Aké sú pravidlá pre batožinu u Ryanair?
Ahojte cestovateľky. Prosím Vás o radu, či skúsenosť. Dávno som necestovala. Teraz v lete pôjdeme s manželom a 3 deťmi letecky, kúpila som letenky a až potom som premerala naše cestovné batohy, majú 48x30x20 cm, ryanair dovoluje 40x20x25. Berú to tak striktne? Veď tie naše batohy sú úplne bežné, celú výšku som s nimi behala na víkendy. Inú batožinu neplánujem, neviem ani koľko stojí priplatenie kufra, píše mi len objednať a cena nikde. Ďakujem.
Vôbec v tom neviem chodiť. Bola som rada, že som našla letenky na konkrétne dátumy, v dobrom čase, z BA, za obstojnú cenu. Vlastne som kupovala letenky prvýkrát. Zoženiem skladnú batožinu. Jedna baba na fb odporučila také skladacie textilné tašky na rameno, tak som objednala 3 kusy. K tomu dokúpim mäkké menšie ruksaky a bude.
A už som poučená s batožinou.
@mamina7070 ďakujem. Máte ho, daxsa stlačiť na výšku, lebo inak je vyssi ako ten moj. Pôjdem ich kuknúť.
@lusyc mam ho a da sa stlacit cestujem s nim v pohode
@mamina7070 tak to je super.
ako to je keď prekročím rozmer podpalubnej batožiny - kufra o 10 cm, dôležitá by mala byť váha tých 10 kg , či aj malé rozdiely rozmerov riešia? ak áno aké su pokuty- príplatky?
ahoj, ja mam prirucny kufor kupovany cez najkufre a uz sa mi stalo viackrat ze mi velkost na letisku kontrolovali
mne osobne nikdy nekontrolovali veľkosť príručnej ale videla som na mojom lete, že niekoho vyzvali na kontrolu lebo vyzeral jeho vak opticky väčšie ale hromadná kontrola ma nikdy nezastihla ale zas kamoška vravela, že na to má "šťastie" že pre ňu je výnimočné skôr to že náhodou nekontrolujú
@lusyc ahoj, od veľa.ludi som počula, že nizkonakladovky začali dosť kontrolovať priručnú batožinu. My cestujeme.vacsinou v júni a tiež kontrolujú- vybraným osobám. Ide o to, že cez sezónu je nával na letiskách a asi fakt kontrolujú len batožiny ktoré vyzerajú, že majú väčšie rozmery. Ale mimo sezóny vraj dosť kontrolujú. Zarobiť proste treba a preto by som asi neriskovala, ak tu batožinu neviem stlačiť do toho stojana na kontrolu. A ako už písali, príručná batožina sa dava pod sedadlo a hore nad hlavy idú v prvom rade batožiny Priority- a ak ostane miesto vtedy sa môže dať aj príručná. Na TEMU sa dajú kúpiť celkom fajn ruksaky ktoré majú rozmery leteckých spoločností 😊

Ja som pred mesiacom letela z Viedne, mala som batoh, trochu väčší ako som mohla mať, ale nemala som ho do plna a úplne v pohode tam aj späť, ani som ho nemusela dávať do tej klietky, dieťa to isté, ale nemusí to byť pravidlom