Turistika - prielom Hornádu
Absolvovali ste?ktorá časť je najkrajšia resp.najlahsia?
Keď mám strach z výšok dá sa to zvládnuť🤔fotky som videla všade boli reťaze na drzanie je nejaky úsek nebezpečný?
Boli sme, boli tam rodičia aj s 5ročnými deťmi v sandáloch, aj ja mám strach z výšok, zvládla som to v pohode. Najkrajšia časť je asi keď ideš ponad rieku, ale aj popri.. je to krásna túra, odporúčam všetkými desiatimi. Podľa mňa krajšia ako Suchá Belá, alebo Kláštorisko.
Ja sa priznám, že ja som to nezvládla a s plačom som sa vrátila k autu 😅 nedala som jeden úsek nad riekou. Ale normálni ľudia to zvládnu v pohode, aj môj vtedy 10-ročný syn.
Boli sme tam 2 krát a veľmi rada by som ešte videla tú krásu. Pre mňa tam bolo jedno miesto nepríjemné, skala prečnievajúca dosť nad vodou, musíš sa nakloniť do zadu, aby si ju po stupačkách obišla a držíš sa reťazí. No je to krátky úsek, keď som to dala ja, dáš to i ty. Je tam ozaj veľmi pekne.
My sme boli ked mal syn 8 a uplna pohoda. Ano je tam jeden usek ako pisu vyssie, ale podla mna nic hrozne. My sme isli velky okruh z Čingova, Tomasovsky vyhlad, Prielom hornadu, letanovsky mlyn a naspat popod Tomasovsky vyhlad do Čingova. A raz sme isli z Podlesku.
Boli sme tam 2 krát a veľmi rada by som ešte videla tú krásu. Pre mňa tam bolo jedno miesto nepríjemné, skala prečnievajúca dosť nad vodou, musíš sa nakloniť do zadu, aby si ju po stupačkách obišla a držíš sa reťazí. No je to krátky úsek, keď som to dala ja, dáš to i ty. Je tam ozaj veľmi pekne.
@hyta presne tam som to vzdala 🥹
My sme boli ked mal syn 8 a uplna pohoda. Ano je tam jeden usek ako pisu vyssie, ale podla mna nic hrozne. My sme isli velky okruh z Čingova, Tomasovsky vyhlad, Prielom hornadu, letanovsky mlyn a naspat popod Tomasovsky vyhlad do Čingova. A raz sme isli z Podlesku.
@matvejka125 my sme byvali v Čingove na chate, a kusok odtial zacinal turisticky chodnik. Len uz si nepamatam nazov, musim pozriet.
@luccija byvali sme na chate v Čingove. Kusok odtial zacinal turisticky chodnik, zlta znacka na Tomasovsky vyhlad, isli sme stale po zltej az pri Podlesok, Hrdlo Hornadu a potom po modrej cez prielom hornadu popod tomasovsky vyhlad naspat do Čingova. To bol taky okruh. Vsetko peši.
@luccija byvali sme na chate v Čingove. Kusok odtial zacinal turisticky chodnik, zlta znacka na Tomasovsky vyhlad, isli sme stale po zltej az pri Podlesok, Hrdlo Hornadu a potom po modrej cez prielom hornadu popod tomasovsky vyhlad naspat do Čingova. To bol taky okruh. Vsetko peši.
@ivanakal perfektne na 8 r super výkon.Znami boli na prielome Hornádu, ale tam kde boli ubytovaní prišiel majiteľ po nich autom som si nevedela predstaviť tú logistiku.Ze na začiatku nechám auto a ako sa dostanem späť🙂
@hyta presne tam som to vzdala 🥹
@fajnova mňa raz brat zobral do raja a mam pocit, že toto som ešte prešla celkom v pohode. Ale potom sme boli pri nejakej rokline cez ktorú bolo len prehodene brvno a tam som sa v strede zastavila a už nepohla. Brat ma musel preliezt a pomôcť mi. Odvtedy sa už bojím aj vo výťahu, takže tipujem ze keby sme šli teraz môžeme v tom aute plakat spolu 🤣
@ivanakal perfektne na 8 r super výkon.Znami boli na prielome Hornádu, ale tam kde boli ubytovaní prišiel majiteľ po nich autom som si nevedela predstaviť tú logistiku.Ze na začiatku nechám auto a ako sa dostanem späť🙂
@luccija decka maju strasne radi stupačky a skaly, cize tuto boli ako v 7.raji. Nestazovali sa ani chvilu. Ale tak oni su zvyknuti na take dlhsie tury.
Ja toto nepochopim, v Tatrach je tolko peknych tur, aj v Sl.raji. vyber inu, ked mas strach. Co mas z takej tury, ked sa cely cas klepes, ci to das, ci nie?
Práveže toto je niečo iné a zaujímavé tým, že je nad vodou a netreba šlapat hore🤣

Sú tam úseky kedy musíš ísť trošku cez svoje hranice ak sa bojíš výšok. Niekedy skala pretŕča a ty sa akokwby musíš nahnut a pridržiavať sa reťazou. Ja sa bojím výšok a zvládla som to. Záleží aký veľký máš strach ale absolvovala som to aj ako 12 ročná tj dajú to aj deti 🙂