Aké máte skúsenosti s CK Daka?
Dobry den,mate aj zle skusenosti z CK Daka?
@dajana555 my máme tiež zlu skúsenosť z dnešného dňa. Objednala som vianočne trhy vo Viedni. Kúpila som aj miestenky, nech všetko máme, aby sme mali istotu. Prisiel mi mail s pokynmi, aky mame autobus,SPZ,miesta....Prídeme do BA a oni nás vôbec nemali v zozname...ze tu vás nemám, choďte si hľadať iný bus.... v druhom buse nás tiež nemali v zozname.... ze nemáme sa hnevať, že nás vezmú, že majú voľné miesta.... akože halooo,na čo som kupovala a platila miestenky, keď mi to neviete dať? Absolútne nám znechutili celú Viedeň a nakoniec sme vystúpili a nešli. Medzi recou ini cestujúci vraveli, ze je to s nimi katastrofa a nikdy viac s DAKOU. U nás detto.Chvalabohu.
@ebaba Ahoj, aj ja som s nimi v spore za 110€ do Budapesti do Tropicaria, ktore som cez PC rezervovala inak sa ku kalkulacii ani nedostanes a si nutena urobit rezervaciu a nasledne do 24 h som osobne navstivila ich pobocku v shopingu a informovala ich o storne. Dnes mi dosli od Jarabice advokatska kancelaria, ze vymahaju odomna pohladavku. Cize chcu zaplatit za sluzby, ktore ani nedodali a my sme ani nevycestovali. Zajazd som objednala 20.2.2023 A vylet bol na April 2023. Dnes som si prebrala zasielku s vymahanim. Uz som im odpisala aj s namietkami. Toto ked neprestane chcem medializovat! Porusuju online obchodovanie a celkovo je ich VOP verejne nepristupne a protizakonne. Treba to hromadne uz riesit. Velmi vela ludi dali do omylu a slepo im uhradzaju, lebo sa boja nasledkov. Tamto zarabaju na ludoch i ked sluzby neposkytuju.
My sme boli s Daka vlani na vianocnych trhoch v Budapesti. Rano mali prist 2 busy, nas meskal, ked konecne prisiel, oznamili nam ze nas sprievodca ochorel. Takze sprievodkyna z druheho obcas preskocila k nam aby nam povedala par slov alebo vyzbierala peniaze na Tropikarium. Ked sme zastali pred Tropikariom, zahlasila ze ide kupit listky a zmizla. Boli sme kdesi na parkovisku, nikto nevedel ktorym smerom sa vybrat. Vravim ze tak jej zavolajme... hm, v papieroch mame akurat cislo na toho choreho sprievodcu. Tak som zobrala decka ze ideme dnu a nejako to pohladame. Cely bus sa rozbehol za mnou, aj ked som netusila kde som, ale nejako som ich doviedla do ciela 😂 aj ked teda maju to tam mizerne znacene. Pri pokladniciach potom chaos, kopa ludi, ale sprievodkyna so nakoniec odkialsi zjavila aj s listkami a uspesne sme si pozreli rybky. Potom nas nalozili spat do busu a odviezli sme sa na akesi namestie kde k nam sprievodkyna zase nastupila, dali sme tri kolecka okolo a porozpravala nam co sme vraj cestou tam vsetko videli. Takze zo zaplatenej prehliadky Budapesti sme mali realne velke one. Nakoniec nas vypusitila na par hodin pri trhoch, tie boli ok. Dalsi podfuk bol, ze v popise bolo ze neviem aky super bus s WC. A po nastupeni nam sofer oznamil, ze WC je zazimovane, takze sme mali akurat pauzu na pumpe kde bolo este treba platit 1E za kazdu osobu, hadzalo sa to do turniketu, museli sme si ist k pumprke rozmienat....
@lia503 oni maju otrasnu organizaciu. Nam vodic co nas mal odviezt na letisko do Viedne meskal, potom nas odviezol na uplne iny terminal. Nepovedal nam nic co mame robit, kam mame ist, ked som sa ho chcela opytat, tak ma ignoroval. Mala s nami letiet aj sprievodkyna, no ta na letisku nebola. Az na letisku v Parizi resp.mimo Pariza nas cakala. Kazala nam ist na parkovisko kde nas mal cakat autobus, ten nas cakal mimo letiskoveho arealu. Nehovoriac, ze sme mali letiet na letisko Charlesa de Gaula a leteli sme na nejake male provincne letisko kde sme cakali vonku v rade ked sme sa vracali, ziadny taky gate ze si sadnes.
Sprievodkyna otrasna, nic nevedela o Parizi, vsetko citala z mobilu, bludila po Parizi s navigaciou. Nevedela odpovedat na otazky.
Hotel uplny low cost.
Nepresne informacie ohladom batoziny. Ina informacia na ich stranke, ina prisla v pokynoch. Ked som im napisala, ze co teda plati, napisala tretiu verziu. Nakoniec to bolo inac, co sme zistili az na letisku.
Zajazd nazvali ako 5-dnovy, pritom 1.den sme prisli neskoro vecer a posledny odchadzali skoro rano. Pritom v informaciach bolo ze este prvy den pojdeme na Eiffelovku. Isli sme akurat tak spat.
Otras cestovka nikdy viac.
mám zlé skúsenosti
@lia503 Dobrý deň, prosím vás ako ste to doriešili? Ďakujem
@monicka0203 dobrý deň, ako ste to prosím doriešili?
@lenkaadamc SOI odpovedala, ze mam to uhradit aj ked som sa zajazdu osobne nezucastnila
DAKA autobus sardinkaren, autobus zvyčajne mešká, a keď sme šli do Osvienčimu tak sme stali na autobusovej stanici 3 hodiny lebo ich údajné zastavili policajti, WC je iba v prospektoch a platíš teda na benzinke kde strácaš čas zo zájazdu, ale aspoň máš možnosť si narovnať nohy ,lebo v tom akože LUXUSNOM autobuse keď sa pohneš tak trpí ten za tebou, keď som sa mal vyjadriť v dotazníku som napísal že ten kto uvádza že luxusny autobus by mal od každého nespokojného dostáť riadnu facku a majiteľ dve a posadiť ho aby ním cestoval povinne denne aspoň z domu do prace ako by hodnotil LUXUS.
@ebaba Boli sme v máji na 5-dňovom zájazde v Paríži, otrasný hotel, miniatúrne izby aj kúpeľňa s WC. Na tretí deň dcéra a aj vnuk boli doštípaní, boli to červené svrbivé štípance, lepšie si prezreli matrace a hemžili sa na nich nechutné ploštice. Dodnes majú zdravotné problémy, lebo si ich doviezli domov ako "nechcený suvenír". Napriek tomu, že sme sa sťažovali, aj dnes ponúka CK Daka ubytovanie v tomto hoteli
@chiarka2202 ahoj prosím ťa v ktorom hoteli ste boli ubytovaní? Ideme totiž s nimi tiež do Paríža a teda s toho co píšeš mi je normálne zle. My máme ubytovanie niekde pri letisku čo zabudli tiež spomenúť ze sa asi moc nevyspime. Normálne mám chuť to všetko zrušiť. Som veľmi sklamaná z toho co ponúkajú a co je pravda.
@3zuzka Hotel PC Paris Ouest
Letecký zájazd do Londýna s Ck Daka, sprievodca pani Zuzana Harachová. Nikdy viac! Neprofesionálna, hrozná komunikácia, chaos. Celý čas chodila s google maps, nezmyselne sme sa motali po zbytočných miestach, uliciach a na skutočné pamiatky ako je Buckingham palác alebo Big Ben sme mali 15-20min, aby sme si to stihli aspoň pofotiť. Z histórie Londýna sme nemali skoro nič. Z celého zájazdu budeme mať spomienky akurát na plytvanie časom v doprave. “Ďakujeme” pani Harachovej za vyhodené peniaze.
@kristina09011998 to je naozaj hanba dať sprievodca ktorý nepozná Londýn. Ja som.bola v Londýne Daka nám dali super sprievodkyňu bývala v Londýne a históriu ovládala. Tak isto v Škótsku majú kvalitného sprievodcu Martina čarda ktorý pozná krajinu ako originál škót. Žiaľ ck veľakrát objedná delegátov bez praxe mať osvedčenie o sprevazdaní ešte neznamená, že daná osoba na to má sprevádzať.
@lenka123456789123 no je to hanba. Škoda, že sme natrafili na takú osobu, čo nás ešte aj odhovárala od niektorých pamiatok ako je Windsor alebo London eye. Čítala som na Ck daka toľko zlých recenzií, že už si ich asi nikdy nevyberieme.
@kristina09011998 No mňa len zarazilo pri Londýne,že sme platili za odvoz z letiska 90 euro na osobu. Aj delegátka sa čudovala prečo sme nešli normálnou linkou kde to bolo za 5 euro nedaleko hotela stála. Ale škotsko bolo na jednotku Martin čarda tam nám už cestovka neobjednala autobus šli sme z letiska z MHD za pár eur. Tak to poviem Daka nie je najhoršia cestovka ale bohužial velakrát objednajú delegáta bez praxe . Turancar ja osobne odporúčam viac.
@kristina09011998 Londýn som bola z Daku a delegátka bola na jednotku žial už pre nich nerobí jej meno som tam nevidela videli sme viac ako bolo v programe ešte nás aj na lod zobrala. Windsor odhovárať ?? ved tam bolo super vlakom sme tam boli za hodinku všetko nám vybavila mali ste delegátku na sto percent ktorá bola v Londýne úplne mimo treba sa sťažovať nemôžu tak to dať sprievodcu ktorý nemá skúsenosť žiadnu. To Vás môžem ísť rovno sprevázdať aj ja mapu google mám tiež.
@kristina09011998 čo ste vlastne videli by ma zaujímalo??Teraz písali recenzie ohladom Balatonu ,že ich nezobrali na levandulové pole dôvod zatopené . Ale pri tom šli okolo autobusom a ludia tam normálne behali na poli a fotili sa tak asi ťažko zatopené :D
@dadamatusko Neapol je kapitola sama o sebe predpokladám ,že ich dali niekam mimo centra tam by som sa bála aj na ulic ísť večer .Na fotke to vyzerá na super lacný hotel.
@lenka123456789123 my sme platili 70€ na osobu. Keď si to tak zrátam, tak sa fakt oplatí ísť bez cestovky.
@lenka123456789123 my sme videli všetko, čo bolo napísané v programe. Inak by nám musela dať podpísať papier so súhlasom, ak by nás niekam nevzala. Problém je v tom, že napr. pri Buckingham paláci sme boli max 20min kde už boli davy ľudí a na Westminister s Big Ben nám dala 15min. Windsor sme mali ísť v prvý deň, ale ona zmenila program a na druhý deň boli štátne apartmány zatvorené. Videli sme len areál. Jej organizácia bola strašná, veľa času sme fakt stratili túlnim sa kade tade. S Dakou sme boli vo Francúzsku a to sa nedá porovnať, sprievodkyňa bola ako Wikipédia. Ak by som šla do Londýna bez cestovky s mapou v ruke a kúpila si tam turistický autobus Hop on- hop off, tak ten výlet by bol o 110% lepší. A musím spomenulť, že pani Harachová nás posielala aj samých ak sme sa sťažovali, že na niečo bolo málo času, pritom to bola jej povinnosť, keď zobrala plat.
@dadamatusko my sme boli na židovskej ulici tiež dosť ďaleko od centra a metrom sme išli vyše pol hodiny plus cesta na stanicu bola aj 15 min. Zbytočné plytvanie časom a hotel King Solomon otras. My sme ani len ten výhľad nemali 😄
Tak ako aj iné CK má aj Daka kvalitné zájazdy a aj super sprievodcov - ALE : keď chcem ísť na viac dňový zájazd najskôr si preverím na nete ubytko ( nikdy tam ako sú foto v komente vyššie ) potom program dopodrobna či sú vstupy do atrakcií rezervované , či súhlasia všetky poplatky napr aj vstupy do miest - ak niečo nesedí s programom pýtam sa diskrétne sprievodcu a obchodné podmienky študujem podrobne aj s možnosťou storna, či zrušenia zájazdu

@adamama ak to stornuješ,nebudeš platiť veľké poplatky za storno?