icon

Kde v Grécku je možné počas dovolenky navštíviť kostol?

merrymajer
26. dec 2025

Ahojte , už je pomaly čas riešiť dovolenku a tak sa chcem spýtať či niekto nevie poradiť oblasti v Grécku kde sa dá ísť na dovolenke aj do kostolíka na omšu. Minulý rok sme boli na Rhodose, ale tam nebol žiaden kostol . Viem že niekto bude hejtovat ale je to pre nas dôležité. Ďakujem

elenajezova
26. dec 2025

To je asi dosť problém si myslím...

muchotrafka298
26. dec 2025

Akoho ste vierovyznania? Pravoslavni? Lebo Greci su. Jedine kostoly, kde boli aj bohosluzby som videla v Atenach alebo Solune.

alenka58
26. dec 2025

@merrymajer na Rhodose je kostol vo Faliraki a konajú sa tam pravidelne omše - samozrejme pravoslavny a taktiež aj na iných ostrovoch, neviem kde ste ale aj na pevnine je veľa chrámov kde sa konajú omše

mamina7070
26. dec 2025

@merrymajer paci sa

KDE NÁJDETE RÍMSKOKATOLÍCKE KOSTOLY

GRÉCKO

Katedrálna Bazilika sv. Dionýza Areopagitu – Atény
Katedrála Nepoškvrneného počatia – Solún
Katedrála sv. Františka z Assisi – Rodos
Katedrála sv. Jakuba a sv. Krištofa – Korfu
Kostol sv. Marka – Zakynthos
Katedrála sv. Jána Krstiteľa – Santorini
Kostol Panny Márie Ružencovej – Mykonos

ak sa nahodou neda da sa pozriet aj online prenos zo sv omse na youtube

petronelag
26. dec 2025

V Taliansku je veľa katolíckych kostolov a bazilík.

mamina7070
26. dec 2025

tu najdes rozpis sv omsi na Rhodose http://www.catholicchurchrhodes.com/default.asp...

rimskokatolicke

pr85
26. dec 2025

@merrymajer toto isté som riešil, keď sme boli Tunisku. V tej lokalite neboli žiadne kostoly, len mešity. Tak som sa v nedeľu pomodlil na hoteli.

anonym_7eb7b4
26. dec 2025

@merrymajer Na Rhodose máš plno kostolov https://mapy.com/s/belehetofo
@pr85 V Tunise je zopár kostolov https://mapy.com/s/pejatacaju

anonym_69a4ef
26. dec 2025

To sa divím, síce mimo Európy na dovolenku nechodíme ale kamkoľvek sme šli na dovolenku mama vždy našla kostol. Nie vždy rímskokatolícky....Keď pravoslávny tak pravoslávny.

mirage
26. dec 2025
@petronelag

V Taliansku je veľa katolíckych kostolov a bazilík.

@petronelag to je odpoved ako.. Na kolko stupnov upiect ruzovy stejk? Kura robim na paprike..

marianarem
26. dec 2025

@merrymajer Tak ja myslim, ze hocikde, kde ziju aj miestni, su niekde v blizkosti aj funkcne kostoly. My chodime na privaty normalne v mestach/dedinach a vacsinou nejaku bohosluzbu vidim. Ta pravoslavna bohosluzba je ale ina, ak vam to nevadi.

anonym_abbaa6
26. dec 2025

Ked nemas moznost katolickej sv.omse,plati aj ineho krestanskeho obradu,napr.pravoslavna liturgia,dokonca mozes prijimat Eucharistiu

pr85
26. dec 2025
@anonym_abbaa6

Ked nemas moznost katolickej sv.omse,plati aj ineho krestanskeho obradu,napr.pravoslavna liturgia,dokonca mozes prijimat Eucharistiu

@anonym_abbaa6 Ale pravoslávni kňazi eucharistiu katolíkom nedávajú, lebo nás považujú za heretikov.

anonym_abbaa6
26. dec 2025
@pr85

@anonym_abbaa6 Ale pravoslávni kňazi eucharistiu katolíkom nedávajú, lebo nás považujú za heretikov.

@pr85 za výnimočných okolností a pri vážnej núdzi môže katolík prijať sviatosti (vrátane eucharistie) od pravoslávneho kňaza

elief
26. dec 2025

Gréci sú silno veriaci, kostoly sú všade... Samozrejme, pravoslávne

pr85
27. dec 2025
@anonym_abbaa6

@pr85 za výnimočných okolností a pri vážnej núdzi môže katolík prijať sviatosti (vrátane eucharistie) od pravoslávneho kňaza

@anonym_abbaa6 To áno, z našej katolíckej strany tam nie je problém, ale pravoslávni nás nepovazuju za hodných prijať ich eucharistiu.

hopsas
27. dec 2025

@merrymajer pripnem sa lebo ja som toto leto nenašla nikde ani Google mi neporadil.