icon

Aké sú pravidlá pre batožinu u Ryanair?

lusyc
4. máj 2024

Ahojte cestovateľky. Prosím Vás o radu, či skúsenosť. Dávno som necestovala. Teraz v lete pôjdeme s manželom a 3 deťmi letecky, kúpila som letenky a až potom som premerala naše cestovné batohy, majú 48x30x20 cm, ryanair dovoluje 40x20x25. Berú to tak striktne? Veď tie naše batohy sú úplne bežné, celú výšku som s nimi behala na víkendy. Inú batožinu neplánujem, neviem ani koľko stojí priplatenie kufra, píše mi len objednať a cena nikde. Ďakujem.

Strana
z2
limoncino
6. máj 2024

Ja som pred mesiacom letela z Viedne, mala som batoh, trochu väčší ako som mohla mať, ale nemala som ho do plna a úplne v pohode tam aj späť, ani som ho nemusela dávať do tej klietky, dieťa to isté, ale nemusí to byť pravidlom

lusyc
autor
6. máj 2024

Vôbec v tom neviem chodiť. Bola som rada, že som našla letenky na konkrétne dátumy, v dobrom čase, z BA, za obstojnú cenu. Vlastne som kupovala letenky prvýkrát. Zoženiem skladnú batožinu. Jedna baba na fb odporučila také skladacie textilné tašky na rameno, tak som objednala 3 kusy. K tomu dokúpim mäkké menšie ruksaky a bude.
A už som poučená s batožinou.

lusyc
autor
6. máj 2024

@mamina7070 ďakujem. Máte ho, daxsa stlačiť na výšku, lebo inak je vyssi ako ten moj. Pôjdem ich kuknúť.

mamina7070
6. máj 2024

@lusyc mam ho a da sa stlacit cestujem s nim v pohode

lusyc
autor
6. máj 2024

@mamina7070 tak to je super.

lusyc
autor
6. máj 2024

Tieto tašky som objednala. Myslím, že aj ba pláž budú fajn. Aj pevné vyzerajú, mala som v ruke. Ak by sa niekomu hodilo.

tiezjedna
6. máj 2024

@lusyc to bude v pohode.

tiezjedna
6. máj 2024

@lusyc mám presne tú istú, ešte aj farba sedí🙂 Zmačkneš ako potrebuješ👍

martinus77777
3. júl 2024

ako to je keď prekročím rozmer podpalubnej batožiny - kufra o 10 cm, dôležitá by mala byť váha tých 10 kg , či aj malé rozdiely rozmerov riešia? ak áno aké su pokuty- príplatky?

ninah1486
20. aug 2024
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ahoj, ja mam prirucny kufor kupovany cez najkufre a uz sa mi stalo viackrat ze mi velkost na letisku kontrolovali

misinka20
20. aug 2024

@lusyc Pozor na to, ze môžeš mať len 1 kus batožiny, nie aj cez rameno aj ruksak. Ja som tak aj malú kabelku musela zmestiť do ruksaku. My máme kúpené ruksaky priamo do Ryanairu, kúpiš za pár šupov na nete...

lusyc
autor
20. aug 2024

@misinka20 my sme už aj nazad. Ja s mužom sme mali batohy, muž úplne malý, ja ten z decathlonu, deti mali tašky na rameno, čo som uvádzala link, najmenší mal malý skolkarsky ruksak. Dávali do toho boxu mužov ruksak a detske tasky. Môj batoh si nevšimli.

martinka_kovacik
20. mar 2025

mne osobne nikdy nekontrolovali veľkosť príručnej ale videla som na mojom lete, že niekoho vyzvali na kontrolu lebo vyzeral jeho vak opticky väčšie ale hromadná kontrola ma nikdy nezastihla ale zas kamoška vravela, že na to má "šťastie" že pre ňu je výnimočné skôr to že náhodou nekontrolujú

simka12345
Autor odpoveď zmazal
lenulka6
15. máj 2025

@lusyc ahoj, od veľa.ludi som počula, že nizkonakladovky začali dosť kontrolovať priručnú batožinu. My cestujeme.vacsinou v júni a tiež kontrolujú- vybraným osobám. Ide o to, že cez sezónu je nával na letiskách a asi fakt kontrolujú len batožiny ktoré vyzerajú, že majú väčšie rozmery. Ale mimo sezóny vraj dosť kontrolujú. Zarobiť proste treba a preto by som asi neriskovala, ak tu batožinu neviem stlačiť do toho stojana na kontrolu. A ako už písali, príručná batožina sa dava pod sedadlo a hore nad hlavy idú v prvom rade batožiny Priority- a ak ostane miesto vtedy sa môže dať aj príručná. Na TEMU sa dajú kúpiť celkom fajn ruksaky ktoré majú rozmery leteckých spoločností 😊

Strana
z2