Rodinný výlet do Palerma - poraďte detské ihriská, kútiky a reštaurácie
Ahojte, ideme na jar par dni do Palerma, s detmi (5&7). Mate nejake tipy na detske ihriska, kutiky v restikach a podobne? Pamiatky a podobne mam nastudovane len nejake tipy pre deti tazko najst… jeden den stravime urcite na plazi Mondello.. Ak mate tip aj na dobry Airbnb, napiste. Dakujem
@anonym_autor pripnem sa ak môžem.
Bola som rozhodnutá kúpiť letenky na jar. Do piatej dospelej dcéry má začal odhovárať tak som zatiaľ nekúpila nič. Údajne je tam všetko špinavé.tak neviem
@anonym_cfb273
Mas pravdu velmi orajdane mesto, mne to az tak nevadilo len ma to prekvapilo vedlajsie ulice v starom meste ako dakde v osade.
@anonym_cfb273
Mas pravdu velmi orajdane mesto, mne to az tak nevadilo len ma to prekvapilo vedlajsie ulice v starom meste ako dakde v osade.
@anonym_f986e3 máš pravdu, ale stojí zato, bola som viac x ale nie s deťmi
muz bol minuly rok a povedal jednu jedinu vec, hlavne ulice fajn, ale do vedlajsich (menej hlucnych ulic) by vecer ani ako chlap nevkrocil. osarpane, skarede, znicene, nikdy nevies, koho tam stretnes.....
detske ihriska pozri na openstreetmap, tam su vsetky nakreslene a potom podla google auticka by som pozrela, ako vyzeraju v realite
muz bol minuly rok a povedal jednu jedinu vec, hlavne ulice fajn, ale do vedlajsich (menej hlucnych ulic) by vecer ani ako chlap nevkrocil. osarpane, skarede, znicene, nikdy nevies, koho tam stretnes.....
detske ihriska pozri na openstreetmap, tam su vsetky nakreslene a potom podla google auticka by som pozrela, ako vyzeraju v realite
@lucik194 prosim ta ako mam na openstreetmap hladat ihriska? Neviem ci som slepa alebo co ale nevidim tam moznost hladat takto konkretne... vdaka
no ak to tam nie je zadane s popiskom, tak to nenajdes, to je problem OSM, ja toto vyuzivam len na SKK, v IT neviem ako funguju, treba vyskusat.
normalne na OSM maju ihriska popis "playground" a taku ikonu dvoch osob na preklapacke, vyskusaj tak vyhladavat.
tym, ze OSM riesia dobrovolnici, moze tam ikona byt, ale budu chybat popisky......
este by som vyskusala toto pozriet
https://mominitaly.com/visiting-palermo-with-kids/
je tam par detskych ihrisk spomenutych
ach jaj. ťažko sa toto číta. Sklamaný môže byť skutočne len človek bez akejkoľvek znalosti jeho tisícročnej histórie, reči, krajiny, kuchyne, kultúry, literatúry.... Do Palerma nechoďte, keď očakávate pohodlnú, nablýskanú dovolenku, toto mesto nikdy také nebude. S deťmi by som zvážila, či ísť. Ale nie je to vylúčené, vždy sa nájdu miesta kde s deťmi viete stráviť pekný čas. Kľudne napíšte, možno Vám poradím. príklad: https://www.palermobimbi.it/Parchi_Cittadini_a_...
Do tejto diskusie som sa zapojila len preto, že som asi citlivá na tento kúsok našej planéty a na každého kto ho jednoducho nepochopil, ale vie ho pomenovať.
ach jaj. ťažko sa toto číta. Sklamaný môže byť skutočne len človek bez akejkoľvek znalosti jeho tisícročnej histórie, reči, krajiny, kuchyne, kultúry, literatúry.... Do Palerma nechoďte, keď očakávate pohodlnú, nablýskanú dovolenku, toto mesto nikdy také nebude. S deťmi by som zvážila, či ísť. Ale nie je to vylúčené, vždy sa nájdu miesta kde s deťmi viete stráviť pekný čas. Kľudne napíšte, možno Vám poradím. príklad: https://www.palermobimbi.it/Parchi_Cittadini_a_...
Do tejto diskusie som sa zapojila len preto, že som asi citlivá na tento kúsok našej planéty a na každého kto ho jednoducho nepochopil, ale vie ho pomenovať.
@anonym_fe670c dakujem za info, mozete si nastolit vnutorny pokoj, nechystame sa na nablyskanu pohodlnu dovolenku 😀 Nevidim dovod preco s detmi neist, prave naopak, chcem aby deti spoznali kusok ineho sveta, historie, pamiatok a gastronomie. Samozrejme clovek pri cestovani s detmi musi bilancovat a to, ze budeme pripraveni za ktorym rohom moze byt napriklad nejake ihrisko alebo nieco co ich zaujme, len zlepsi zazitok z poznavania.
@anonym_fe670c a dakujem za super link, presne taketo info som potrebovala ;)

@anonym_autor pripnem sa ak môžem.
Bola som rozhodnutá kúpiť letenky na jar. Do piatej dospelej dcéry má začal odhovárať tak som zatiaľ nekúpila nič. Údajne je tam všetko špinavé.tak neviem