icon

Cestovanie s deťmi: Ako prekonať obavy z očkovania?

2. júl 2024

Ahojte maminy,

Planujeme dovolenku cez leto aj s detmi, z toho jeden este nema MMR, preto som vsadila skor na dovolenku na Slovensku, no muz ma presviedca ze ved aj s mensimi detmi chodia k moru a nech sa zbytocne nebojim.

Ako to mate s malymi detmi co este nie su plne ockovane? Davate pozor na destinacie ci iba ja som taky hypochonder? :D

thereisabear
2. júl 2024

Neriešila som to.

januska12323
2. júl 2024

Pri mori myslíš akú krajinu? Také Taliansko, Chorvátsko majú úplne rovnaké choroby ako na sk, to by si s dieťaťom nemohla ani doma do obchodu.

lula3108
2. júl 2024

Uplne v pohode som isla s 8 mesacnou do omanu, teraz ma 13m a ideme na cyprus a v plane do konca tohto roka je este turecko a thajsko. Ved neprichadza do kontaktu s domacimi detmi, take male prave este ustrazis, nedavas do kutikov medzi kopec deti. A zrovna tie nase povinne ockovania su zvacsa choroby ktore sa vyskytuju velmi malo, ja sa viac bojim kliestov alebo zltacky

sandokanka36
2. júl 2024

Nejako sme to neriesili asi vobec v rodine este. Ked sa islo na dovolenku tak sa islo na dovolenku.

bluka2
2. júl 2024

My sme boli v prvom roku zivota aj v juznej amerike a afrike. Vobec si nemusis robit obavy, choroba dieta moze postihnut aj na Slovensku

lneviemmeno
2. júl 2024

Asi v septembri sa chystáme do Talianska, malý bude mať vtedy 7 mesiacov a keď bude mať cca 11-12 mesiacov ideme do Indie k manželovej rodine čiže tak 😃 veď ho nebudem púšťať do kolektívu

majlo1234
2. júl 2024

Po europe sa nemusis vobec bat

zuzanaete
2. júl 2024

Neriesili sme. Cestovali sme.

autor
2. júl 2024

Dakujem krasne za odpovede! 🙂) trosku ste ma ukludnili, my sme tiez najprv neriesili , len som za posledne mesiace v spravach uz asi 5x pocula o osypkach v Europe tak ma to vystrasilo 🫣 mozno predsalen skusime, @januska12323 my sme mali vyhliadnute Taliansko alebo Grecko 😊

marca12
2. júl 2024

@lula3108 Najvacsia hrozba je v lietadle. Tam si ludia vsetko poodovzdavaju. Inde sa uz da chranit,ale to lietadlo je ozaj o stasti,s kym cestujes. Nedavno sa tu riesil pripad kiahni. S kiahnami ta na palubu nepustia,ale ludia su vynaliezavi a urcite aj s kiahnami cestuju.

lasona
2. júl 2024

Malý mal 6 mesiacov a boli sme na 1 mesiac na Srí Lanke. Malý si to užíval a bolo super. Už teraz by som s nim nešla. Vtedy nemohol ešte ujst😆

autor
4. júl 2024

No mna taketo clanky vystrasili, lebo sa tam aj dovolenkove destinacie spominaju 😅 a tak zaujimalo ma ci na to beru ludia ohlad pri vybere dovolenky :D

https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/902937-v-...

S muzom sme sa nakoniec dohodli ze pojdeme do zahranicia v septembri, jednak bude po peak sezone a pri troske stastia uz bude prva davka mmr a budeme pokojnejsi 😄