Kontakt na zákaznícku podporu Airbnb pre Slovensko a Česko
ahojte,
stala sa mi taka neprijemna situacia,
ze som si chcela rezervovat byt za 200e v auguste na dovcu, a bolo tam napisane, ze neplati sa vopred a ze sa iba rezervacia urobi, nic neplatite. ale chceli udaje z karty, tak som im dala. este tam dopisali aj ze mozne je zrusit rezervaciu d/mesiac pred prichodom/,tak som si myslela, ze nic nebudem platit. Oni mi tie peniaze uz strhli, nechapem to. myslela som ze ich strhnu, klasicky, ako ked bude po datume cize pred prichodom do destinacie, to co je za hlupost ? potom ich vratia spat, kebyze tam nepridem? kedze to rezervujem pol roka dopredu skutocne neviem ci tam na 100% pojdem,aj ked chcem samozrejme. dakujem za info. chcem im tam napisat ale neviem ako
@melanta nie, strhnute su z uctu, mala som tam 1200 e na ucte,, mam iba 1000e teraz.
Áno, disponibilný zostatok máš 1000 eur, ale tých 200 ti neodišlo. Máš to v rezerváciách. Máš ich na účte, ale nie k dispozícii. Pozri si rezervácie. Určite ich nemáš v debetoch ako debetnú položku, ktorá reálne odišla. Muž prenajíma cez airbnb, takto funguje rezervácia. Z účtu neodíde, ale je na účte rezervovaná pre ubytovanie a preto tie peniaze nemáš v disponibilnom zostatku. Uvoľní sa alebo sa stiahne v zmysle ako som písala včera.

Nestrhli ti ich, urobili rezerváciu, čiže tie peniaze sa akoby zablokovali. Ak prídeš, stiahnu si ich. Ak stornuješ v termíne, uvoľnia ti rezerváciu. Ak neprídeš alebo stornuješ po termíne, stiahnu si storno. Veď sama píšeš, že neplatíš, len sa urobí rezervácia. A to je tá rezervácia, že sa ti akoby zablokujú na účte, aby si ich nemohla použiť a aby si ich mala na účte keď príde k plateniu.