icon

Išli by ste na túru s deťmi v Malej Fatre?

michaltat
26. júl 2024

Isli by ste z deťmi 11 a 14 rocne na trojdňovu túru v malej Fatre s tým, ze by ste spali 2 dni v stane?

klementinka58
26. júl 2024

nie lebo je ozaj vela medvedov...a to ti vravim ako turista co ma fatru pobehanu celu

ivanakal
26. júl 2024

Ja nie, ale moj muz urcite ano. 😀 Ale tak v NP nemozes stanovat len tak hocikde.. (teda mozes, ale je to zakazane. 🙂

pribinak
26. júl 2024

@michaltat spat v kampe? No jasne

michaltat
autor
26. júl 2024

@ivanakal pri chatách horských môžeš

sulejmanka
26. júl 2024

Áno isla. Chodím so 7 a 13 ročným

btus
26. júl 2024

ja sa bolím medveďov, ale pri chatách sa dá stanovať, my chodíme často stanovať.

la_dolce_vita
26. júl 2024

Konkrete v MF nie kvoli medvedom a to som spala uz aj pod širakom. Inde je to super napad a zazitok pre deti. Na SK asi uz len kempy su bezpecne..

simsalabim
26. júl 2024

Ja nie ani keby neboli medvede 😅

la_dolce_vita
26. júl 2024

Este mi napadlo, ze ten stan by ostal na mieste? Tak to len kemp. Chodit s nim na tury tiez nemyslitelne..

ariannazara
26. júl 2024

Nie bojím sa 😂

martinka13
26. júl 2024

Nie, bojím sa medveďov. Ale toto je jediný dôvod. Teda, keby som mala rada stanovanie....

beronsche
26. júl 2024

Nikdy! A to chodíme stanovať každý rok, ale len do kempov.
Plus by som sa bala okrem medveďov (ktorých je vo Fatre neúrekom!) aj búrok..

btus
26. júl 2024

@la_dolce_vita prečo? My máme stan pre 3 osoby a váži asi iba 2 kg.

tanyan
26. júl 2024

Ja by som nešla ani so sebou, bez ohľadu na medvede... 😅

vieronika14
26. júl 2024

@michaltat ahoj moj muz bol s detmi 5 a 3 rocnymi.
Celu noc robil ohren a deti super stastne mali pekny zazitok.

jaond19
26. júl 2024

@michaltat nie. Uz nechodime ani na túry. Proste je aktualna situacia (pre mna) nemyslitelná. A to sme roky chodievali do MF, VF, Zap.Tatry, Liptov.... s malymi detmi. Teraz ked povyrastli mi je to luto, ale neriskujem. Ani u nas na Považí uz sama do lesa nejdem na huby. A to som chodievala aktívne.

ssimusska
26. júl 2024

@michaltat Nie nešla by som ani sama🙂

la_dolce_vita
26. júl 2024

@btus a nosite ho na tury plus spacaky, karimatky a dalsie veci? Stravu, pitie pre vsetkych na 3 dni? Ja mam skusenost s tazkym ruksakom a je to trapenie... ☹

btus
26. júl 2024

@la_dolce_vita nie, nenosíme. My si radšej zaplatíme chatu aby sme išli na ľahko. Ale my potom prejdeme aj 40-50km za deň. Jasné - Nejaké jedlo áno, vodu samozrejme, ale dá s predsa najesť na útulniach, chatách, tak nebudem mať zbytočne ťažký ruksak. 🙂 Ja osobne toto "na ťažko" neuznávam. Čo "na ťažko " za dva dni, ja za dva, alebo jeden. 🙂

la_dolce_vita
26. júl 2024

@btus tiez by som nenosila stan. To balenie je dolezite, ja to vacsinou prezeniem a potom sa trapim 🙂. Hlavne voda je problem, ak nie je ziadna chata cestou. Ktovie ako to myslela autorka. S detmi asi nehrozia celodenne tury ako chodim ja a vidim, ze aj ty, mas moj obdiv.. 🙂

btus
26. júl 2024

@la_dolce_vita malo tam byť: čo na ťqažko za 4 dni, my na ľahko za dva 🙂 Napr išli sme s 10r dcérou V. Tatry. Spali sme na chatách a tak sme si niesli len oblečenie a nejaké jedlo. Boli sme na 5 dní. S ňou sa nedá ísť tak veľa. Ale v N. Tatrách prejde ako nič 25 km. 🙂

la_dolce_vita
26. júl 2024

@btus parada! Dcerka super! Tiez zvyknem byt na chate cez noc a na viac dni, rada chodim do Nizkych Tatier, Zapadnych, Rohace.. Tazky ruksak bol, ked som spala pod sirakom, inak tiez nemam problem.

lelelienka
26. júl 2024

Vobec by mi ani nenapadlo v tejto situacii ist na turu a uz vobec nie s detmi, ved pomaly kazdy den niekde hlasia vyskyt problemovych medvedov 🤦‍♀️

rozculena
26. júl 2024

nie,ani s deťmi ani bez.......ja som veľmi fajnová,čo sa týka postele a hygieny.
A teraz ešte tie medvede.....

h2
26. júl 2024

Nie, nešla, nie som typ do stanu. A to som v mladosti spala raz aj "pod širákom". Ale už by som tak nešla, s deťmi tým menej a v Malej Fatre už vôbec!

conquestor
26. júl 2024

@michaltat my sice nepôjdeme na túru ale ideme na 3 noci pod stan ...Úplne v pohode ale je pravda že do kempu ideme... 6r a 11r a svagrovci idú tiež s deťmi 3r 6r a 8r....

viestta
26. júl 2024

@michaltat ano, na miestach kde je stanovanie povolene uplne v pohode.