Teplota mora v Španielsku na začiatku októbra
Ahojte, boli ste niekedy v španielsku začiatkom októbra? Dalo sa ešte v mori kúpať alebo už bolo studené?
na mallorce sa da kupat na zaciatku oktobra bez problemov
@anonym_autor myslim si, ze zalezi kde... Asi Malaga - tam sa asi neda kupat nikdy kvoli blizkosti oceanu. Grand Canaria, Costa Blanca, Baleares... sever Spanielska asi nikdy... podla mna asi skor napis / najdi "mesto" (oblast) a bude to asi rozdielne...
My chodíme pravidelne v polovici októbra medzi alicante a Valenciu a je príjemné more. Teplejšie, ako v júni. Teploty bežne mierne pod 30.
andaluzia určite nie ...
Ešte neviem presne kde, len som chcela pre manžela prekvapenie, že by sme išli na dovolenku a ten začiatok októbra sú aj super ceny a vyhadzovalo mi stále len Španielsko. Tak kvôli tomu som sa pýtala na túto oblasť. Prípadne ak máte nejaké typy kde pozerať takéto pobyty, prípadne iné destinácie, rada si nechám odporučiť. Ceny som pozerala do 1000€ letecky s polpenziou.
ako, španielsko je super, veď sa nemusíte čapkať v mori, je to krajina bohatá na históriu, to by som šla hneď ...
Do 1000€ na október? My máme letenky do Alicante na začiatok septembra a vyšli nás 100€ na osobu a ubytovanie máme v apartmane v La Mata za 550€ pre 4 dospelých ľudí..
Do 1000€ na október? My máme letenky do Alicante na začiatok septembra a vyšli nás 100€ na osobu a ubytovanie máme v apartmane v La Mata za 550€ pre 4 dospelých ľudí..
@13uzivatelka11 a kde si prosím ťa pozerala dovolenky? Ubytovanie a letenky. Ja zatiaľ len cez cestovky
@13uzivatelka11 a kde si prosím ťa pozerala dovolenky? Ubytovanie a letenky. Ja zatiaľ len cez cestovky
@anonym_autor letenky priamo cez Wizzair a ubytovanie cez FB skupiny Čechov a slovákov žijúcich v španielsku. Máme ubytovanie od jedného českého páru, bývajú dokonca blízko nás. 🙂 Ale ani cez booking to nebolo nejaké veľmi drahé ešte, najprv sme mali booknute tam, ale keďže idú s nami nakoniec aj svokrovci, vyšlo nás to takto lepšie a pre nás aj jednoduchšie skrz komunikáciu.
@anonym_autor letenky priamo cez Wizzair a ubytovanie cez FB skupiny Čechov a slovákov žijúcich v španielsku. Máme ubytovanie od jedného českého páru, bývajú dokonca blízko nás. 🙂 Ale ani cez booking to nebolo nejaké veľmi drahé ešte, najprv sme mali booknute tam, ale keďže idú s nami nakoniec aj svokrovci, vyšlo nás to takto lepšie a pre nás aj jednoduchšie skrz komunikáciu.
@13uzivatelka11 ďakujem, tak skúsim ešte tak popozerať
@13uzivatelka11 lamata je taká "ekonomickejšia", nie? Mne príde torrevieja a všetko okolo také divoké
@anonym_autor ja som pozerala letenku na koniec októbra do malagy a cena má celkom prekvapila 75€ na osobu ☺️ kukla aom cez booking ubytko cca na 7dni tak do 1000€ v pohode. Ale k teplote moru, to už neviem či v tom obdobi sa dá kúpať. Raz sme tam boli len na jeden deň a presne 31.10 sme sa kúpali v mori a teplota bola akurátna na kúpanie. Cca 10 rokov do zadu to bolo že sme sa kúpali koncom októbra
@13uzivatelka11 lamata je taká "ekonomickejšia", nie? Mne príde torrevieja a všetko okolo také divoké
@tilly mne bola odporúčaná ako najlepšia oblasť v okolí Alicante, keďže sme tam už mali letenky, od viacerých ľudí čo tam žijú / majú apartmány, že je to najvhodnejšia časť pre deti. Kludnejsia a najlepšia pláž.
Ale uvidíme teda až v septembri 🙂
@tilly mne bola odporúčaná ako najlepšia oblasť v okolí Alicante, keďže sme tam už mali letenky, od viacerých ľudí čo tam žijú / majú apartmány, že je to najvhodnejšia časť pre deti. Kludnejsia a najlepšia pláž.
Ale uvidíme teda až v septembri 🙂
@13uzivatelka11 nejdem ti to znechucovať, ale la mata je taká "jednoduchšia " oblast, rozhodne nie najkrajšia, v okolí alicante sú oveľa krajšie miesta, torrevieja a okolie je za mňa hodne divoké. Ale tak v septembri to už snáď bude fajn. La mata v auguste je masaker, hlava na hlave.
V Spanielsku som bola dva krat priamo v lete a vo vode som isla umrznut. Ja by som tam uz kvoli kupaniu nesla vobec
V Spanielsku som bola dva krat priamo v lete a vo vode som isla umrznut. Ja by som tam uz kvoli kupaniu nesla vobec
@katulienkax Španielsko je veľké. Kde si bola?
Spanielsko je fakt velke amore rozne.
Taliansko sicilia sardinia ischia kalabria puglia ...juh mas teplu vodu aj v oktobri.
Ak chces polievku cyprus.
@13uzivatelka11 nejdem ti to znechucovať, ale la mata je taká "jednoduchšia " oblast, rozhodne nie najkrajšia, v okolí alicante sú oveľa krajšie miesta, torrevieja a okolie je za mňa hodne divoké. Ale tak v septembri to už snáď bude fajn. La mata v auguste je masaker, hlava na hlave.
@tilly tak myslím si že hlava na hlave je v sezóne všade.. a nechceli sme bývať ani velmi ďaleko od letiska..
@tilly tak myslím si že hlava na hlave je v sezóne všade.. a nechceli sme bývať ani velmi ďaleko od letiska..
@13uzivatelka11 nie je. My máme krásnu širokú pláž bez panelákov za chrbtom a tým pádom sa tam tí ľudia stratia.
@13uzivatelka11 nie je. My máme krásnu širokú pláž bez panelákov za chrbtom a tým pádom sa tam tí ľudia stratia.
@tilly gratulujem

Bola som v oktobri v Barcelone, more bolo pekne, dalo sa lezat na plazi, a slnit sa, ale do mora som nedokazala vojst, nie som otuzilec 🙂