Aké sú vaše skúsenosti s Camino de Santiago?
Absolvovali ste Camino de Santiago? Kde ste začali a koľko dní vám to trvalo? Rozhodli ste sa ísť sami alebo s rodinou? Len ste si prevetrali hlavu alebo vás to inšpirovalo alebo vám to pomohlo iným spôsobom?
@lenkaaaa7 chces povedat ze kto ide do santiago 💡skor sa povie, ze ides do Santiago ako do compostela😅
@fido69 ja som šla z Lisabonu cez Porto. Sama ale v Porte sa pridal moj priateľ.Trvalo mi to cca 4 týždne,700 km. Šla som máj-jún, trasa je veľmi pekná za mňa. Dosť sme od Porta prestavali v kempoch,v Porte sme v decathlone kúpili stan 🙈
Veľmi dobre strávený čas pre mňa,manžel zas tvrdi,že už nepôjde :D akokoľvek, podľa mňa najlepšie ísť sám, keď ideš s kamosom,je to už ine. Pre mňa prvé dva týždne bez priateľa boli obohacujucejsie ako ďalšie dva s ním 🙂
@fido69 v spanielsku sa chodi do santiago a zvycajne sa opomenie de compostella - a kedze su v spanielsku zvycajne ludia rozmyslaju ako prve nad santiago de compostela a nie de chile - to len tak medzi nami 😉
Ja by som chcela zacat na svk. Svatojakubskou cestou. Mozno raz
@fido69 point je ten, ze to treba pouzivat spravne👍🏼
@fido69 raz sa jeden pastor vybral bicyklom na cestu do Izraela a dal si pritom 40dňový pôst..Doteraz nechapem, jak tam došiel bez jedla, už po 3 dňoch sa ti točí hlava a máš slabost, ledva chodíš- Došiel schudnutý, ale aj tak si myslím, že to bol bláznivý nápad, tiež chcel duchovne podrásť
@prasiatko30 gratulujem 😊
@fido69 ja som šla do Santiaga ako 18rocna, šli sme dvaja. Šla som cestu Camino Primitivo, ktorá je najstarsia, najrozmanitejsia, najhoršie znacena, najkrajšia a chodí tam najmenej ľudí. Je celá naj 🙂 bol to najlepší zážitok môjho života a keď mi deti podrastu, pôjdem opet. Cieľom nieje santiago ale samotná cesta. Človek tam toho toľko zažije,jeden deň sme v meste, ďalšie 2 dni v horách, jeden deň sme spali v ubytovni, ďalší len na balkóne, lebo sa neušlo miesto, príroda úžasná, ľudia uzasni, mili, vďační, ochotni...cesta ma len niečo cez 300km, takže pešo cca 12dni. Šli sme 4.8.a počasie bolo fajn, v tej iblasti bolo prijemne, neboli horucavy