icon

Ako cestovať na Bali s bábätkom?

7. jan 2024

Ahojte, máte skúsenosť s cestovaním na Bali s 15 mesi dieťaťom ?
Nejaké pre a proti pripadne načo si dať pozor a ako ste zvládali život tam. Malme v pláne tam ísť na mesiac

pribinak
7. jan 2024

Proti? Šialene dlhy let

ptvw
7. jan 2024

Viem ze sú tu mamičky ktoré s takými malymi lietajú aj tak ďaleko len neviem nicky tak si počkaj na reálne skúsenosti a nenechaj sa odradiť, čím menšie tým lepšie/lahsie podla mna, neleteli sme síce tak dlho ale lepšie to bolo keď mal rok ako keď mal 2 😅

7lenka11
7. jan 2024

My sme síce neboli na Bali, ale s malou cestujeme krížom krážom od jej 5m. Myslim, že rady sú zbytočné, veľa závisí, aké máš dieťa. Či dokáže zvládnuť cestu, či sa vie prehrať, či dobre spí a môžete ísť na dlhší let v noci… Nečakala by som, že všetko bude bez problémov. My cestujeme veľa, ale často je to “masaker”. Proste pri dieťati nikdy nevieme, aký bude mať deň a ako zareaguje na nové prostredia. Minule som tu čítala jednu diskusiu, kde nejaká premotivovaná mamička písala, že cestuje so 4 deťmi kade-tade a že aké je to super. A autorke diskusie nakladala, že sa sama neodváži ísť na 20hod let s dvomi malými deťmi 🤦‍♀️🤦‍♀️ Neviem, čo všetko tvoje dieťa absolvovalo a či má vôbec nejaký let za sebou. Ak nie, príprav si dávku trpezlivosti, lebo Bali je ozaj na dlho. Mne naposledy stačilo aj Grécko s našou malou 😀 A odkedy začala chodiť, tak neobsedí ani 2 minúty..

autor
7. jan 2024

@7lenka11 na cestovanie je malá partáčka aj tak celkovo je to síce torpedo a tiež odkedy chodí tak je to jej oblivens činnosť ale zase sa vie aj prehrať a cestujeme s ňou od jej 1 mesiaca, vždy sa nájde ťažší deň ale tak nato musí byt človek pripravený keď ma dieťa a niekam ide, skôr ma zaujimalo fungovanie tam , preprava, strava či brat zo sebou napríklad aj dojčenskú vodu a takéto veci

gabika0825
7. jan 2024

S tak malým dieťaťom určite nie takú diaľku, veď to je na viac prestupov a dlhy let celkovo… take malé dieťa to nevydrží a neobsedi. Budete len zbytocne všetci vynervovany, nebodaj sa tam na bali niečo prihodí a tam zdravotná starostlivosť tiež nie je bohviečo, s malým dieťaťom by som to na tak dlho neriskovala. Veď si počkajte do leta a choďte niekde bližšie, v lete je sezóna skoro všade, bohaté stačí na 10 dni ísť keď chcete ísť s dieťaťom k moru.

tenerifka
7. jan 2024

Na Bali zije kopec cuudzincov s malymi detickami, najma Australcanov. Supermarkety su vyborne zasobene, nic tam nechyba. Zarazilo ma, ze na jednej strane pises, ze s ñou cestujes od 1 mesiaca, a na druhej strane sa pytas, ci treba zobrat takmer 1,5-rocnemu dietatu balenu vodu na mesiac. Prosim?????? To ako chces technicky urobit? A ako si to riesila pri tvojich cestach s este mensim babatkom doteraz?
Samozrejme, ze NIKAM do sveta nemusis tahat ziadnu balenu vodu ani pre novorodenca, ono totizto deti sa rodia aj v bananovych republikach ci monarchiach, a balenu vodu najdes v obchodoch uplne VSADE na svete, aj v Burkina Faso ci na Papue.

lasona
7. jan 2024

My sme išli so 6 mesačným na mesiac na Srí lanku. Vodu sme nebrali, tam sme prevarili normálne z kohútika. Akurát v obchodoch nemali žiadne detske prikrmy, iba keksíky. Ale nás pil vtedy iba mlieko. A plienky sme si vzali na mesiac, lebo tam sú veľmi drahé a bala som sa ze malému nesadnu.

malicka_mysicka
7. jan 2024

Ja som sla s jeden a pol rocnou (a trojrocnym) na mauricius, cesta uplne v pohode, akurat mala vrieskala ked som ju priputavala na start. V prirucnej som mala same hracky 😀 Najdolezitejsie je uv tricko a na mieste hned kupit lokalny repelent.

matusbartko
23. feb 2025

My sme boli s naším na Bali keď mal 1,5 roka, ak chceš vedieť viac - článok - https://www.vasacestovka.sk/blog/7:bali-a-ubud-...

matusbartko
23. feb 2025

Pridávam aj článok aký bol let - https://www.vasacestovka.sk/blog/6:zaoceansky-l...