icon

Odporúčania na letnú dovolenku pri mori pre rodiča s tromi deťmi

26. mar 2026

Ahojte,

nemam s tymto absolutne ziadnu skusenost, ale potrebovala by som poradit a verim, ze mnohi mate vela skusenosti a snad budete ochotni poradit 🙏🏻

Potrebovala by som odporucit dovolenku letecky k moru, idealne niekedy pocas jula pre jedneho dospeleho a 3 deti vo veku 13, 10 a 4 rokov, idealne so stravou. Kam by ste odporucali ist, ak rodina nema zrovna velky rozpocet na dovolenku a kolko by to zhruba stalo? Ako velmi sa lisi dovolenka na termin x mesiacov dopredu a last minute? Je vobec mozne zohnat last minute pre rodinu v takejto zostave? A teda idealne nieco, co bude pod zastitou nejakej cestovky, nie "na vlastnu past", kedze by isla len zena s detmi bez znalosti jazyka.

Dakujem krasne za odporucania ❤️

anonym_3d7f4b
26. mar 2026

@anonym_autor Rozpočet?

anonym_2ab085
26. mar 2026

Tak my ideme do Turecka na 11dni,do 5000eur sme sa zmestili.
Tunisko je tiez z tych lacnejsich.
A ono teraz mozno aj ceny pojdu este dole,kedze ludia sa boja a dovolenky hufne stornuju.Za to Europa pojde hore.

katkaseiner
26. mar 2026

Ak chce ta rodina dovolenku cez cestovku, predpokladám ze bude platit ako za 2 dospelych a 2 deti - zda sa mi že je to všetko stavane tak. Bolo by fajn udat aj rozpocet, dovolenka letecky v sezone s AI uz nie je lacna zalezitost. Skus pozriet Bulharsko ci Tunisko, a nezanedbat citanie recenzii - su velmi dolezite

anonym_03e5f2
26. mar 2026

@anonym_autor na lacnú dovolenku letecky je už neskoro, to si sa mala obadať v decembri a max začiatok januára, kedy boli fakt lacné letenky na leto. Rovnako najlepšie hotely (kde je aj cena veľmi prívetivá) sú už rozchytané. Mňa vyšla dovolenka pre 4 osoby 1200€ ale kúpila som ju na začiatku januára a nie cez cestovku.

muchotrafka298
26. mar 2026

Tu jedine rodinnu izbu, co su dve spojene izby, kedze ides s 3 detmi, ktore nemozu byt predpokladam dve z nich sami na izbe. Ak beries dve izby, nie je garantovane, ze ich budes mat pri sebe v danom hoteli. Tieto izby uz teraz nezozenies, tie su vypredane skoro ihned, ak sa objavia v dobrych cenach. Lebo ich neponuka kazdy hotel a tiez ich nema v ponuke kazda CK.

andrejka2424
26. mar 2026

Mrkni napr.Bulharsko, Albánsko v Čedok, Fisher. Do apartmánu by ste sa pomestili. Ale je ich málo a sú drahšie. Alebo autobusom do Chorvátska,Talianska. So stravou cez cestovku tie najlacnejšie 3* hotely počítaj min.od 2000-2500 eur a vyššie.

anonym_319bed
26. mar 2026

Veď klikni na Inviu a zadaj termín, osoby, vek a kalkulačka ti vypočíta aj cenu.

belllinka
26. mar 2026
@muchotrafka298

Tu jedine rodinnu izbu, co su dve spojene izby, kedze ides s 3 detmi, ktore nemozu byt predpokladam dve z nich sami na izbe. Ak beries dve izby, nie je garantovane, ze ich budes mat pri sebe v danom hoteli. Tieto izby uz teraz nezozenies, tie su vypredane skoro ihned, ak sa objavia v dobrych cenach. Lebo ich neponuka kazdy hotel a tiez ich nema v ponuke kazda CK.

@muchotrafka298 preco by nemohla ist na izbu 2+2? Nemusi mat rodinnu

anonym_e6519f
26. mar 2026
@muchotrafka298

@muchotrafka298 nemusia rodinnu. Ved budu brany ako 2+2. To vedia aj ako standard. My sme 2 dospeli a 2 deti a neberieme rodinnu izbu nikdy

Autorka, treba napisat rozpocet 🤷‍♀️

belllinka
26. mar 2026
@anonym_03e5f2

@anonym_autor na lacnú dovolenku letecky je už neskoro, to si sa mala obadať v decembri a max začiatok januára, kedy boli fakt lacné letenky na leto. Rovnako najlepšie hotely (kde je aj cena veľmi prívetivá) sú už rozchytané. Mňa vyšla dovolenka pre 4 osoby 1200€ ale kúpila som ju na začiatku januára a nie cez cestovku.

@anonym_03e5f2 uz aj so stravou a vsetkymi poplatkami?

muchotrafka298
26. mar 2026

Ved moze mat dve izby, ale rozdelenie izieb je plne v kompetencii hotela. To znamena, ze barsco povedia v CK, ako budu izby vedla seba, hento a tamto, ale v reale to tak byt nemusi. A neviem si osobne predstavit, ze deti 13 a 10 rokov budu v izbe nikde na druhej strane hotela.

anonym_03e5f2
26. mar 2026
@belllinka

@anonym_03e5f2 uz aj so stravou a vsetkymi poplatkami?

@belllinka s polpenziou. Keďže 90% budeme mimo hotela. A všetky poplatky myslíš ako? Výlety a vstupy? Tie sú + 600€ aj s prenájmom auta na 3 dni celodennym výletom na lodi - všetko však mám booknuté už od januára. Teraz by to celé vyšlo minimálne 4-5k

anonym_e6519f
26. mar 2026
@muchotrafka298

Ved moze mat dve izby, ale rozdelenie izieb je plne v kompetencii hotela. To znamena, ze barsco povedia v CK, ako budu izby vedla seba, hento a tamto, ale v reale to tak byt nemusi. A neviem si osobne predstavit, ze deti 13 a 10 rokov budu v izbe nikde na druhej strane hotela.

@muchotrafka298 ale preco by mala brat dve izby? Ved normalne, jednu standardnu izbu pre 2+2

belllinka
26. mar 2026
@muchotrafka298

@muchotrafka298 co stale tocis o dvoch izbach? Ved budu mat jednu izbu pre dvoch plus 2 pristelky

muchotrafka298
26. mar 2026
@belllinka

@muchotrafka298 co stale tocis o dvoch izbach? Ved budu mat jednu izbu pre dvoch plus 2 pristelky

@belllinka ale nie do kazdej izby vies dat 2 pristelky. To je idealny stav, ked mas obrovsku izbu, kde mas 2 postele normalne alebo jednu velku a dalsie dve postele, ktore su pristelky. Ze nemas roztahovaci gauc, nemas tam niekde nejaku postel, co rozlozis skladaciu. Moja kamaratka bola na Cypre, kde mali ako pristelku normalnu regulernu tretiu postel v izbe, sice to bolo stiesnene, ze sa tam ledva otocili, ale ich dieta malo normalnu postel. Naopak v Turecku mali pristelku roztahovaci fotel v 5* hoteli. Takze nikdy nevies, ake su tam pristelky alebo ako bude izba vyzerat.

belllinka
26. mar 2026
@muchotrafka298

@belllinka ale nie do kazdej izby vies dat 2 pristelky. To je idealny stav, ked mas obrovsku izbu, kde mas 2 postele normalne alebo jednu velku a dalsie dve postele, ktore su pristelky. Ze nemas roztahovaci gauc, nemas tam niekde nejaku postel, co rozlozis skladaciu. Moja kamaratka bola na Cypre, kde mali ako pristelku normalnu regulernu tretiu postel v izbe, sice to bolo stiesnene, ze sa tam ledva otocili, ale ich dieta malo normalnu postel. Naopak v Turecku mali pristelku roztahovaci fotel v 5* hoteli. Takze nikdy nevies, ake su tam pristelky alebo ako bude izba vyzerat.

@muchotrafka298 jasne ze nevies dat do kazdej izby, tak si snad bude vyberat hotel, ktory ma v ponuke 2+2. A s obmedzenym rozpoctom asi nebude uvazovat nad dvomi samostatnymi izbami a ani nad rodinnou izbou.

anonym_2ab085
26. mar 2026

Toto bude dalsia s tych,co si myslia,ze sa zmestia do 1000eur,ked ani zaklad neuvedie,do akej sumy moze ona ist.

muchotrafka298
26. mar 2026
@belllinka

@muchotrafka298 jasne ze nevies dat do kazdej izby, tak si snad bude vyberat hotel, ktory ma v ponuke 2+2. A s obmedzenym rozpoctom asi nebude uvazovat nad dvomi samostatnymi izbami a ani nad rodinnou izbou.

@belllinka vies ked chces. Ja som tu par rokov dozadu videla v jednej z cestovatelskych skupin izbu pre 4 osoby, mali byt tiez 2+2. Tam boli vedla seba v rade 4 postele narvate, z toho dve nejake rozkladacie (zlozene na postel a nedalo sa s tym pohnut) a jedine co mohli tak skocit do postele rybicku. Lebo postele boli od steny k stene a bol pri nohach asi 30 cm uzky "prechod". Paci sa za niekolko tisic...toto znie ako vtip, aj sa urcite zasmeju tu baby na tom, ale NIE JE.

muchotrafka298
26. mar 2026
@anonym_2ab085

Toto bude dalsia s tych,co si myslia,ze sa zmestia do 1000eur,ked ani zaklad neuvedie,do akej sumy moze ona ist.

@anonym_2ab085 tu maju casto zeny absolutne nerealne predstavy o tom, ze co kolko stoji.A myslia si, ze si kupia 4* all inclusive hotel v hlavnej sezone za 300 EUR na osobu, letecky. A pritom staci pozriet na googli a vyhladat si jednotlive CK alebo agentury a hned vidia, na com su.

autor
26. mar 2026

Super, dakujem pekne za info, dobre vediet, ze ak cez cestovku, tak treba uz v decembri predchadzajuceho roka...toto neviem, lebo my (nasa rodina) cestujeme vzdy na poslednu chvilku (kedze je nas viac a vzdy sa nieco neplanovane udeje: choroba, uraz a pod.) a na vlastnu past, takze najdeme aj cez rozne zahranicne web stranky volne ubytko za dobre ceny, nemame problem s jazykom ani uplne limitovany rozpocet...toto riesim pre inu rodinu, ale tam nie su natolko flexibilni kvoli roznym okolnostiam....a ano, mozem si to vsetko nastudovat na internete, ale potrebovala som aspon zakladne info a tipy rychlo...takze vdaka vsetkym, ktori si odpustili tie primitivne komentare a napisali komentare k veci ❤️

anonym_0acbd8
27. mar 2026

Ja idem na dovolenku sama s 3 deťmi-16,12,3. Vybrali sme Bulharsko,izbu mame klasickú 2+2,kedze najstaršie dieťa sa už berie ako dospelé