icon

Ako bez stresu cestovať s dieťaťom k moru?

19. mar 2024

ako ste cestovali s detickami, ci uz mensimi alebo vacsimi ako rodinka k moru, bez stresu a co vetko ste museli vybavit? 🙂 a mate aj nejake specialne tipy? :D

autor
19. mar 2024

@belllinka co sa tyka rozpoctu, tak by sme vedeli si dopriat aj letecky :D

autor
19. mar 2024

@lulu1812 chorvatsko by ma tiez lakalo, milujem hory a tam sama hora :D a malicky rad cestuje ale on cestuje rad najma vlakom

yanni
19. mar 2024

@banalu presne. Ja ked som pred 25timi rokmi odisla do DE studovat, dlhe roky som sa presuvala busom (ina moznost nebola) a bol to horor. A to som tiez bola dospela. Deckam by som to neurobila. My cestujeme hlavne letecky a autom, a na otocku (Prazdniny mimo letnych) "odpracem" deti na SK vlakom. Vlakom je taka pohodovka.

yanni
19. mar 2024

Ja by som isla vlakom. Z Viedne mas napr. priamy spoj do Benatok za 7,5 h.

autor
19. mar 2024

baby j by som rada aj autom ale vodicak nemam a teraz ta suma je tak velka nan ze ma to aj odradza..lebo ak nespravim tak to vyslo navnivoc :D jedine tak ze keby znami ktori tiez cestuju by nas odniesli...

autor
19. mar 2024

@yanni vlak znie super 🙂

yoxinka
19. mar 2024

Lietame s troma deťmi pravidelne viackrát do roka k moru. Naposledy sme boli v Taliansku teraz cez jarné prázdniny. Chodíme bez cestovky, všetko si riešime vo vlastnej réžii od leteniek, cez ubytko, požičanie auta až po atrakcie a veci, ktoré chceme navštíviť v destinácii. Išla som raz do Talianska busom a raz dvakrát busom do Chorvátska. Nikdy by som po tej skúsenosti už busom nešla a už vôbec nie s deťmi. My sme naposledy leteli do Milána, tam sme boli pár dní a potom sme šli vlakom do Benátok. Cestovanie vlakom po Taliansku je mega príjemné a komfortné. Niekto ti tu odporúča vlak do Benátok. To je fajn, ale v lete je v Benátkach masaker, koľko je tam ľudí a je tam straaaašne draho. S tým treba rátať. Ja osobne by som tam v lete nešla ani omylom 🤪. Možno ako prestupná stanica s tým, že sa odtiaľ presuniete niekam ďalej, ako píšem, vlakom cestovať po Taliansku je super. My sme však lístky kupovali pár mesiacov dopredu, mali sme nejakú rodinnú zľavu, business class a deti šli zadara, takže super!

yanni
19. mar 2024

jipp vlak je super. A tie rakuske railjety su perfektne. Mas tam aj detske kino, popr. ak ti pozerava rozpravky postahuj do tabletu (ale inak railjet ma aj super rychly internet vo vlaku). Mozno aj trochu pospi, pokresli, treba zobrat nejake hry, pexeso atd. Ja cestuje vlakom s babami (teraz 8 a 5 rokov) niekolkokrat do roky z Mnichova do BB a uplna pohodicka. Dokonca aj tie prestupy nie su az take hrozne. Pri Benatkach mas napr. Lido di Jesolo, pre male deti ako stvorene. Siroke piesocne plaze, plytke more, a aj pokukat sa tam da vselico.

yanni
19. mar 2024

@yoxinka Benatky ako stanica. Oni sa chcu clapkat. V Benatkach asi tazko. Odtial v sa dostanu v pohode verejnou dopravou (lodou) k letoviskam. Priamo v Benatkach sa ubytuju len sialenci. Na pozretie Benatok stacia tak 1-2 dni a to kludne mozu aj dochadzat. Ubytuju sa predsa priamo niekde na plazi. Tam je toho na mrte.

yoxinka
19. mar 2024

@yanni
Neviem, či si bola niekedy v lete v Benátkach … my sme boli pred dvoma týždňami a bolo tam ozaj veľa ľudí. Raz som bola v lete. Ver mi, nechceš tam byť v lete. Benátky sú, podľa mňa, okrem tej masovky, mega drahý špás na letnú dovolenku. Ale ja by som tam v lete nešla primárne kvôli obrovskému množstu turistov.

autor
19. mar 2024

@yoxinka a nie je v tych Benatkach aj smrad? pocula som :D priatelova mama spominala, ze jej to kamoska vravela, neviem kedy bola tam ale pachlo to vraj kanalizaciou :D a mna popravde lakaju take tie menej turisticke miesta.. 🙂

yanni
19. mar 2024

@yoxinka citaj, nik nevravi aby sa ubytovali priamo v Benatkach.l Pre pana Jana, co by tam robili napr. tzden s 3 rocnym dietatoim. Oni chcu ist predsa "plazovat". Tu ide jedine o ten priamy vlakovy spoj. Nic viac a nic menej. A ano, boli sme minuly rok prvy septembrovy tyzden v Benatkach. Ale jasne, bol to jednodnovy vylet vramci nasej okruznej cesty.

yanni
19. mar 2024

nie, to je uz prezitok. To ten smrad spominaju hlavne ludia, co tam boli napr v 90tych rokov. Aj moji rodicia boli v Benatkach po revolucii a presne spomina ten smrad. My sme boli vlani zaciatkom septembra a ziadny smrad. Aj technika pokrocila, neboj, uz to tam cistia uplne inak.

larena
19. mar 2024

V prvom rade by som urcite isla lietadlom a nie autobusom..ani náhodou😀A záleží od toho kolko má dieta..my sme cestovali s malou vlastne od narodenia a nikdy sme nič špeciálne nepotrebovali okrem pasu,mlieka..neskôr jedla..hračiek atď.Urcite by som ale išla lietadlom..autobusom by to bola absolútna katastrofa a ani by som nad tým nerozmýšlala hlavne teda s malým dieťaťom

yanni
19. mar 2024

a inak, kedze mate este male dieta, nemusiste ist nikde v hlavnej sezone. Bud pred alebo lepsie po. Podla toho kam, taky september/oktober. Vyhnete sa masovkam a uz aj ceny su lepsie.

yoxinka
19. mar 2024

@yanni
Úprimne? My s deckami by sme tam vedeli byť aj týždeň a bolo by nám málo 🤣🤣🤣. Nám sa Benátky veľmi páčia, ale teda, rozhodne mimo sezónu a nie tie hlavné turistické trasy a miesta 😉. Naposledy sme bývali priamo v Benátkach a bolo to mega! Booking ponúka fajn bývanie, netreba chodiť po hoteloch 😉
A autorka, nie, nie je tam smrad 😉.

majka99999
19. mar 2024

Do Chorvatska chodi aj vlak, napr. Regiojet som si vsimla, ked som minuly rok kupovala listky do Prahy. Osobne nerada lietam, ale co uz, ked "musim". S detmi som este nesla, budu mat letecku premieru v lete. Snad to prezijeme.

autor
19. mar 2024

tak dobre vediet.. ale mna benatky aj tak nelakaju kvoli preplneniu :D my sme skor na take kludne miesta ako ruch, mesta nemusime moc :D pred pandemiou sme mali v plane ist na Sarti do Grecka tak na jesen, vyzera to byt na kludne miesto a vtedy bola aj tusim zlava ked sa ide na jesen, ale zial nam to kvoli istym okolnostiam vtedy nevyslo...mozno to by sme si mali splnit ale nie ako dvaja ale uz traja co poviete? 🙂 a teraz aj tak budeme mat na starost zahradu takze tak na jesen skor :D

yanni
19. mar 2024

@yoxinka my sme tam boli na jednodnovom celodennom vylete lodou z Jesola a potom uz na ceste spät domov sme sa este zastavili. My sme za tie takmer 3 tyzdne videli v Taliansku velmi vela krasnych miest, aj krajsich a zaujimavejsich ako Benatky, takze nejak clovek nemal potrebu tam stravit tyzden. A ano, na kazdom mieste za cely ten cas sme nebyvali v hoteli. Tiez bukujem hlavne cez booking.com.

lulu1812
Autor odpoveď zmazal
denden77
19. mar 2024

normalne cez cestovku letecky 😁 prvy krat sme sli, ked mala cerstve 2 roky 🤷‍♀️😊 cesta tam super, naspat hroza.. ale to preto, ze tam posledny den ochorela.. 2x o necely rok uplna pohoda 😊

yanni
19. mar 2024

to je jedno kam pojdete, mimo sezony to mas takmer vsade super. My mame skolopovinne deti ale prazdniny az do ca. polovice septembra, takze vyuzivame koniec augusta a september a to uz clovek citi, ze je to menej preplnene, jedno kde, a take pohodovejsie. A vy mozte ist este neskor, napr. koncom septembra, zaciatkom oktobra sa da ester v ppohode kupat. Dokonca aj v Antlantiku.

autor
19. mar 2024

tak ja by som sa bala tzv. "jet lag" lebo to sa vraj vyskytuje ked leti clovek cez 2 casove zony :D ale vraj u niekoho aj ked ide kratko.. to je asi taka obava..mozno zbytocna :D

autor
19. mar 2024

@yanni ved inak sa ani nebude dat, povinnosti bude teraz kopec :D kvoli zahrade ... :D

yanni
19. mar 2024

tak toho sa neboj. To by si musela letiet do krajiny, kde uz je velky casovy posun. Vramci Europy nejaka hodinka, to ani velmi nepocitis. my sme zili mimo Europy a mali sme casovy posun v lete 2, v zime 3 hodky a uplna pohoda. A detom to bolo taaaak jedno.

autor
19. mar 2024

@yanni tak ok :D dostala som radu vraj je dobre daco zuvat na vyrovnavanie tlaku, napr pri lete vraj to je dobre.. :D

yoxinka
19. mar 2024

@yanni
Jasné! My sme minulý rok precestovali celý juh Talianska. Tam je ozaj čo kukať a Benátky sú taká turistická pasca. My sme bývali tak na okraji hlavného ostrova a tam to bol úplne iný svet ako tá hlavná turistická trasa. Keď tam človek ide na jeden deň, kukne námestie sv Marka, tú hlavnú street, hlavné mosty, ja osobne sa vôbec nečudujem, že Benátky naňho nespravia žiaden dojem. Toto by moc neoslovilo ani mňa 🤪. My sme sa tam motali na miestach, kde turista ani nepáchol, top zážitok, obed v reštike plnej domácich robotníkov z okolitých stavieb 🤣. Úžasný personál a fantastické jedlo! Také Benátky mi ľúbime 😉

yoxinka
19. mar 2024

Naše tri deti nemali nikdy pri lietaní problémy s ničím. Pre nich je to ako kolotoče a mega si to užívajú. Nám dospelým občas zaľahne a odľahne v ušiach ako keď ideš cez horský prechod, keďže lietadlo mení letové hladiny. Toť vsjo. Vrámci Európy máš časový posun 2-3 hodky max. To je úplná pohoda, to si ani nevšimneš.

aliziana
19. mar 2024

Mne býva v buse niekedy zle (do zákrut), v lietadle mi nebolo nikdy, a to mám dosť letov za sebou, takže za mňa určite radšej lietadlom ako busom (ak teda nie ten vlak)

yanni
19. mar 2024

alebo pit, prehltat atd