Dovolenka v exotike
Ahojte, v októbri/novembri by sme chceli ist na dovolenku niekam do tepla. Budem v 4.mesiaci tehotenstva. Chcem sa spýtať skúsenejších cestovateliek, ktoru destinaciu by ste mi odporučili aby to bolo bezpecne co sa tyka najma pitnej vody a jedla? Nechcem riskovať nejaké faraónove pomsty a podobne.
V plane sme mali uz dlho thajsko alebo Bali ale teraz ako tehotná si nie som istá.
Ďakujem za tipy 🙂
mam precestovaneho pol sveta aj s detmi, a NIKDE sme nemali travacie problemy, a to sme konzumovali aj street food, aj sme si VZDY umyvali zuby vo vode z kohutika.....ale zasa na vsetko uplatñujem zdravy usudok, ten street food, co som videla v Kota Kinabalu na Jesselton point u mña zaradil spiatocku a isli sme do normalnej restiky...
@tenerifka Nemusíme ísť za každú cenu preto zvazujem kde je najmensie riziko.. streetfood by som odchádzala na kilometre a bolo by mi to aj veľmi ľúto.
Aj na Slovensku tehotná musí zvažovať co si v reštaurácii objedná, takže nemienim vôbec riskovať.
Vychádza mi to na nejaký rezort ako píšeš, Mexiko som pozerala tiež ale nikdy som tam nebola. Mimo rezort je to v pohode?
@tenerifka a meldivy mi prídu strašne nudné 😁 co som videla je to zakazdym len malý ostrovček, 4 palmy a 1 hotel. Mam pocit ze po 1 dní by nás to tam už nebavilo
V Mexiku nemusis jest mimo rezort, ale ak ides niekam na vylet, je to ok, my sme jedli aj mimo, sme spanielsky hovoriaci a labzovali sme hore-dole.
Maldivy su super, ostrov s vacsou dzunglou a nenudis sa, mne sa velmi pacil Coco Palm Dhuni kolhu, vyborne ubytovanie, jedlo aj sluzby, a cenovo tiez ok. Knihu, co som si priniesla, som vobec nedocitala, lebo vzdy bolo nieco ine a zabavnejsie....
Dubaj. Krátky let, čisto a teplo. MD sú super, ale tehotná by som ja osobne tak dlho neletela.
Zanzibar. Sú priame lety z BA, široký výber kvalitných hotelov,kde budete mať all inclusive, takže mimo kopy iného aj balená voda samozrejme zadarmo.
Ja som v 1 tehotenstve v 13 tyzdni letela do Kualy Lumpur, Singapur, Bali, Katar - stravovali sme sa sami v restikach, nic mi nebolo a jedlo som vobec neriesila...teraz v 2 tehotenstve som v 6 tyzdni bola na dovolenke v Dominikanskej rep., a v 24 tyzdni na Cypre - ale to som uz bola v rezorte...tiez vsetko ok 🙂
Ja by som na tvojom mieste isla do Dubaja. “Len” 6 hodinovy let a nevyskytuju sa tam tropicke choroby, v pripade zdravotnych problemov si myslim, ze nemocnice by si sa nemusela obavat.
V Thajsku som ja bohuzial ako v jedinej krajine dostala brusnu virozu so zvracanim a to som ani nejedla ziadne poulicne jedlo. Ja osobne by som do Thajska tehotna nesla a rovnako Bali, ani Karibik a takisto oblasti s vyskytom ZIKA virusu. Celkovo by som sa zameriavala na dostupnu zdravotnu starostlivost a jej uroven.
Ja som bola tehotna na Mauriciu, ale to som nevedela, ze som tehotna a teraz sme boli v 4tom mesiaci len na Sardinii. Uvazovala som este nieco na november, ale napriek tomu, ze s malymi detmi od ich narodenia sme precestovali vela krajin, vyslovene tropicku krajinu riskovat nechcem, nanajvys asi ten Dubaj. Takisto treba brat do uvahy, ze ten let s medzipristatim trva cca 6 + 6 hodin. Casove posuny, medzipristatie, je to fyzicky unavne a teda v tehotenstve nic moc. Priamy let sediet 11 hodin v lietadle je teda tiez masaker. Mne vadi suchy vzduch na palube, casto je tam zima ako v ruskom filme a ta tenka decka mne teda velmi nepomaha 😄

tak vsade pijes balenu vodu, ale v Thajsku napr.je hriech neochutnat ich street food, no 100% hygienu ti nikto nezaruci.
Moja osobna skusenost?
Ak by som bola tehotna, isla by som sa v tom obdobi vyvalit na Maldivy, do Mexika alebo do Dominikanskej., 5* a o nic sa nestarat