icon

Dostupné a lacné terapie pre študentov

14. feb 2026

Ahojte. Mám taký problém že ja si myslím že by mi psychológ alebo nejaká terapia veľmi pomohla. Mám veľa problémov nie nejaké obrovské ale nabaľujú sa a mám pocit že kvôli tomu si nedokážem nájsť ani kamarátov a žiť normálny život. Nemám sebavedomie a proste ma veľa veci trápi. Mám pocit že beriem všetko možno až príliš vážne. Psychológa som zvažovala už dlhšie ale vždy som si povedala že to nejako prejde. No nedávno som bola v dosť stresujúcim období a stále som a do toho mi začali aj úzkosti. Problém je že na psychológa ani terapie peniaze nemám. Som študentka a síce mám brigádu ale niečo také si dovolit nemôžem. Moji rodičia sú proti tomu nepodporujú to a keby im poviem že chcem ísť k psychológovi tak by sa nastvali že chcem zbytočne za blbosti peniaze míňať.
Chcela som sa spýtať či neexistuje nejaka lacnejšia varianta alebo najlepšie zadarmo alebo čo by ste mi odporučili? Musí predsa existovať nejaka náhrada alebo niečo.

viestta
14. feb 2026

Urcity pocet sedeni u psychloga preplacaju aj zdravotne poistovne, u zmluvnych psychologov. V skole nemate skolskeho psycholga, nezistovala si?

anonym_6c7625
14. feb 2026

Kde študuješ? Nemá tvoja škola psychologické poradenstvo? Prípadne akú máš poisťovňu, viem že Dôvera dáva príspevok na sedenia cez niektoré platformy a VŠZP má službu Psychológ+ za o niečo lepšiu cenu. Alebo to potom hľadať psychológa, ktorý je zazmluvnený s poisťovňou, len to budú určite dlhšie čakačky.

anonym_31552a
14. feb 2026

25 sedení ti preplatí tvoja poisťovňa. Vypýtaj si výmenný lístok od svojho obvodného lekára a objednaj sa ku psychológovi, čo má zmluvu s poisťovńou. Aj ja takto chodím 🙂.

autor
14. feb 2026
@viestta

Urcity pocet sedeni u psychloga preplacaju aj zdravotne poistovne, u zmluvnych psychologov. V skole nemate skolskeho psycholga, nezistovala si?

@viestta máme ale nie sú s ňou moc dobré skúsenosti moje dve kamarátky chodili obe sa sťažovali že vôbec nepomáha a počula som od viacerých že nie je príjemná

autor
14. feb 2026
@anonym_31552a

25 sedení ti preplatí tvoja poisťovňa. Vypýtaj si výmenný lístok od svojho obvodného lekára a objednaj sa ku psychológovi, čo má zmluvu s poisťovńou. Aj ja takto chodím 🙂.

@anonym_31552a ďakujem a po 25 sedeniach to je ako to sa už potom normálne platí?

anonym_31552a
14. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_31552a ďakujem a po 25 sedeniach to je ako to sa už potom normálne platí?

@anonym_autor ak je to vazny stav a poistovna to schvali, je mozne mat aj sedenia nad ramec, alebo sa plati plna suma.

krasnavila
14. feb 2026

@anonym_autor Z kade si? Su aj psychologovia zadarmo a dokonca ani nepotrebujes vymenny listok. Poznam ludi, ktori chodia ku psychologom a hradi to poistovna. A vobec to nie je pravda ze len 25 sedeni. Poznam kamosku co uz takmer 5 rokov chodi zadarmo k normalnemu psychologovi. Treba najst na internete kontakty na psychologa v tvojom meste, maju napisane v cenniku co sa hradi. Alebo priamo obvolas psychologov a opytas sa.

krasnavila
14. feb 2026

Ak potrebujes pomoc, kludne napis mesto a ja ti najdem kontakt na psychologa plnehradeneho zdravotnou poistovnou cize zadarmo.

krasnavila
14. feb 2026

Dokonca nie vsade sa dlho caka, teraz jedna kamoska zavolala a zobrala ju psychologicka o par dni a zadarmo bez vymenneho listka, Dnes vyuziva psychologicke sluzby vela ludi, netreba sa za to hanbit ani toho obavat.

anonym_1a571f
14. feb 2026

Ja som chodila k psychiatrovi, psychológovi, aj k terapeutovi. Prvé dve som neplatila nič (okrem liekov, ale tam bol len malý doplatok), ale terapeuta som si platila. Mohla som ho mať aj zadarmo, ale radšej som si vybrala niečo iné a zaplatila som. Terapiu nemusíš robiť každý týždeň. Môže to byť aj 1x za 3 týždne alebo aj každý mesiac. K psychiatrovi som ani nepotrebovala výmenný lístok. Len som tam zavolala a ma objednali. Za mňa to určite stojí za to, aj keď to môže byť stresujúce a trochu komplikované sa dostať k pomoci.

autor
14. feb 2026
@krasnavila

@anonym_autor Z kade si? Su aj psychologovia zadarmo a dokonca ani nepotrebujes vymenny listok. Poznam ludi, ktori chodia ku psychologom a hradi to poistovna. A vobec to nie je pravda ze len 25 sedeni. Poznam kamosku co uz takmer 5 rokov chodi zadarmo k normalnemu psychologovi. Treba najst na internete kontakty na psychologa v tvojom meste, maju napisane v cenniku co sa hradi. Alebo priamo obvolas psychologov a opytas sa.

@krasnavila z okolia Žiliny

krasnavila
14. feb 2026

PhDr. Barbara Doricová - klinický psychológ, zmluvný, to je prvý kontakt, rozhodne aký typ terapie je potrebný/vhodný a ak sa rozhodnete u nej pokračovať s terapiou (má svoj tím terapeutov), zapíše vás na "čakačku" keďže na terapie hradené poisťovňou sa čaká niekoľko mesiacov. Poisťovňa hradí v plnej sume 25 sedení ročne.

krasnavila
14. feb 2026

25 ročne...nie celkovo 25 sedení od začiatku. Tu máš link na objednanie. Treba k nej výmenný lístok.
https://www.objednatvysetrenie.sk/vyber-druhu-v...

krasnavila
14. feb 2026

Máš tam aj ordinančné hodiny aj kde sa ambulancia nachádza. Najbližší termín je 19.5. o 9:00.

krasnavila
14. feb 2026

Cez AI som zistila dalsich:
Psychológovia so zmluvou s poisťovňami
Pre bezplatnú návštevu u týchto odborníkov je potrebné sa vopred informovať, či prijímajú nových pacientov na poisťovňu (VšZP, Dôvera, Union) a priniesť výmenný lístok:
Mgr. Katarína Cenková (Klinický psychológ)
Adresa: Hálkova 3, Žilina
Telefón: +421 907 161 347
Web: cenkova.sk
Mgr. Daniel Kotrč, PhD. (NEONYX)
Adresa: Daniela Dlabača 978, Žilina
Telefón: +421 903 467 808
Web: neonyx.eu

krasnavila
14. feb 2026

Drzim palce, uz v pondelok sa objednaj...na vymenny listok mas cas.

autor
14. feb 2026
@krasnavila

Drzim palce, uz v pondelok sa objednaj...na vymenny listok mas cas.

@krasnavila ďakujem krásne