Potrebujú deti pas na cestu do Rakúska?
Ak chceme ísť do Rakúska do Family parku, potrebujú deti pas? Ďakujem
@sunnygirl44 do každej cudziny (ciže aj do Rakúska či ČR) deti potrebujú to isté, čo dospelí. Čiže ak stačí dospelému OP, stačí aj dieťaťu (samozrejme OP s fotkou).
Je to zahranicie? Je. Takze aj deti potrebuju doklad - pas alebo op s fotkou. Do Rakuska by som to bez dokladov neriskovala. Stale kontroluju hranice. Chodime casto, zatial nam doklady nekontrolovali, ale clovek nikdy nevie. Uz som videla, kedy autu pred nami kontrolovali doklady.
A hlavne neriskuj bez dokladu, v poslednej dobe Rakusania zvyknu dost kontrolovat (chodim cez hranice 2-3x tyzdenne).
Veru som nikdy nič pre deti nemala. Teda ked sme šli do Family parku. Len poistenie.
@4stanka4 nechválim sa a myslím, že rozumu mám dosť. Nechápem, prečo má urážaš. S deťmi cestujeme po svete, ale na pár hodinový výlet ( do Rakuska alebo Čiech) som proste pas nebrala, keď boli 4-5 ročné. Nikdy mi nikto nič nekontroloval. Toľko moja mnohoročná skúsenosť.
@martinka13 tak to si mala stastie 🙂 ini ho nemali a museli nie jednoducho dokazovat, ze deti su ich (ako si to ti colnici overia, ked nemas cestovny doklad)
@martinka13 zjavne toho rozumu moc nemas...
@4stanka4 tiez nechapem,cez hranice s detmi bez dokladov,fakt viac odvahy ako rozumu
viackrat zvyknem vybehnut do AT ked som u brata - zije v BA. Kedze pravidelne som nebravala pasy - a ano, parkrat sli deti len tak, bez dokladu -- som sa nastvala a dala im spravit OP s fotkou - tie nosim v penazenke. Takze uz nahodny vylet do AT je s dokladmi ako ma byt ;) a potvrdzujem slova
@simsalabim - coraz castejsie kontroluju hranice a dokonca uz som musela stahovat aj vsetky okna - mam tonovane skla vzadu - co sa mi uz roky nestalo. A doklady chceli iba vidiet, ze su - nekontrolovali. Takze uz by som bez dokladov len tak nesla
@martinka13 tak ty si teda zabila 🤦🏻♀️. Fakt si mala šťastie. To môžem povedať aj ja,že nikdy nás počas cesty do AT nekontrolovali na doklady,ale neodvážila by som sa nevziať.
@kaktusik007 to sťahovanie okien je od minulého roka,keď sem prichádzali migranti
@tetapetra no ja som zacala chodit castejsie do AT na jesen a az teraz sa mi stalo prvy krat, ze chceli okna dolu
@martinka13 Prosim, aky je rozdiel na hraniciach, ked idem iba par km na otocku a ked idem na 2 tyzdnovu dovolenku? Rovnako prekracujem hranice. Rovnako potrebujem doklady. Je taky problem ich zakazdym zobrat, ked ides za hranice, ked uz ich mas? Ak mas pas pre deti a nechce sa ti to stale riesit, tak im daj urobit op. Op v penazenke nezavadzia.
@martinka13 Pred kolkymi rokmi boli tvoje deti male? Lebo neda sa porovnavat situacia teraz a vtedy. Teraz stale kontroluju hranice. Ak prejdeme hranice do 10 minut, tak to uz neberieme ani ako zdrzanie.
@martinka13 Človeče, už som si myslela, že som tu čítala všetko, ale aby niekto nebral deťom pas do cudziny "na pár hodinový výlet" 🤦 Napr. v Zoo v ČR chceli od nás pri vstupnom pre potvrdenie veku pas. A ako chceš legitimovať deti, keď sa niečo stane? Poistením? Vážne?
@autorka prosím ťa, vážne treba pas alebo OP s fotkou, ako ti tu píšu ostatné dievčatá

Nie, nepotrebujú deti pas. Stačí OP s fotkou.