SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY RAS AL KHAIMAH HILTON DOUBLE TREE MARJAN ISLAND. Máte skúsenosti?
Prosím poradte ideme sem 1 raz a nevieme čo a ako ? Ďakujem
Presne co konkretne nevies?
Priletis do Dubaja a odtial by si mala mat z cestovky zabespeceny transfer na rash al kajman
Bus odporucam a dubaj navštíviť cca hodinu od hotela je to da sa ist aj taxi ale je to drahsie,hotel super je akurat teraz je tam cca 50 stupnov, my sme boli v maju a bolo ram 40 stupnov
My sme boli v Dubaji pred 5 rokmi, v sept. Bolo tam 45 stupnov,bez klimy by som neprezila. Normalne sa von nedalo vydrzat,este aj zastavky su tam klimatizovane. Takze urcite by nabuduce volila obdobie november-april🙂 mala som aj neprijemnu skusenost,poprhlila ma meduza,prvykrat v zivote,no bolest neskutocna. Manzel nechapal,ved meduzy bezne poprhlia. No ja som mala stastie na extra meduzu,po ktorej mi ostalo dodnes spalene koleno , musela som vybrat aj troje ATB , bola to normalne popalenina takze pozor na meduzy v teplych vodach. Cize kvoli meduze a bolestiam som nestihla ist na Burj kalifu:( no taky luxus vsade,ze klobuk dolu🙂 bezpecnost super🙂 a co sa tyka penazi,my sme menili priamo tam v banke. Da sa aj cez bankomat, len poplatok tam bol,no nepamatam uz kolko cca di 20 eur.
@cawes letíte priamo a odkiaľ? prečo práve teraz, ked su tam také horúčavy? či nie je to tam také strašné? rada by som tam išla, aj pozeram letenky, len sama neviem, kedy je tam vhodné ísť
@arasidka11 urcite najvhodnejšie obdobie je marec/april prip. zaciatok maja a potom oktober, november... teraz tam je horuco, vlhko, nie velmi znesitelne... 2 tyzdne dozadu este o 22 vecer 40tky...
@arasidka11 my sme boli teraz prvy majovy tyzden a skoro som sa upiekla 40'tky,nikdy viac
@arasidka11 tak vseobecne je tam podla mna "inych" 40'C nez u nas, ale oktober, november su idealne... dobre zmyslas 🙂 absolvovala som Emiraty v januari, marci, aprili, maji, juli, oktobri, novembri - v januari najchladnejsie, v maji som bola tento rok a teda na mna uz bolo horuco (ale ja zas neznesiem teploty viac ako 25'C u nas), no oproti julu slaby odvar 🙂 ale prezila som... lepsie vsak bolo v marci, aprili - a to tento rok v polovici marca bolo znacne teplejsie ako vlani zaciatkom aprila... ak sa nic skor nepritrafi, idem zas v polovici oktobra...
@simaleja ahoj, boli sme v Emiratoch aj v juli aj v auguste. Tie teploty vobec neboli take strasne (podla nas uplne OK 🌴🌞🏖 ) ale my mame radi teplo a nie sme cele dni iba na plazi. Treba sa natierat 50tkou, pit vela vody, vo waterparku si dajte klobuky a nechodte bez topanok po betone. Z letiska chodte taxikom alebo si objednaj predom online Blacklane alebo sa informuj v hoteli ci nemaju shuttle bus (my sme boli v inych hoteloch ako je ten co uvadzas). Peniaze si tam vyber z bankomatu.
@missdiva o ďakujem ta rady , takze nemusím doma zamienať Eura na doláre a tam na ich menu ?
My mame zabezpečený trasnsfer ale ak chceme ísť mimo hotela vtedy čo je fobre zobrať taxík či ich bus ?
A posledná otázka mimo hotela muži dlhé nohavice a môžu krátke tričko a ženy dlhé nohavice/sukňu + zahalené ramena ?
@simaleja kludne aj kratke nohavice... nehodi sa to v mesitach, obchodnych centrach... mnohe miesta to maju definovane... zbal tenky sveter do tasky a v najhorsom sa prezlecies... z RAK je lacnejsie asi skor busom, ale inak taxiky nie su az tak drahe... a dirhamy vymenis aj tam, pripadne vyberies rovno z bankomatu - ja mam banku kde mam vybery zadarmo vsade na svete, niektore bankomaty si uctuju poplatok tam, ale na to si este pred vyberom upozornena, takze transakciu mozes odvolat... no a eura tam vymenis v pohode, ceske koruny napriklad nie... urcite nemen na letisku, neoplati sa to, kedze mate transfer, vymenu by som riesila inde, keby potrebujes na taxik, vymenila by som len malu ciastku a zvysok inde
@simaleja nemusis menit eura na dolare. Vymenis tam z eura alebo vyberies z bankomatu. Muzi kludne kratke nohavice a zeny nejaky cardigan co si prehodis na miestach kde bude upozornenie. Na vylety v meste a blizkom okoli odporucam taxi. Na vylety dalej sme si objednali tour guide cez viator, sli sme na jazdu v jeepe na piesočných dunach spojenu s návštevou beduinskeho kempu a na jednodnovy vylet do Abu Dhabi.

@simaleja co konkretne neviete?