Išli by ste na túru s deťmi v Malej Fatre?
Isli by ste z deťmi 11 a 14 rocne na trojdňovu túru v malej Fatre s tým, ze by ste spali 2 dni v stane?
Ja nie, ale moj muz urcite ano. 😀 Ale tak v NP nemozes stanovat len tak hocikde.. (teda mozes, ale je to zakazane. 🙂
Áno isla. Chodím so 7 a 13 ročným
ja sa bolím medveďov, ale pri chatách sa dá stanovať, my chodíme často stanovať.
Konkrete v MF nie kvoli medvedom a to som spala uz aj pod širakom. Inde je to super napad a zazitok pre deti. Na SK asi uz len kempy su bezpecne..
Ja nie ani keby neboli medvede 😅
Este mi napadlo, ze ten stan by ostal na mieste? Tak to len kemp. Chodit s nim na tury tiez nemyslitelne..
Nie bojím sa 😂
Nie, bojím sa medveďov. Ale toto je jediný dôvod. Teda, keby som mala rada stanovanie....
Nikdy! A to chodíme stanovať každý rok, ale len do kempov.
Plus by som sa bala okrem medveďov (ktorých je vo Fatre neúrekom!) aj búrok..
@la_dolce_vita prečo? My máme stan pre 3 osoby a váži asi iba 2 kg.
Ja by som nešla ani so sebou, bez ohľadu na medvede... 😅
@michaltat ahoj moj muz bol s detmi 5 a 3 rocnymi.
Celu noc robil ohren a deti super stastne mali pekny zazitok.
@michaltat nie. Uz nechodime ani na túry. Proste je aktualna situacia (pre mna) nemyslitelná. A to sme roky chodievali do MF, VF, Zap.Tatry, Liptov.... s malymi detmi. Teraz ked povyrastli mi je to luto, ale neriskujem. Ani u nas na Považí uz sama do lesa nejdem na huby. A to som chodievala aktívne.
@btus a nosite ho na tury plus spacaky, karimatky a dalsie veci? Stravu, pitie pre vsetkych na 3 dni? Ja mam skusenost s tazkym ruksakom a je to trapenie... ☹
@la_dolce_vita nie, nenosíme. My si radšej zaplatíme chatu aby sme išli na ľahko. Ale my potom prejdeme aj 40-50km za deň. Jasné - Nejaké jedlo áno, vodu samozrejme, ale dá s predsa najesť na útulniach, chatách, tak nebudem mať zbytočne ťažký ruksak. 🙂 Ja osobne toto "na ťažko" neuznávam. Čo "na ťažko " za dva dni, ja za dva, alebo jeden. 🙂
@btus tiez by som nenosila stan. To balenie je dolezite, ja to vacsinou prezeniem a potom sa trapim 🙂. Hlavne voda je problem, ak nie je ziadna chata cestou. Ktovie ako to myslela autorka. S detmi asi nehrozia celodenne tury ako chodim ja a vidim, ze aj ty, mas moj obdiv.. 🙂
@la_dolce_vita malo tam byť: čo na ťqažko za 4 dni, my na ľahko za dva 🙂 Napr išli sme s 10r dcérou V. Tatry. Spali sme na chatách a tak sme si niesli len oblečenie a nejaké jedlo. Boli sme na 5 dní. S ňou sa nedá ísť tak veľa. Ale v N. Tatrách prejde ako nič 25 km. 🙂
@btus parada! Dcerka super! Tiez zvyknem byt na chate cez noc a na viac dni, rada chodim do Nizkych Tatier, Zapadnych, Rohace.. Tazky ruksak bol, ked som spala pod sirakom, inak tiez nemam problem.
Vobec by mi ani nenapadlo v tejto situacii ist na turu a uz vobec nie s detmi, ved pomaly kazdy den niekde hlasia vyskyt problemovych medvedov 🤦♀️
nie,ani s deťmi ani bez.......ja som veľmi fajnová,čo sa týka postele a hygieny.
A teraz ešte tie medvede.....
Nie, nešla, nie som typ do stanu. A to som v mladosti spala raz aj "pod širákom". Ale už by som tak nešla, s deťmi tým menej a v Malej Fatre už vôbec!
@michaltat my sice nepôjdeme na túru ale ideme na 3 noci pod stan ...Úplne v pohode ale je pravda že do kempu ideme... 6r a 11r a svagrovci idú tiež s deťmi 3r 6r a 8r....

nie lebo je ozaj vela medvedov...a to ti vravim ako turista co ma fatru pobehanu celu