Výber strednej školy pre dieťa s poruchou učenia
Poradíte mamičky,váham...
Mam syna,ktorý je na základnej škole integrovaný z dovodu-porucha učenia.
V jednoduchosti-dokaze sa pekne naučiť takmer vsetko
-okrem nám tematiky a cudzích jazykov.To je katastrofa.
Samozrejme,že dlho rozmýšľame nad strednej školou atď.No stále váhame.Cas sa skracuje do podania prihlášok na stredné školy.
Bojím sa a na 99% viem,že maturitu nedá,skrz cudzích jazykov.
Mame vybraté školy,no zaujal nás tiež odbor-stolar.Syn he zručný,šikovný v tomto...na danej škole sme neboli,určite tam hra rolu matematika.
Máte skúsenosti s danou školou?Išli by ste do toho?
Ďakujem za úprimne rady,som len mama,ktorej záleží na budúcnosti svojho dieťaťa.
Stolar je o kresleni narezovych planov a pocitani. Ak ma problem s matematikou, asi by som nad tym vahala...
Ale co chlapca bavi?
@anonym_9e577d presne tieto veci ho bavia,vyrábať niečo,montovať...je úplne zručný v týchto veciach.Vsetko co nám prišlo domov sam všetko dokázal zmontovat. Od malička tvorí...od tajných pištolí až po kladivá,klince....to boli jeho hračky.😄
Stolar je o kresleni narezovych planov a pocitani. Ak ma problem s matematikou, asi by som nad tym vahala...
Ale co chlapca bavi?
@anonym_9e577d *tavnych
@anonym_9e577d *tavnych
@anonym_autor a má vyslovene niečo, čo ho baví?
U môjho veľmi pomohli dni otvorených dverí na stredných školách. Síce mal predmet, ktorý ho bavil a tak sme išli tým smerom.
Syn má problém s matematikou, ale dáva to, chodí na konzultačné hodiny a učiteľ vidí, že sa snaží. Má tam viac predmetov matematických - výpočty rôzne. Teraz syn maturuje a naozaj si známky vydrie a tú snahu veľmi si cenia. Na praxi patrí medzi najlepších, tu vidím, že tieto deti sú veľmi zručné.
ak je manulne zrucne nevahala by som na stolarom (tiez sme v podobnej situacii a ideme na manualny odbor) maturitu si vie dorobit aj dodatocne aj ju bude potrebovat za mna je stolarina super zameranie ak sa v tom bude vediet uzivit. predpokldam ze dyskalkuliu nema ale len dyslexiu, dysgrafiu, dysortografiu a tam nie je ziadny problem za mna ani pri dyskalkulii ak ju nema tazkeho stupna, vie si s pomocou kompenzacnych pomocok pomoct s meranim drzim palceky
Ja si myslim že kludne.
Zas na tej stolárčine tá matematika nie je až taká náročná, to je len učivo ZŠ, a potrebuje z nej iba prejsť. Za mňa choďte do toho, ak je zručný a technický typ.
Kominár? Ale inak len rukami čo sa dá robiť, nejaké remeslo, poruchy učenia nie sú vôbec problém, skôr, že nejde ani matika, ani jazyky podľa toho treba skolu
Kominár? Ale inak len rukami čo sa dá robiť, nejaké remeslo, poruchy učenia nie sú vôbec problém, skôr, že nejde ani matika, ani jazyky podľa toho treba skolu
@danielahamar kominár??Ako prepáč,ale dáka by si ty svoje dieťa za kominára a čakala,že sa v budúcnosti tým aj uživí?Neviem ci vieš,čo sú poruchy ucenia-zjavne vôbec.Moje dieťa nie je hlupe!Áno,aj kominár je práca atď,to sa ja osobne neposmievam žiadnej profesii a práci,ktorá dokáže uživiť človeka.Ale za kominára syna nedám z viacerých dôvodov.A tým,ako si podotkla,že len rukami sa dá robiť...no,áno,rukami...no už práve tí,čo robia "len tými rukami" si dokážu viac zarobiť,ako ti co robia "len hlavou".Sorry,ale z tvojho príspevku cítiť pohŕdanie,preto takto reagujem.Ale kľudne si daj dieťa aj za kominara.
@anonym_autor ja sa len pripnem, lebo o rok to budem riešiť tiež
ano, ak je manualne zrucny daj ho na taku skolu, majstrov nikdy nebude dost, remeslo je vec ista aj do buducnosti. Nemate preco vahat, jedine ak by naozaj bol napr na elektrotechniku, informatiku tak by som zvazila, mozno aj odbor bez maturity, ale zae.. ak je povinna maturita z jazyka.. ved na 1tku nemusi zmaturovat z toho. CIze ak sa dokaze vsetko naucit a nejde mu jazyk = nedegradovala by som ho. Remeslo vie robit aj popri inej skole, po inej skole, ak mu ta da nejaky sirsi rozhlad. Ale jasne, to si musite zvazit a premysliet. Jednoznacne, za mna remeslo ma zlate dno 🙂 Ak sa tomu chce venovat... nie je problem, dnes studia, stolari atd pracuju s technikou, vymakanou, programy su na navrhy, ide AI dopredu.. cize ak je pocitacovo zdatny nebude mat problem. Stolarske "firmy" uz maju tiez viac zamestnancvo, nietko poriesi navrhy, niekto vyrobu.. atd

Ale co chlapca bavi?