icon

SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY RAS AL KHAIMAH HILTON DOUBLE TREE MARJAN ISLAND. Máte skúsenosti?

simaleja
17. júl 2018

Prosím poradte ideme sem 1 raz a nevieme čo a ako ? Ďakujem

nellita
17. júl 2018

@simaleja co konkretne neviete?

cawes
17. júl 2018

Presne co konkretne nevies?
Priletis do Dubaja a odtial by si mala mat z cestovky zabespeceny transfer na rash al kajman

simaleja
autor
17. júl 2018

@nellita ďakujem musím zameniť Eura ? Či radšej tam ? A je to pravda že muži musia mat dlhé gate ?

simaleja
autor
17. júl 2018

@cawes áno áno , a je to pravda že počas letu nie je zabezpečené jedlo, pitie len za poplatok ? A čo nám odporúčate tam vidieť a ako by sme sa tam mali premiestňovať, ako z taxíkom či busom ?

nellita
17. júl 2018

@simaleja to lepsie je mat doláre v tychto krajinach a pokial chces ist von mimo rezortu alebo do mesity musi mat zena dlhe nohavice,bluzku s dlhym rukavom a prikryté vlasy. Inak v hoteli môŽeš mat aj krátke nohavice ram to toleruju

nellita
17. júl 2018

Bus odporucam a dubaj navštíviť cca hodinu od hotela je to da sa ist aj taxi ale je to drahsie,hotel super je akurat teraz je tam cca 50 stupnov, my sme boli v maju a bolo ram 40 stupnov

arasidka11
17. júl 2018

@simaleja idete tam teraz v lete?

ema32
17. júl 2018

My sme boli v Dubaji pred 5 rokmi, v sept. Bolo tam 45 stupnov,bez klimy by som neprezila. Normalne sa von nedalo vydrzat,este aj zastavky su tam klimatizovane. Takze urcite by nabuduce volila obdobie november-april🙂 mala som aj neprijemnu skusenost,poprhlila ma meduza,prvykrat v zivote,no bolest neskutocna. Manzel nechapal,ved meduzy bezne poprhlia. No ja som mala stastie na extra meduzu,po ktorej mi ostalo dodnes spalene koleno , musela som vybrat aj troje ATB , bola to normalne popalenina takze pozor na meduzy v teplych vodach. Cize kvoli meduze a bolestiam som nestihla ist na Burj kalifu:( no taky luxus vsade,ze klobuk dolu🙂 bezpecnost super🙂 a co sa tyka penazi,my sme menili priamo tam v banke. Da sa aj cez bankomat, len poplatok tam bol,no nepamatam uz kolko cca di 20 eur.

simaleja
autor
18. júl 2018

@arasidka11 áno v sobotu

simaleja
autor
18. júl 2018

@ema32 takze radšej doma zameniť Eura na doláre

kacusik69
18. júl 2018

@simaleja zalezi akou spolocnostou letite, podla toho je obcerstvenie... inak sa da vsade platit kartou a ked uz je lepsie mat dirhamy nez dolare...

cawes
18. júl 2018

@simaleja to neviem to si zisti u spolocnosti ci mate neake jedlo, my letime emirates a mame jedlo aj pitie v cene leteniek.

arasidka11
18. júl 2018

@cawes letíte priamo a odkiaľ? prečo práve teraz, ked su tam také horúčavy? či nie je to tam také strašné? rada by som tam išla, aj pozeram letenky, len sama neviem, kedy je tam vhodné ísť

kacusik69
18. júl 2018

@arasidka11 urcite najvhodnejšie obdobie je marec/april prip. zaciatok maja a potom oktober, november... teraz tam je horuco, vlhko, nie velmi znesitelne... 2 tyzdne dozadu este o 22 vecer 40tky...

nellita
18. júl 2018

@arasidka11 my sme boli teraz prvy majovy tyzden a skoro som sa upiekla 40'tky,nikdy viac

arasidka11
18. júl 2018

@kacusik69
@nellita bože, to fakt? aj vetrík pofukuje? chcela by som ísť, ale presne tak, oktober, november

kacusik69
18. júl 2018

@arasidka11 tak vseobecne je tam podla mna "inych" 40'C nez u nas, ale oktober, november su idealne... dobre zmyslas 🙂 absolvovala som Emiraty v januari, marci, aprili, maji, juli, oktobri, novembri - v januari najchladnejsie, v maji som bola tento rok a teda na mna uz bolo horuco (ale ja zas neznesiem teploty viac ako 25'C u nas), no oproti julu slaby odvar 🙂 ale prezila som... lepsie vsak bolo v marci, aprili - a to tento rok v polovici marca bolo znacne teplejsie ako vlani zaciatkom aprila... ak sa nic skor nepritrafi, idem zas v polovici oktobra...

missdiva
18. júl 2018

@simaleja ahoj, boli sme v Emiratoch aj v juli aj v auguste. Tie teploty vobec neboli take strasne (podla nas uplne OK 🌴🌞🏖 ) ale my mame radi teplo a nie sme cele dni iba na plazi. Treba sa natierat 50tkou, pit vela vody, vo waterparku si dajte klobuky a nechodte bez topanok po betone. Z letiska chodte taxikom alebo si objednaj predom online Blacklane alebo sa informuj v hoteli ci nemaju shuttle bus (my sme boli v inych hoteloch ako je ten co uvadzas). Peniaze si tam vyber z bankomatu.

simaleja
autor
18. júl 2018

@missdiva o ďakujem ta rady , takze nemusím doma zamienať Eura na doláre a tam na ich menu ?
My mame zabezpečený trasnsfer ale ak chceme ísť mimo hotela vtedy čo je fobre zobrať taxík či ich bus ?
A posledná otázka mimo hotela muži dlhé nohavice a môžu krátke tričko a ženy dlhé nohavice/sukňu + zahalené ramena ?

kacusik69
18. júl 2018

@simaleja kludne aj kratke nohavice... nehodi sa to v mesitach, obchodnych centrach... mnohe miesta to maju definovane... zbal tenky sveter do tasky a v najhorsom sa prezlecies... z RAK je lacnejsie asi skor busom, ale inak taxiky nie su az tak drahe... a dirhamy vymenis aj tam, pripadne vyberies rovno z bankomatu - ja mam banku kde mam vybery zadarmo vsade na svete, niektore bankomaty si uctuju poplatok tam, ale na to si este pred vyberom upozornena, takze transakciu mozes odvolat... no a eura tam vymenis v pohode, ceske koruny napriklad nie... urcite nemen na letisku, neoplati sa to, kedze mate transfer, vymenu by som riesila inde, keby potrebujes na taxik, vymenila by som len malu ciastku a zvysok inde

missdiva
18. júl 2018

@simaleja nemusis menit eura na dolare. Vymenis tam z eura alebo vyberies z bankomatu. Muzi kludne kratke nohavice a zeny nejaky cardigan co si prehodis na miestach kde bude upozornenie. Na vylety v meste a blizkom okoli odporucam taxi. Na vylety dalej sme si objednali tour guide cez viator, sli sme na jazdu v jeepe na piesočných dunach spojenu s návštevou beduinskeho kempu a na jednodnovy vylet do Abu Dhabi.

simaleja
autor
18. júl 2018

@kacusik69 ďakujem za rady tak asi budem meniť na hotely určite tam je zmenárne a ešte raz diky za rady

simaleja
autor
18. júl 2018

@missdiva ďakujem za pomoc

kacusik69
18. júl 2018

@simaleja ano hotely bezne ponukaju sluzby zmenarne... ak ta bude este nieco zaujinat, pytaj sa

simaleja
autor
19. júl 2018

@kacusik69 ďakujem za rady

trilko
20. feb 2019

@missdiva Prosím Vásm na koľko Vás vyšiel výlet do púšte do Bedouinského campu? Ďakujem,

missdiva
20. feb 2019

@trilko pozrela som to v emaily, bolo to 300 dolarov pre styroch. Tusim sa dalo aj lacnejsie ak ti nevadi,ze k vam mozu posadit cudzich spolucestovatelov. My sme sli iba my a sofer.

cawes
21. feb 2019

@trilko my sme platili 120€ pre dvoch