icon

16-ročný syn ma nerešpektuje

Dnes o 07:08

Zdravim mamičky ,prosim vás som zúfalá niekedy si aj poplačem .Mam syna 16rocneho chodi na strednú vôbec ma nerešpektuje stále je u babky mojej mami ktorá stále diktuje čo ako bude robiť .Na mňa sa ešte aj zaháňa že čo ja chcem .Mam ešte jednoho syna 3,5 ktorý ma autizmus tak sa mu musím viacej venovať .Niekedy si pripadam ako bezvýznamná slabá nič ma nebaví .Nieco mu prikážem tomu staršiemu aby urobil on ma vôbec nepočúva .Ja už neviem som rozmýšľala ho dať na internát .

anonym_820d8f
Dnes o 07:11

Ako sa k tomu stavia manžel? Dohovoril mu?

pribinak
Dnes o 07:18

Kde je otec?

crazy_cat_lady
Dnes o 07:19

Mas aj manzela? A preco je starsi syn viac u babky, ako doma?

efka77
Dnes o 07:47

A co skusit pohovorit s mamou ked je tam tak casto? Mozno viete najst spolocne riesenie.
Internat len prehlbi problem,mozes syna "stratit" este viac. Je to tazke.....

anonym_a31a6e
Dnes o 07:57

@anonym_autor Zlyhala si ako matka. Skúsim hádať, otca nemá, babka ti pomáhala s jeho výchovou a postihnutý súrodenec je nevlastný - ty si si chcela plniť sen o druhom decku a jeho si úplne odstavila. Len ho nedávaj ešte aj na internát! Zničí ho to úplne.

0silvia0
Dnes o 08:06

@anonym_autor preco chodi syn radsej k babke ako domov?

felycity
Dnes o 08:08

Tu sa stretava viac fajkov: 16 rocny v pubertalnom veku, ktory moze iste situaciu emocne vyjadrovat vyraznejsie, citit sa odsunuty - surodenec autista, ktory berie pozornost a starsi syn to pravdepodobne citi a emocne mozno nezvlada, babka, ktora zasahuje svojou vychovou ( akiu? Aky naju vztah) = vzdor syna+ zacinajuca agresuia, co je dost nebezpecne. Osobne by som sa poradila uz s odbornikmi, ste schopni viest sukromny rozhovor mama - syn, tak aby aj on pocitil tvoju lasku? Internat aby nebol trest ale spolocne rozhodnutie? Babka urcit jasne hranice. Je zo velmi tazka situacia pre teba. ide o velmi narocnu kombinaciu okolnosti.

anonym_a13086
Dnes o 08:11

@anonym_autor Internát by bola u mňa posledná možnosť! Tam s neho neurobia "vojaka, ani poslušného chlapca. Iba sa Vám viac vzdiali a môže prísť na ešte horšie chodníčky ako trávenie času u starkej. Nechápem čo je zlé natom,že chodí často k starkej? Nie je lepšie akoby bol kdesi s partiou a fajčil by a pil?

lucia147852
Dnes o 08:13

Kvôli malému si veľkého odsunula na druhu koľaj. Ak bolo dovtedy všetko v poriadku tak hľadaj príčinu tam

martul
Dnes o 08:15
@crazy_cat_lady

Mas aj manzela? A preco je starsi syn viac u babky, ako doma?

@anonym_820d8f
@lucia147852
@anonym_a13086
@felycity
@0silvia0
@pribinak
@crazy_cat_lady baby oba tu už raz písala, radili sme jej, zbytočne.

anonym_a13086
Dnes o 08:17

@anonym_autor Je v období puberty, kedy sa ešte stále hľadá a možno aj on to vníma tak ,že sa venuješ iba mladšiemu a na neho nemáš čas. Samozrejme je pochopiteľné si v situácii,že sa potrebuješ venovať mladšiemu synovi,keďže je autista.Ale tam by mal zaujať miesto aj OTEC. Nájsť si cestu l synovi a ori mladšom da s tebou občas prestriedať. A napriek tkni,že deti nám vyrástli a v sú v citlivom veku,aj oni potrebujú našu pozornosť ,lásku, vypočuť...nie len samé príkazy a zákazy.

svetlonos
Dnes o 08:18
@martul

@anonym_820d8f
@lucia147852
@anonym_a13086
@felycity
@0silvia0
@pribinak
@crazy_cat_lady baby oba tu už raz písala, radili sme jej, zbytočne.

@martul
no to ked sa "babičke" odivzda uloha matky - co by chcela?? Babka /Kubo veli a vybavene. Otec asi realne neexistuje, ze?

anonym_a13086
Dnes o 08:24

@anonym_autor A ešte podotknúť chcem na margo starej mami. Ja som bola naopak rada,že môj syn mal aj má krásny vzťah so starkou.Mojou mamou. Trávil u nej tiež veľa času a už je dávno dospelý a berie ju ako druhú mamu.Boli časy, že ak mal niečo doma urobiť, išiel k starkej 😁 Vždy bola tá čo dovolí, uvari obľúbené jedlá a biko mu tam.ako vo vatičke. A ja som zas bola rada,že trávi s ňou čas a nie je sama. A pritom máme krásny vzťah so synom,ale starká je vždy starká. A tak to má byť. Aj my akl deti sme boli vždy u starkej keď boli prázdniny, alebo sme boli choré a rodičia museli robiť.

martul
Dnes o 09:45
@svetlonos

@martul
no to ked sa "babičke" odivzda uloha matky - co by chcela?? Babka /Kubo veli a vybavene. Otec asi realne neexistuje, ze?

@svetlonos máš pravdu

anonym_ca5c5e
Dnes o 09:57

@anonym_autor Zaháňa sa? To ako vážne? Len raz by to skúsil, tou rukou by sa už dlho nenajedol. Ako ja fakt nechápem, ako si niektoré necháte skákať po hlave od sprostých, drzych deciek. Len to nechaj tak, ticho toleruj, o 5 -10 rokov ťa regulerne zbije. Komu niet rady tomu niet pomoci