icon

Ako vybrať správnu školu pre dieťa?

Včera o 18:33

Mamičky, tie čo ste riešili školu za detí čo nevedia akú školu vybrať. Ako vybrať správne.
Syna zaujímajú pc. Vybral si IT. Škola ho pozvala na pohovor, na školu je prijatý. No nie je si istý.
Možno nejaká administratíva? Bolo by to lepšie. Viac využiteľné po škole ( teda viac možností) ?
Ďakujem za akúkoľvek radu

Strana
z2
anonym_5cf602
Včera o 18:36

vš? sš? alebo čo myslíš.

anonym_564220
Včera o 18:38

Akú konkrétnu administratívu by si mala na mysli? Nejakú obchodnú akadémiu ? Nech ide tam kde ho to baví

viestta
Včera o 18:40

v IT sa mu otvara tolko moznosti zamestnat sa, ze si to ani nevies predstavit. A asi si ani nevies predstavit co sa dnes skryva za pojmom IT...

autor
Včera o 18:58
@anonym_5cf602

vš? sš? alebo čo myslíš.

@anonym_5cf602 ss

autor
Včera o 18:59
@anonym_564220

Akú konkrétnu administratívu by si mala na mysli? Nejakú obchodnú akadémiu ? Nech ide tam kde ho to baví

@anonym_564220 vôbec netuším, ja sa v tom vôbec nevyznám

autor
@viestta

v IT sa mu otvara tolko moznosti zamestnat sa, ze si to ani nevies predstavit. A asi si ani nevies predstavit co sa dnes skryva za pojmom IT...

@viestta robíš v IT?

doriiis

To rozmýšľate teraz? Týždeň pred podávaním prihlášok? Mama Mia.

anonym_564220
Včera o 19:01
@anonym_autor

@anonym_564220 vôbec netuším, ja sa v tom vôbec nevyznám

@anonym_autor nech ide tam, kde ho to ťahá najviac. Okrem toho, ako nejaký účtovník veľa nezarobi a je ťažšie si nájsť prácu. Je to muž. Ja by som radšej šla na to it, to je budúcnosť, sama ľutujem, že som nešla na IT, vtedy sa to iba rozbiehalo

autor
Včera o 19:02
@doriiis

@doriiis čítanie s porozumením ti nič nevraví?
Pisem že už skolu má. Mal na ňu pohovor bol prijatý. Len teraz uvažujeme či je to správne a či neskúsiť ešte inú školu . Mama Mia 🙄

autor
Včera o 19:03
@anonym_564220

@anonym_autor nech ide tam, kde ho to ťahá najviac. Okrem toho, ako nejaký účtovník veľa nezarobi a je ťažšie si nájsť prácu. Je to muž. Ja by som radšej šla na to it, to je budúcnosť, sama ľutujem, že som nešla na IT, vtedy sa to iba rozbiehalo

@anonym_564220 čo to IT vlastne obnáša?
Ďakujem za radu.

doriiis
Včera o 19:03
@anonym_autor

@doriiis čítanie s porozumením ti nič nevraví?
Pisem že už skolu má. Mal na ňu pohovor bol prijatý. Len teraz uvažujeme či je to správne a či neskúsiť ešte inú školu . Mama Mia 🙄

@anonym_autor ... Prosím ťa a na ktorú strednú školu sa robia iba pohovory a deti sú prijaté už v januári?

autor
Včera o 19:05
@doriiis

@anonym_autor ... Prosím ťa a na ktorú strednú školu sa robia iba pohovory a deti sú prijaté už v januári?

@doriiis ty vieš aj poradiť alebo iba vyryvat chces?

doriiis
Včera o 19:06
@anonym_autor

@doriiis ty vieš aj poradiť alebo iba vyryvat chces?

@anonym_autor ... Normálne sa pýtam, zaujíma ma to. Tiež mám doma deviataka

autor
Včera o 19:08
@doriiis

@anonym_autor ... Normálne sa pýtam, zaujíma ma to. Tiež mám doma deviataka

@doriiis zahraničná škola.

daren1
Včera o 19:10

Ak ho to baví, je technicky typ a chce tam ísť, nie je o com, a ak sa rozhodne ze to nie je to práve vystuduje aj medicínu, aj takých it poznáme...

anonym_f5a86c
Včera o 19:16
@viestta

@viestta nemyslím, je ich veľa a trh je nasýtený. Iné je samozrejme nejaký špičkový IT čkar s VŠ.

autor
Včera o 19:28
@daren1

Ak ho to baví, je technicky typ a chce tam ísť, nie je o com, a ak sa rozhodne ze to nie je to práve vystuduje aj medicínu, aj takých it poznáme...

@daren1 medicína určite nie 😆😀

deedol
Včera o 19:33

radsej IT ako administrativa, to zvladne robit kazdy gymnazista.

beata_k
Včera o 19:52

IT je mrtvy smer. Nahradza ich AI a to raketovou rychlostou. Administrativu ho tiez nedavaj, to je take nemastne neslane. Prilis vseobecne.

efka77
Včera o 19:56

Ta skola zaujima aj mna. Naozaj,nie ako rypanie. Kludne aj do sukromnej spravy.

autor
Včera o 20:51
@beata_k

IT je mrtvy smer. Nahradza ich AI a to raketovou rychlostou. Administrativu ho tiez nedavaj, to je take nemastne neslane. Prilis vseobecne.

@beata_k a čo potom myslíš že by bolo vhodné? keď ho bavia pc ?

autor
Včera o 20:53
@efka77

Ta skola zaujima aj mna. Naozaj,nie ako rypanie. Kludne aj do sukromnej spravy.

@efka77 škola v zahraničí, nie na SVK.

anonym_f66a13
Včera o 21:00

Ako môže mať pohovor na školu a ako môže byť prijatý keď všetko sa bude robiť až od 8.2 🤔

beata_k
Včera o 21:30
@anonym_autor

@beata_k a čo potom myslíš že by bolo vhodné? keď ho bavia pc ?

@anonym_autor Co tym myslis PC? Hry, programovanie? PC je velmi siroky pojem. Neviem ti poradit. Co viem, je ze IT uz je na ustupe.

autor
Dnes o 07:45
@beata_k

@anonym_autor Co tym myslis PC? Hry, programovanie? PC je velmi siroky pojem. Neviem ti poradit. Co viem, je ze IT uz je na ustupe.

@beata_k
@beata_k tak všeobecne. Programy, opravy, či všetko funguje ako má... To robí teraz.

anonym_126ae3
Dnes o 15:18
@anonym_autor

@efka77 škola v zahraničí, nie na SVK.

@anonym_autor daj tip. Aj nas caka vyber sš časom.kde v zahranič?aka skola?

vikusjk
Dnes o 15:24

@anonym_autor ahoj, podla mna IT - hlavne programovanie, AI, vyvoj... ma ovela vacsiu perspektivu do buducna, ako nejaka administrativa. Taktiez je lepsie platovo ohodnoteny ten odbor, teda pozicie v tomto odbore. Akoze zalezi na nom samozrejme, malo by ho aj bavit to, co chce studovat, ale ak by aj skusil a nepacilo sa mu, stale vie v ramci roka-dvoch prestupit bez nejakej vacsej ujmy

simca06022011
Dnes o 15:26
@doriiis

@doriiis tak ja rozmyslam dlho a este stale nie som na 100% :D

simca06022011
Dnes o 15:31

autorka, keby mam chalana a ma hlavu na IT, ide tam.. na elektrotechnicku a pod.. obchodnu a administrativu.. dnes, absolutne nie. dcera tam chce ist a mam velke vyhrady voci tomu.. ide AI, menia as postupy vo firmach a vsade, prakticky malokto uz ma sekretarku, administrativnych pracovnikov.. a je to take nieco, co treba vediet popri niecom "poriadnom".
A medicina urcite nie.. mam sesternicu co medicina urcite nie, ide IT a momentalne robi biomedicinkse inzinierstvo :DDD

doriiis
Dnes o 15:33
@simca06022011

@doriiis tak ja rozmyslam dlho a este stale nie som na 100% :D

@simca06022011 .... Pre mňa je absurdná predstava, že ja rozhodujem o tom, kam pôjde dieťa na skolu

Strana
z2