Výlet na ostrov Saona
Ahojte 🌴
prosím o reálne skúsenosti s výletom na ostrov Saona z Bayahibe 🙏
Rozhodujeme sa, či ísť katamaránom alebo rýchločlnom.
Zatiaľ som sa dočítala, že:
katamarán – menej hádže, ale ide pomaly, príde sa neskôr, býva preplnený, veľa pitia a animátori často nútia ľudí tancovať
rýchločln – je rýchly a príde sa skôr, ale dosť hádže a niektorým býva zle
👉 Zaujíma ma:
čo by ste si vybrali znova a prečo
ako veľmi to v realite hádže na rýchločlne
nam sa ten vylet nepacil. Velmi turisticke a nic extra.Na katamarane je zabava, hudba, etc. Rychlocln je nuda.Takze za mna, tam rychlocln, viac casu na ostrove, naspat katamaran a zabava
Bol som presne na Saone s odchodom z Bayahibe - potápanie s veľrybami.
Za mňa katamarán.
Dokážeš si na ňom nájsť fajn miesto, ak sa nájde dobrá partia, tak aj plavba rýchle ubieha, viac pohodlia a celkovo taký "dovolenkový mód." To tancovanie môžeš vždy odmietnuť alebo ignorovať.
Speedboat je ozaj veľmi rýchla plavba. Nedá sa robiť nič iné, len sedieť a pozerať sa okolo. A na batožinu, či ju personál ozaj dobre upevnil, aby neskončila cez palubu.
Mnohým býva zle už len z rýchlosti a vĺn. Zažil som aj také, že čln robil vyše metrové skoky a pri spätných veľmi tvrdých dopadoch na hladinu si jeden cestujúci poškodil zoperovanú chrbticu. Na plastových sedadlách totiž málokedy bývajú nejaké matrace, len párcentimetrový molitan.
Rýchlosť je jediná výhoda, ale na úkor komfortu a neraz aj zdravia.
Bol som presne na Saone s odchodom z Bayahibe - potápanie s veľrybami.
Za mňa katamarán.
Dokážeš si na ňom nájsť fajn miesto, ak sa nájde dobrá partia, tak aj plavba rýchle ubieha, viac pohodlia a celkovo taký "dovolenkový mód." To tancovanie môžeš vždy odmietnuť alebo ignorovať.
Speedboat je ozaj veľmi rýchla plavba. Nedá sa robiť nič iné, len sedieť a pozerať sa okolo. A na batožinu, či ju personál ozaj dobre upevnil, aby neskončila cez palubu.
Mnohým býva zle už len z rýchlosti a vĺn. Zažil som aj také, že čln robil vyše metrové skoky a pri spätných veľmi tvrdých dopadoch na hladinu si jeden cestujúci poškodil zoperovanú chrbticu. Na plastových sedadlách totiž málokedy bývajú nejaké matrace, len párcentimetrový molitan.
Rýchlosť je jediná výhoda, ale na úkor komfortu a neraz aj zdravia.
@anonym_a96e26
Pardon, omylom som to odoslal ako anonymný prispievateľ.
Mne vyhovovalo ist rychloclnom v malickej skupine, na lodi mi byva zle a na katamarane by som sa dogrcala, okrem toho som si dopredu zistila, ze rychlocln nas vezme na plaz, kde nebude okrem nas takmer nikto, oproti tomu katamaran kotvi na plazi, kde ich je vela a je to tam ako jedna velka party, co ja takisto vobec nemusim. Takze zvaz podla svojich preferencii, dopredu si zisti, ci agentura s rychlolodou ide mimo tej hlavnej plaze (aby si mala dokonaly zazitok z tropickeho raja)
@avenev My sme išli tam katamaránom a späť rýchločlnom a bolo to ideálne. Cestou na ostrov sme sa na katamaráne super zabávali, spievali, tancovali a pili rum. Nikto ťa nebude nútiť, ak nechceš, môžeš len sedieť, napríklad vpredu na tých sieťach a pozorovať ostatných. A ísť naspäť rýchločlnom nám takisto veľmi vyhovovalo, lebo po čase strávenom na Saone a v mori sme už absolútne nemali silu zabávať sa a tešili sme sa na rýchle dopravenie naspäť do hotela.
@avenev My sme išli tam katamaránom a späť rýchločlnom a bolo to ideálne. Cestou na ostrov sme sa na katamaráne super zabávali, spievali, tancovali a pili rum. Nikto ťa nebude nútiť, ak nechceš, môžeš len sedieť, napríklad vpredu na tých sieťach a pozorovať ostatných. A ísť naspäť rýchločlnom nám takisto veľmi vyhovovalo, lebo po čase strávenom na Saone a v mori sme už absolútne nemali silu zabávať sa a tešili sme sa na rýchle dopravenie naspäť do hotela.
@jaja20 a hadzalo to moc na tom clne? Jedna paninmi pisala ze nikdy viac uz rychlocln ale bola uz starsia
@jaja20 a hadzalo to moc na tom clne? Jedna paninmi pisala ze nikdy viac uz rychlocln ale bola uz starsia
@avenev Zväčši si tú fotku, čo som pridala a tam práve uvidíš, ako nás predbiehali 2 rýchločlny. Je to presne ako písal orisker vyššie. Zadok si pri tej plavbe riadne vytrpí a ak máte náhodou malé deti, ani by som nad tým neuvažovala. Aj niektorým dospelým prišlo zle.
Mam čerstvú skúsenosť, bola som pred 2 týždňami. Išli sme rýchločlnom a úplne super to bolo, ušetrili sme kopec času, videli sme zo saony viac ako ti co idú katamaranom a otvorený bar sme sj užili na ostrove. Ano hádže to viac ako na lodi, ale nikomu to nevadilo. Ja by som katamaranom nesla, lebo kým sme my uz oddychovali a kupali sa na saone, oni sa potili na lodi
Mam čerstvú skúsenosť, bola som pred 2 týždňami. Išli sme rýchločlnom a úplne super to bolo, ušetrili sme kopec času, videli sme zo saony viac ako ti co idú katamaranom a otvorený bar sme sj užili na ostrove. Ano hádže to viac ako na lodi, ale nikomu to nevadilo. Ja by som katamaranom nesla, lebo kým sme my uz oddychovali a kupali sa na saone, oni sa potili na lodi
@nelka93 Vôbec sme sa nepotili, prečo by sme sa mali? 🙂 Veď katamaran mal zastrešenú časť, tak ak niekto nechcel byť na slnku, sadol si tam. Išli sme ráno o 7, nie na obed, keď je najväčší hic. Na Saone sme mali niekoľkohodinové voľno, takže sme si úplne v pohode pozreli všetko, čo sme chceli, zaplávali a zapotápali si do sýtosti, nikto nás nenaháňal. Takisto aj na ostrove sme mali v cene výletu bar a švédske stoly s jedlom.
@nelka93 a neboli ste nahodou s Cechmi? Je ich tam viac co poriadaju rychloclnom vylet max 12 ludi

@avenev Nezabudni si zobrat pevnu obuv. Je to velmi dolezite.