icon

Je lepšie na ostrove Korfu sever Acharavi alebo juhovýchod Messonghi?

21. jan 2026

Kto ste navštívili Korfu- je lepšie sever Acharavi ,alebo juho východ Messonghi ? Býva na juhu teplejšie more? ďakujem

alenka58
21. jan 2026

ja by som radšej Messonghi volila, more je teplejšie na východe a juhu, plytšie zátoky a nie je také otvorené ako na západe, ale v letných mesiacoch je to jedno

13072018
21. jan 2026

@anonym_autor ja by som volila JV. My sme boli na severe sice na zapade ale realne to more bolo v lete studene. Zas pri Acharavi mas asi najlepsiu plaz pre deti aku som zazila (Kalamaki) Kazdopadne by som v prvom rade isla na google maps a precitala si vsetky recenzie na dane plaze a podla toho sa rozhodla.

elief
21. jan 2026

My sme boli v Roda beach, neďaleko Acharavi a more bolo ako čaj

anonym_42f1c6
22. jan 2026

@anonym_autor My sme boli aj aj.Mali sme počasie ukážkové horúčavy a more bolo teplé všade .A páčilo sa nám aj v Acharavi, lebo sme zažili také perfektné vlny a teplučké more. Mne sa veľmi páčilo na ostrove. Pochodili sne to hlavné všetko. Nádherné je aj hlavné mesto Kérkyra. Palác cisárovnej Sisi Achilleion určite odporúčam. A najviac mi učarovalo v Paleokastritsa,ale tam je more studené a kamienky ,ale more aj tie zátoky nádherné 💙 Canal d 'Amour, Sidari tiež stojí zato pozrieť a plávať kanálom lásky. Chlapci boli nadšený z najkratšej pristávacej dráhy v Európe .Polovica dráhy je na mori. Neskutočný zážitok vidieť tak nízko nad hlavou lietadlá a pozorovať ako pristávajú.Najdete to na polostrove Kanoni .Nachádza sa tam aj nádherný biely kláštor Vlacherna a vidieť odtiaľ aj na myší ostrov. Boli sme aj v nádhernej vysokohorskej dedinke Lakones v krásnej rodinnej kaviarní s výhľadom na,západné pobrežie aj mužský kláštor. A samozrejme nesmel chýbať najvyšší bod PANTOKRATORa odtiaľ nádherné výhľady na celý ostrov. Obrovský zážitok. Hore sa nachádza aj kaviareň aj kláštor. Určite je čo obdivovať na Korfu. A na juhozápade ostrova sa nachádza nádherná pláž Halikounas.Naizaj rozprávkové. Proste krásne.

milosko28
3. feb 2026

Ja som bol posledné 3 roky 3x na Korfu, na juhu pri nadhernej pieskovej pláži Issos beach ubytovaný ,ale denne som cestoval vselikde inde. Bol som aj Acharavi ale tam sa mi zda ze vzdy su tam velke vlny akoby nonstop.. co na začiatku je cool ale postupne to obmedzuje pri plavani,atd... Ale ja mam rad pieskové plaze,skor juh ostrova... Ale Corfu je fakt nadherny ostrov,je tam vela vidiet nie je dobré zostať na 1 mieste.,napr aj výlet do Albanska alebo na ostrov Paxos...alebo vela pamiatok,nadherne hl.mesto....atd 🙂

autor
3. feb 2026

Ďakujem pekne za výborné tipy.