Ktorý ročník na gymnáziu je najťažší?
Viete mi povedať, ktorý ročník na gymnazium je najtazsi?
Pre niekoho kazdy a pre niekoho ziadny.
Na štátnom 3-4 a samozrejme podľa zvolených maruritných predmetov. Syn mal BIO-CHE, vkuse sa učil, ale on je perfekcionalista, všetko musel vedieť na na 110%.
Na štátnom 3-4 a samozrejme podľa zvolených maruritných predmetov. Syn mal BIO-CHE, vkuse sa učil, ale on je perfekcionalista, všetko musel vedieť na na 110%.
@mari2310 a
@anonym_autor
@mari2310 a majú tam šancu aj taky nie čistý jednotkary? Už asi nieje gymnazium ako bývalo kedysi ze sa tam dostali len s jednotkami
@anonym_autor
@mari2310 a majú tam šancu aj taky nie čistý jednotkary? Už asi nieje gymnazium ako bývalo kedysi ze sa tam dostali len s jednotkami
@anonym_autor šancu? Na gymply sa treba učiť, je to príprava na VŠ, dá sa skončiť aj na 4-kách, ale ak nie si študijný typ, tak načo je dobré tam ísť.
@anonym_autor šancu? Na gymply sa treba učiť, je to príprava na VŠ, dá sa skončiť aj na 4-kách, ale ak nie si študijný typ, tak načo je dobré tam ísť.
@mari2310 ano všade sa treba a ucit , tak ZS mam 2, matika asi raz 3
@mari2310 ano všade sa treba a ucit , tak ZS mam 2, matika asi raz 3
@anonym_autor s takými chybami bude problém uz na prijimackach zo SJ.
@anonym_autor s takými chybami bude problém uz na prijimackach zo SJ.
@anonym_dd6990 píšem v rýchlosti , sjl mam 1
@anonym_autor taka jednotka je na gymnáziu trojka. A tie chyby nie sú z rýchlosti.
@anonym_dd6990 keď povieš
Syn bol na štátnom gym. Najlepší bol, podľa neho, práve 3. a 4. ročník, kedy už mal predmety podľa svojho výberu a bavili ho. Nikdy sa nemusel veľa učiť a známky mal dobré. Kamarát má teraz dcéru druháčku na cirkevnom gym. Tá bola na ZŠ tiež jednotkárka a teraz bojuje so 4 z matiky, chodí na doučovania, učí sa naozaj veľa, no nejde to už na jednotky. Nejde o známky, ale o to, na čo má dieťa predpoklady, čo ho baví... Gymnázium nemusí byť víťazstvo a spokojnosť pre každého.
Syn bol na štátnom gym. Najlepší bol, podľa neho, práve 3. a 4. ročník, kedy už mal predmety podľa svojho výberu a bavili ho. Nikdy sa nemusel veľa učiť a známky mal dobré. Kamarát má teraz dcéru druháčku na cirkevnom gym. Tá bola na ZŠ tiež jednotkárka a teraz bojuje so 4 z matiky, chodí na doučovania, učí sa naozaj veľa, no nejde to už na jednotky. Nejde o známky, ale o to, na čo má dieťa predpoklady, čo ho baví... Gymnázium nemusí byť víťazstvo a spokojnosť pre každého.
@geegee z čoho maturoval? Bol jednotkár?
@anonym_autor Môj názor je, že 1. a 4. rocnik.Prvy preto, lebo si študent zvyká na spolužiakov, učiteľov a ich štýl výučby, zisťuje, že aké požiadavky sa kladú na neho.Stvrty ročník je maturitný,a tak okrem intenzívnej prípravy na maturity,sa študent musí popasovať s prijímačkami na VŠ a vyrovnať sa s obavami z maturity, prijímačiek, občas aj s neúspechom ohľadom prijatia na vybranú VŠ
Pre mňa osobne bol najťažší 1. ročník. Musela som si zvyknúť na nový kolektív, v ktorom som už nikdy nemala také dobré kamarátky ako na ZŠ. Tiež som si musela zvyknúť na to, že sa mi zhoršili známky. Dovtedy som mala samé jednotky, zrazu mi na vysvedčení pribudla trojka z matematiky (a jeden rok aj z fyziky). Iný bol aj štýl práce učiteľov (dodnes nechápem, prečo sa nechávajú oslovovať ako profesori, keď ich najvyšší titul je PhDr., RNDr., PaedDr., maximálne PhD., keď "motyka vystrelí"). Osobne najľahší bol pre mňa 4. ročník; vtedy sa ešte nematurovalo z matematiky, a tak som si na maturitu zvolila predmety, ktoré ma bavili (popri SJL, ktorá bola vždy povinná, som ako študentka jazykovej triedy maturovala z AJ, NJ a dejepisu). A tiež som si polepšila vysvedčenie na čisté jednotky (vrátane maturitného). Pre mňa bol posledný ročník najľahší nielen z hľadiska učiva, ale už som tiež vedela, čo môžem očakávať od ktorého učiteľa, čo chcem študovať na VŠ a v tom som sa snažila excelovať...

"...na gymanziu" ...nie na gymnazium.
A celkovo otazka je velmi vseobecna. Akoze tazky v com?