icon

9 hodín lietadlom s 8 mesačným dieťaťom

natalia_r
10. máj 2022

Je tu nejaka mamicka ktora toto absolvovala? Ze by mi dala cenne rady 😊😊 dakujem

janne318
10. máj 2022

Počas 16 rokov strávených v lietadle som absolvovala tisícky letov s tisíckami bábätiek na palube. Vo všeobecnosti - čím menšie dieťa, tým menší problém. Väčšina bábätiek let prespí. Na čo si však dať pozor:
1/ bábätku dať na hlavu a najmä ušká čiapočku. Klíma v lietadle na niektorých miestach dosť fúka a také malé bábo môže raz-dva ochorieť.
2/ vziať mu do lietadla deku. Aj keď je vonku 30°C+, teplota v lietadle je nastavená na cca 19-21°C, čo je dosť chladno, ak je dieťa len v ľahkom oblečení.
3/ pri vzlete a pristátí dať dieťaťu fľašku s vodou, ak kojíš ponúknuť mu mliečko, prípadne aspoň cumlík. Ide o to, aby dieťa prehĺtalo a eliminovalo tak zaľahnutie v uškách, ktoré nastáva pri zmene tlaku vzduchu (čiže v stúpaní a klesaní).
5/ Bábätku zobrať do lietadla radšej vlastnú vodu /čaj z domu.
4/ Sadnúť si podľa možností radšej do uličky, než k oknu alebo do stredu rady. Dieťa budeš mať celý čas na kolenách a v uličke máš lepší manipulačný priestor. Taktiež v prípade eventuálnej evakuácie je miesto v uličke strategicky lepšie.
5/ neletieť s dieťatkom, ktoré je choré - prechladnutie, alergia, upchaté dutiny, zápal uška - to všetko sú síce bežné ochorenia, avšak v ich dôsledku dochádza k opuchu eustachovej trubice, ktorá keď je ťažko priechodná, nestíha vyrovnávať tlak vo vnútornom uchu. Pri vzlete a pristátí to spôsobuje silné bolesti hlavy. Zvládnuť tento stav má čo robiť aj dospelý, nie to ešte bábo.
6/ Pri prebaľovaní: dieťa prebaľovať na podložke alebo aspoň čistej plienke a vyutierať radšej mokrými obrúskami, než vodou z toaliet.
Ak ma ešte niečo napadne, dopíšem. Ak niečo napadne Teba, kľudne sa pýtaj. 😉

janne318
10. máj 2022

Napadlo ma - ak beriete kočík, lepšie je odovzdať ho až pri nástupe do lietadla (a takisto si ho vyzdvihnúť pri výstupe z lietadla).

natalia_r
autor
10. máj 2022

@janne318 ty si uzasna dakujem 😘😘😗

janne318
10. máj 2022

@natalia_r Ďakujem aj ja. 🙂😘