icon

Prepitné pri polpenzii

18. feb 2025

Ahojte, mám v hoteli zaplatenú polpenziou.
Je zvykom dávať napríklad pri večeri prepitné? A komu ho dať? Alebo nechať len tak na stole? Nedávať vôbec? Dať na konci pobytu? Pri každej večeri?
Ďakujem.

guudy
18. feb 2025

My davame sprepitne len za sluzby, ktore nemame zahrnute v cene pobytu. Cize v pripade polpenzie za obed, pripadne drinky/kavu v bare.

mk1111111111
18. feb 2025

Urcite nie, mozete dat na konci pobytu vsimne, ak budete spokojni s nejakym casnikom. Sprepitne davame len ked platime, napr., ak si dame po veceri v bare a hned to platime

lienka9
18. feb 2025

Podla toho ako to ma hotel nastavene.ked sme mali polpenziu -vacsinou je bez napojov,ked si objedname na konci vecere nam daju podpisat "ucet na izbu",a tam je moznost dopisat tringelt.vacsinou nedavam,lebo casnici sa len tak mihaju pri stole,ale ked bol casnik mimoriadne mily ,vtedy dam a to tam zapisem..ale nieje to povinnost,a asi to ani neocakavaju

autor
18. feb 2025

Ďakujem. Objednali sme si pitie a aj som ho platila po večeri. A tam som nechala aj tringelt

svetlonos
18. feb 2025

Nám hostia dávali rôzne. Jedna pani chodila do toho hotela kazdy rok a na konci týždňa dala 700e triangel. Bol pre kuchárov aj všetkých čašníkov. Všetkým sa rovnako rozdelil. Niektorí dávali priamo nám do ruky, každý čašník mal svoje stoly. Niekto daval kazdy večer, niekto na konci. Niektorí priamo povedali, ze je to len pre nás, konkrétne čašníčky, nie kuchárov ci inych!
Niektorí povedali, ze kuchárom dajú zvlášť a aj si ich dali zavolať ku stolu koli tomu.
A iny vedeli po rokoch ako to. hodi v konkrétnom hoteli vychcano a povedali potichučky- pod obrusom vľavo je 50e pre vás a vadu kolegyňu. Ďakujeme veľmi pekne za vzdy milý servis a úsmev napriek veľkému stresu, vidíme ako to tu chodí 😉.
Takže - nič vobec nemusíš! Niekedy stačí, keď sú hostia zlati a milí 🙂 Niky som nič nečakala ake vzdy som sa potešila- co iz za poďakovanie akebo tringelt. Chovala som sa aj s kolegyňou rovnako ku všetkým.
Je to všetko má tebe ako to cítiš a chceš, nik ta neukamenuje ked nedáš. Robila som v 4☆ hoteloch a tiež tam bola polpenzia so šalátový bufetom od 14:00 v cene. Teda realne ti kúpia mali všetko v cene okrem nápojov. Niektorí platili hneď, iny písali na izbu účet.