ikolach
autor
5. dec 2025
@maranco

@ikolach * roztrhané = neprevezmem *
neviem či to takto funguje na pošte, že máš možnosť skontrolovať zabalenú zásielku pred prevzatím
aspoň u nás funguje takto zaplatíš, podpíšeš prevzatie až vtedy dostaneš do ruky list a následne môžeš zistiť že je natrhnutý alebo prelepovaný

@maranco ja to len takto nenechám. Ja viem, že žijeme v štáte, kde do 700€ sa žiaden podvod nekoná, avšak toto pomenime aj do lampárne, aby sa ľudia dozvedeli, že novodobí “obchodníci” nemajú hraníc..

maranco
5. dec 2025
@ikolach

@maranco ja to len takto nenechám. Ja viem, že žijeme v štáte, kde do 700€ sa žiaden podvod nekoná, avšak toto pomenime aj do lampárne, aby sa ľudia dozvedeli, že novodobí “obchodníci” nemajú hraníc..

@ikolach nabudúce šperky posielaj v na to určenej plastovej obálke ako cenný list s poisteným, tam vidieť prípadné otváranie listu

ikolach
autor
5. dec 2025
@maranco

@ikolach nabudúce šperky posielaj v na to určenej plastovej obálke ako cenný list s poisteným, tam vidieť prípadné otváranie listu

@maranco toto ma fakt nenapadlo. Pani bola z Bratislavy odkial som aj ja. Ale ďakujem za tip

sense
5. dec 2025
@ikolach

@bomba36 retiazka v krabicke 10x10x4cm vysoka. Zabalená do obálky. Pani prevzala listovú zasielku, lenze to hneď si všimneš, že je prázdna, ved to je obálka. Nonsens .. vymýšľa si.

@ikolach presne ako píšeš @martinka17 pani klame, pretože ak bola zásielka roztrhaná tak ju nemala čo prevziať. Ak ju prevzala jej smola. Napíš oficiálne reklamáciu na poštu že máš na podacom lístku inú váhu ako udáva príjemca

mircalla
5. dec 2025
@ikolach

@ikolach Moj nazor. Keby mi dosla roztrhana zasielka, riesim to okamzite. Minimalne sa pozriem, co tam je. Velmi cudna reakcia posty. Podaj reklamaciu a stazuj sa aj na postup posty aj na preverienie zasielky. Ta pani bola tu na MK? Asi nie. Za mna jasny podvod

maris5
5. dec 2025

Nejake zvlastne. Ked pani prevzala obalku uz pri okienku musela citit, ze je prazdna a vidiet, ze je prelepena. Preco to neriesila rovno pri okienku ale niekam odisla? Nakoniec zistis, ze pani a osoba na poste su v nejako vztahu.

Raz mi doniesol kurier zasielku a bola natrhnuta. Hned mi povedal, nech to u neho (pri aute) rozoberiem a zistim ci je tam vsetko. Tak som otvorila, poratala kusy oblecenia, co sedelo.

Strana
z2