Dodržiavate zastávky s deťmi aj v noci?
Aj pri jazde v noci?
Prvu cestu sme absolvovali do PO ked mal maly 3 mesiace a to bol predcasny, stali sme po 100 km potom zas po 100 a potom zaspal a spal az do ciela.. sedela som pri nom a kontrolovala...bol spokojny
Ja viem o dvoch hodinach, potom ma byt prestavka...ale asi záleží aké veľké je dieta..
Nie.. od 3 mesiacov dietata cestujeme dlhsie trasy a mame vyskusane, ze cim menej zastavok, tym lepsie. Kym bolo dieta vo vajci, cestovali sme zvycajne na noc, aby spalo. Ked bolo v sedacke a uz videlo von oknom, tak sme zacali jazdit cez den, lebo chcelo vidiet. Najcastejsie cestujeme k rodicom, co je cca 7 hodinova cesta a robime si 2 prestavky. Samozrejme, ak je potreba, tak viac, ale zvycajne nie je potreba.
Ak takto clovek necestuje niekolkokrat do tyzdna, tak myslim, ze dietatu sa nic nestane, ak nebude dodrziavat prestavky v 2 hodinovych intervaloch.
@cookie29 citala som to aj ja v skupine na fb deti v aute a mne sa dokonca zda ze vo vajíčku len pol hodinu a potom prestavka a väčšie dieťatko hodinu
Taktiez, kym spi a je klud ideme. Zastavka by ho len prebrala.
Necestujeme dlhe trasy kazdy den ani tyzden
@mimuska328 úprimne s takýmito častými prestávkami si neviem cestovanie ani predstaviť stať každú pol hodinu alebo hodinu niekde
Za chvíľu nebudú môcť byt vo vajci ank 5 minút. Jasne ze sú tam, keď je to potrebné aj dlhšie a hlavne ak by zaspali, tak ich nebudim po hodine.
Takže nie!!!
@mimuska328 deti do 6 týždňov sú citlivé. Ich chrbtica je krehká. Práve preto je tam pravidlo tých max 30 minút. Cite ak sa ide k lekárovi autom dieťa by nemalo zostať v sedačke v čakárni. Kvôli chrbtici, kostiam ale aj tlaku na vnútorne orgány. Ale zároveň ide o pravidelnosť. Nie jednu výnimočnú situáciu. U starších deticiek sa odporúča prestávka každé 2h minimálne 15 min potrebných na regeneráciu. Ale to platí aj pre dospelých. Samozrejme sú výnimky napríklad v noci keď dieťa pospi tak sme potiahli aj 4h. Ale úroveň závisí aj od dieťaťa. Je rozdiel 2kg a 4kg bábätko pri pôrode. Dieťatko v termíne a predcasniatko. Proste všetko treba brat s mierou. Práve preto sa pýtam na zdroj toho “vraj” lebo dezinformácií je nemalo.
Nechápem, keď v noci zaspí tak čo, malo by sa vybrať von na ruky na minútu, potrasiem ním a dám zase spať alebo ako? 😃 Či hodinu jazdy, hodinu ho nechám na voľno, či hodinu budem stáť na parkovisku? Či ako? 🫣
@cookie29 čiže úplne v pohode keď pôjdeme raz za mesiac na cca 1,5h trasu nič sa nestane? Lebo úprimne tiež si neviem predstaviť keď bude ešte aj spinkať a každú chvíľu budiť ved to by sme cestovali celý deň. Chápem že nie každý týždeň takto chodiť s bábätkom ale raz za čas ísť pozrieť rodinu si myslím ze nebude vadiť.
My sme vždy cestovali len cez deň a vtedy sme dodržiavali pauzu zhruba každú trištvrte hodinku hlavne kým bol malý bábätko ale on aj zle znášal cestu autom a vajíčko tiež neznášal čiže u nás to bolo až nevyhnutné

Zastávky po 1 hodine cestovania? To je nejaké nariadenie? Vždy som robila zastávky podľa potreby.