Dovolenka s deťmi v Čiernej Hore: Oplatí sa cestovať autom?
Ahojte, boli ste niekto s deťmi autom v Čiernej hore? Oplatí sa? Nejaké rady kde sa cestou zastaviť?
Cesta je masaker, musíte v nejakej krajine tam aj spät prespat. Určite neist bez prestávky. Za mňa-ja by som tam už druhýkrát nešla. Pomer/cena výkon sa my nepáčil. Je tam dosť draho a služby veľmi pokrivkávajú. Za tie peniaze som mohla mať lepšiu dovolenku. Aj keď zážitky máme pekné.
My sme tam boli kedysi busom, ale utkveli mi spomienky na otrasnú , dlhú cestu a ľadové more. S malými deťmi si viem predstaviť aj lepšie miesta na dovolenku a bez nekonečného cestovania.. Rok nato sme boli v Bulharsku a v porovnaní s Čier. Horou to bol raj. 😉
Bola som v Čiernej Hore autom, ale bol to road trip Chorvátsko + Čierna Hora. Úplne skvelá dovolenka, ale bola som len sama, s frajerom. S deťmi by som nešla, tá cesta je fakt hrozne dlhá. Skús si pozrieť letenky do Podgorice, 2 týždne dozadu boli asi za 60EUR v hlavnej sezóne a prenajmi si auto tam, ak chceš pozrieť krajinu. Nemyslím si, že je Čierna Hora lacná, ceny sú úplne porovnateľné s Chorvátskom.
My sme boli, ale dieťa už bolo v puberte. S malými deťmi by som neisla. Cesta tam bola masaker. Išli sme nerozvážne v strede júla, kedy v Nemecku začínajú prázdniny a všetci počerní inžinieri a lekári cestujú domov na juh. Takze kolóny, šóry, totálne obsrate nie že záchody na pumpách ale cele pumpy vrátane okolia. Cesta nám trvala 27 hodín. Úsek 7 km sme išli sedem hodín. Chceli sme prespať v Srbsku, ale muž si trúfol, že to dá. Ale neľutujeme, že sme tam išli autom. Každý deň sme niekde išli a bolo nám ľúto ostatných, čo strávili celý čas len na pláži. Je to nádherná krajina a pomerne lacná, ochotní a nápomocní ľudia.
@fajnova ďakujem, presne pre toto rozmýšľame ísť autom aby sme mohli po chodiť okolie, pripadne aj ísť o deň skôr a prespať cestou v inej krajine
Cesta je masaker, musíte v nejakej krajine tam aj spät prespat. Určite neist bez prestávky. Za mňa-ja by som tam už druhýkrát nešla. Pomer/cena výkon sa my nepáčil. Je tam dosť draho a služby veľmi pokrivkávajú. Za tie peniaze som mohla mať lepšiu dovolenku. Aj keď zážitky máme pekné.
@katkazatka ďakujem, áno premýšľame prespať cestou v inej krajine
@katkazatka ďakujem, áno premýšľame prespať cestou v inej krajine
@anonym_autor tam sme spali v Beograde a naspat Osijek.
@anonym_autor No my sme boli. Bola to naša prvá dovolenka, ale busom aj s dieťaťom. Cesta brutalne dlhá od Makarskej uff samé serpentíny ,malej zle,nedalo sa nikde zastať v noci, to bol trochu záhul. Ale keď je človek mladý zvládne veľa a neberie veci tak tragicky. Pozerá inou optikou a ten diskonfort absolútne nerieši.A navyše keď sme s dieťaťom dovtedy neboli, nemá s čím porovnať.
Ale zvládli sme a bola to super dovolenka. Boli sme aj v Albánsku, stálo to zato. Aj malá tam ochorela a museli sme zháňať lieky ešte tam..asi s klimy v bude.Ale deti zvládnu veľa. Po pár dňoch bolo ok a naozaj od vtedy chodíme každý rok vyše dvadsať rokov, ale sami autom. A s malými deťmi sme prešli veľký kus Európy.
@fajnova ďakujem, presne pre toto rozmýšľame ísť autom aby sme mohli po chodiť okolie, pripadne aj ísť o deň skôr a prespať cestou v inej krajine
@anonym_autor Na vašom mieste sto krát radšej Taliansko, alebo Grécko. Grécku sme boli s deťmi malými autom asi 6x lebo tam sa nám páčilo najviac.

My sme boli, ale dieťa už bolo v puberte. S malými deťmi by som neisla. Cesta tam bola masaker. Išli sme nerozvážne v strede júla, kedy v Nemecku začínajú prázdniny a všetci počerní inžinieri a lekári cestujú domov na juh. Takze kolóny, šóry, totálne obsrate nie že záchody na pumpách ale cele pumpy vrátane okolia. Cesta nám trvala 27 hodín. Úsek 7 km sme išli sedem hodín. Chceli sme prespať v Srbsku, ale muž si trúfol, že to dá. Ale neľutujeme, že sme tam išli autom. Každý deň sme niekde išli a bolo nám ľúto ostatných, čo strávili celý čas len na pláži. Je to nádherná krajina a pomerne lacná, ochotní a nápomocní ľudia.