Ako získať faktúru z Bookingu pre rekreačný poukaz?
Ahojte, momentalne sme na pobyte na Slovensku, ktory sme kupovali cez booking. Chceli sme si uplatnit na tento pobyt rekreacny poukaz, ale majitel ubytovania nam nevie vystavit fakturu, kedze sme platili bookingu. Pisala som bookingu a mali sa mi ozvat do 24hodin, ale nik mi neodpisal. Navyse som nasla na bookingu informaciu, ze faktura sa vzdy ziada od ubytovatela. Je tu niekto kto riesil podobny problem? Dakujem
@sonka2504 booking faktúry nevystavuje ale ubytovacie zariadenie.
@janai1 ubytovacie zariadenie mi povedalo toto: “Snad sa to podari..ani nasa pani uctovnicka nevie ako by to sparovala, kedze faktura by bola vedena ako neuhradena..a vy ju predsa nemozete zaplatit, ked ste uz uhradu urobili bookingu..na priamo by to samozrejme bolo mozne..”
@janai1 ubytovacie zariadenie mi povedalo toto: “Snad sa to podari..ani nasa pani uctovnicka nevie ako by to sparovala, kedze faktura by bola vedena ako neuhradena..a vy ju predsa nemozete zaplatit, ked ste uz uhradu urobili bookingu..na priamo by to samozrejme bolo mozne..”
@sonka2504 veď booking napokon.poslalo/pošle peniaze ubytovateľovi. Ako účtovníčka, ktorá účtuje aj ubytovacie zariadenia, dá sa to, aj cez booking aj airbnb atď
Presne teraz sme takto boli na pobyte. Zaplatili sme cez booking a prenajímateľ nám vystavil v pohode faktúru na sumu akú sme platili a bolo tam uvedené " uhradené cez booking "
@sonka2504 tak odrbava. V podmienkach pre partnerov je jasne uvedené.
Kľudne mu to môžeš poslať a vo svojom extranete by sa k tomu tiež dopatral.
https://partner.booking.com/cs/pomoc/podminky-p...
@sonka2504 Rovnako sa da na to pozriet z druhej strany. S cim si naparoval platbu, ktoru dostal z bookingu? Este je otazka, ci vobec moze vystavit fa, ktora by bola uznatelna na tento ucel. Ci sa len nevyhovara na booking.
boli sme na slovensku cez booking a tiez majitel sa vykrucal, ze faktura nie. napokon si to rozmyslel a poslal. ak chces vyuzit rekreacny poukaz, tak treba dat pozor kto plati kartou. musi platit ten , kto si chce uplatnit bonus. nakoniec na bookingu si nastavis fakturu na dane meno,
ktore potrebujes. treba pritlact majitela
Aj my sme tak raz mali. Bol to sukromny prenajimatel, ktory nevie vystavit fakturu kedze nema na to zivnost/firmu.
Tak sa spytaj na ich ICO?
Musi vystavit ten, co ubytovava. Nekompromisne pytaj
je to jeho povinnost ti dat fakturu...odrbava, nedaj sa.
Robím v hoteli a tieto potvrdenia vystavujem denne. Funguje to nasledovne - ty zaplatíš bookingu, booking pošle hotelu virtuálnu kartu s kreditom presne tej sumy, ktorú si zaplatila bookingu, a ubytovateľ si to stiahne cez svoj terminál. Ty doplatíš na hoteli daň z ubytovania, príp,iné poplatky. Takže ubytovacie zariadenie alebo klame, alebo nemá o účtovníctve ani páru. Booking je iba sprostredkovateľ, ten faktúry nevystavuje.
@sonka2504 faktúru vystaví na sumu a ty doložíš doklad z banky, presná transakcia, že si ju platila online, dokladáš to vždy k rekreačnemu plus my vypisujeme aj žiadosť zamestnávateľovi.
@sonka2504 vystavuje ten, co ubytovava. Manzel si objednava ubytovanie na služobky cez booking po celej Európe a teda faktura musi byt vystavena na firmu..nikdy nemal problem
@adonish Dobrý den naozaj nikdy nemal problém? Ja aktuálne v rámci firmy robím ubytovania a veru nie a nie som dostať k nejakým fakturam čo objednávam cez booking … a riešim ti akurát ako to vymáhať keďže nereagujú na správy
@adonish Dobrý den naozaj nikdy nemal problém? Ja aktuálne v rámci firmy robím ubytovania a veru nie a nie som dostať k nejakým fakturam čo objednávam cez booking … a riešim ti akurát ako to vymáhať keďže nereagujú na správy
@kikuta ubytovatel ti musi dat fakturu.
Nech si ju hned zamestnanci pytaju.
Ja dopredu poslem firemne udaje a fa mam vzdy.

@sonka2504 booking faktúry nevystavuje ale ubytovacie zariadenie.