Ako kúpiť najlacnejšie lístky na vlak do Bratislavy?
Ahojte, chcem ísť s deťmi na pobyt z okolia Prešova do Bratislavy. Na aute si netrúfam ísť tak dlho, tak jedinna možnosť je zrejme vlakom.
Akým spôsobom kúpiť najlacnejšie lístky na vlak a kde? Osobne na stanici, alebo cez net, na akej stránke?
@anonym_autor listky kúpiš jednoducho cez zssr. Cez internet sú lacnejšie. A ešte lacnejšia varianta neexistuje. Listok na vlak pre mňa a moju 5 ročnú dceru stal cca 20e, čo nieje až nijaká horibilná suma. Deti do 5r majú v ranči SR cestu vlakom zadarmo. Teda nie medzinárodné vlaky, ale rýchliky a osobne… a potom si musíš pre ne vybaviť nejaký preukaz na zlavu od 6 rokov myslím, ale to iba matne. Zavolaj si na infolinku a opýtaj sa presne.
@anonym_autor nechceš im vybaviť preukaz, aby to mali zadarmo? Ak sa nezmenili podmienky a ide o menšie deti, tak treba k tomu len fotku a rodný list, ísť to vybaviť na vlakovú stanicu ( u nás v Bratislave na počkanie to spravili). no a potom dostatočne včas kúpiť lístky na konkrétny vlak... (Napr. viac dní pred cestou na konkrétny vlak). Neviem či do 15 rokov alebo do koľko je možné tieto preukazy na vlak vybaviť. Už sme dávno nešli vlakom.
Deti do 6 rokov su zadarmo (nepises Ake velke deti mas), od 6 rokov su nejake zlavove moznosti, zalezi I'd veku.
Ja odporucam aplikaciu do mobilu, mobil mas vzdy a ked k nemu pre istotu vezmes nabijacku alebo powerbanku, tak kupis listok kedykolvek.
Rovnako v BA na MHD je aplikacia, listky su cez nu lacnejsie (IDS BK).

Buď apka ideme vlakom alebo cez net ZSSK.sk