Ako funguje priradenie na SOŠ policajnú?
Ahojte. Chcela by som sa spytat
Moja dcera by chcela ist na policajnu strednú no sme zo stredného Slovenska (okolie banska bystrica) a ci mate skúsenosť niekto s tym ako funguje to priradenie. Ona by chcela ist do Košíc lebo tam ma aj kamarátu
Ano toto vieme ona je uz po maturite
A teda najprv sa riesi prijatie do PZ a potom sa rozdeľuje alebo sa pýtajú na ktorú by chcela ist alebo ako ?
najprv konkrétne miesto niekde na oddelení, kde je voľné miesto, potom prijatie do PZ na to konkrétne miesto a potom po prijatí do PZ nastúpi na svoje oddelenie a odchádza do školy. V poslednej dobe už chodia z jedného mesta stále do tej istej školy, na personálnom jej to povedia. Kamarátku má na škole, či v meste Košice?
@ibrunova myslim ze najprv je to prijatie do PZ a potom na oddelenie a po 2-3 mesiacoch do skoly. Ma v plane sa pytat ked budu volat len nas zaujímalo ci ma s tym niekto skúsenosť. Kamaratka je na škole spýta sa poprípade aj ona. Dakujem pekne
V prvom rade si musi podat ziadost o prijatie do sluzobneho pomeru,tam kam chce ist. Cize ak v BB,nech poda ziadost na KR PZ BB,spracuju to na vnutornom personalistky. Potom ju pozvu na pohovor,potom na fyzicke previerky,na psychotesty a ak bude uspesna,musi prejst aj zdravotnou prehliadkou. V pripade,ze ju vezmu,pojde na strednu odbornu skolu do Pezinka,nastupi uz ako policajtka. Ak chce ist do KE na skolu,ziadost si musi podat na hranicnu a cudzinecku policiu,v BB je RHCP. Skola v Ke je totiz zamerana na sluzbu hranicnej a cudzineckej policie,v PK na sluzbu poriadkovej,kriminalnej a dopravnej policie.
@ibajaanikiny nie celkom pravda, v Ke je aj cudzina, ale aj klasická. Od nás z LM minimálne posledných 5 rokov posielajú iba do Košíc. Predtým niekoho do Ke, niekoho do Pk.
Niekedy sa čaká na školu na útvare 3 mesiace, niekedy týždeň. Podľa toho, aby naplnili beh. Na jej mieste by som vôbec neriešila, že v Košiciach má kamarátku. Veď tá škola strašne rýchlo zbehne a už je nazad na útvare.

to je až po maturite, keď ťa príjmu do PZ...čo viem