Prijímacie skúšky 2026 - talentový a netalentový odbor
Dobrý deň,chcem sa opýtať ,ak si syn 9tak da 2 prihlášky na biligv gymnázium a 2 na 4rocne, a urobí poradie 1 a 2.miesto nebilgvalbe,3 a 4 miesto bilingválne,teda že takto má o nej záujem,že ako to ten automat vyhodnotí,ak by urobil prijímačky všade či by ho nesupol mape na bilingválne,keď on má záujem hlavne o nebilingv.1.hlavne má teda zaujíma či sa opäť bude vyhodnocovať talentové kolo až po netaletntovom a všetky spolu
2.ci keď sa to bude vyhodnocovať spolu,čo sa minulý rok nedalo,či automat bude brať ohľad na preferovanie odboru,alebo dá syna tam kde najlepšie spraví prijímačky,?
3.tiez nerozumiem tomu že niekde sa spomína poradie troch obľúbených odborov,skade to číslo tri,vďaka ak viete poradiť
No ja som prave vcera cital clanok na N-ku a tam som pochopila ze uz to nebude fungovat ako minuly rok. Najprv robia deti prijimacky vsade a az potom sa vyhodnocuje. Zo vsetkych 4 prihlasok, ale tam kde dieta primu potom podla urcenej priority. Aspon tak to chapem.
Dcéra ide na 2 talentové školy a 2 netalentové. V našej škole nám to vysvetlili tak, že ak má prioritu na talentových odboroch a spraví prijímačky, na netalentové školy prijímačky už nerobí. Potvrdí rozhodnutie prijatia na talentovej škole a pozvánka na prijímacie konanie na netalentové odbory už by vraj nemala prísť. Ak má Tvoj syn prioritu na netalentové školy, robí prijímačky na všetkých 4 školách a výsledné poradie sa ukáže až vtedy, keď budú výsledky z prioritnej školy. Talentovky sa vyhodnocujú skôr, ako doteraz, ale výsledky sú vraj v apríli zverejňované ako predbežné.
toto som tiez zvedava ako bude prebiehat v praxi. Dcera so tento rok dava prihlasky len na talentove, ale buduci rok (ak by to tento rok nahodou nevyslo) tak budúci rok budeme riesit to isté
No ja si myslím že to bude inak ako minulý rok,proste asi my na prihláške napíšeme školy podľa preferencie od 1 do 4 a vyhodnotia sa až po netaletovom prijímaní,a aj ho príjmu napr na 2 a 4 tu školu tak ho automat dá na tú druhú.ja som sa len obávala,že ak urobí na taletovu školu a chce ísť na netalentovu,či ho nedajú na tú talentovu ai je to preňho škola c 3 a 4,a nepustia ho na netalentovu skúšky...celkovo by bolo super objasniť čo sa stane po talentovom kole ,s deťmi ktoré majú talentovu školu ako číslo 1 , a čo s tými ktoré ju majú ako školy c 3.niekde sa tiež hovorí a píše o poradí od 1 do 3,čomu tiež nechápem keď tých škôl môže byť aj 4

Ak ho zoberú na školu tam, kde robí talentovky, tak sa musí vyjadriť, či nastúpi. Ak áno, na žiadne ďalšie prijímačky už nejde.
U netalentoviek ide automaticky na tú školu, ktorú si dá ako c. 1